МВР

ГД "Национална полиция"

 

08 януари 2019

Криминалисти от ОДМВР в Благоевград, Враца и ГД „Национална полиция“ задържаха заподозрени за кражби на автомобили в Банско

На 2  януари служители на ОДМВР-Благоевград, ОДМВР-Враца и колегите им от ГД „Национална полиция“ предприели полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с кражби на МПС, основно с чужда регистрация и собственост на чуждестранни граждани, гости на Банско.

В хода на полицейските действия,  в местността Стражите в землището на гр. Банско, в лек автомобил „Фиат Брава“ са установени и задържани 31- годишен от Криводол, област Враца и 21-годишен от Симитли, област Благоевград.

При претърсванията на адреси в Криводол, в софийското с. Мировяне и в Симитли са намерени и иззети множество мобилни апарати, компютърни конфигурации и техника, използвана при извършването на кражбите на автомобилите. Намерени и иззети са и вещи, заявени от пострадалите  и оставени от тях в откраднатите автомобили. В Симитли, като съпричастни в извършените деяния са задържани и 51-годишен от Криводол и още един  21-годишен от Симитли.

В хода на проведените процесуално-следствени действия са събрани доказателства за съпричастността на 31-годишния към извършени кражби на МПС през сезон 2016-2017г. в Банско. На него и на 51-годишен са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл.195, ал.1 от НК за кражба на лек автомобил „Тойота Рав 4“ и опит за отнемане на лек автомобил „БМВ Х6“, като деянията са извършени от началото на годината. Постановена им е мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Изображения

 08 януари 2019 | 15:36