МВР

ГД "Национална полиция"

 

14 септември 2020

В ход е акцията Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!

От началото на месеца до 31 октомври е в ход традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ – съобщи инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. Проведени са срещи с Регионалните управления на образованието и училищните ръководства, проверяват се пътните знаци и пътната маркировка около училищата и при необходимост се правят предписания.  От 16 до 22 септември у нас ще се проведе „Седмица за превенция на детската пътна безопасност“. Тя ще е под наслов „Остани жив! Пази живота!“.

Инспектор Ботева информира, че на 16 септември  ще бъде отбелязан и Денят без загинали на пътя. Инициативата е част от Дните на безопасността на пътя (ROADPOL SAFETY DAYS) на Европейската мрежа на службите на пътна полиция (ROADPOL). Тази година акцентът ще е поставен върху разсейването, което за редица страни в Европа вече е сред водещите причини за възникване на тежки пътнотранспортни инциденти. Инспектор Ботева уточни, че този проблем,  като причина за произшествия, не се отнася само до водачите, а и до пешеходците, и пътниците, които с поведението си може да провокират рискова ситуация.

По повод Дните на безопасността на пътя на 16 септември ще се състои брифинг на ROADPOL от 15 до 16 часа българско време, за който е осигурен  публичен достъп през  YouTube livestream на следния адрес: https://youtu.be/zHu30-vAbDc. Представителите на медиите трябва да се регистрират до 12 часа Средно европейско време (СЕТ) предварително, за да могат да задават въпроси през чата на следния линк https://attendee.gotowebinar.com/register/8788481512074268940. Отговорите ще бъдат дадени по време на пресконференцията или след това по имейл. За контакт и предварителни записвания те могат да се обърнат и към Ms. Dijana Djerkovic  на E-mail: [email protected]

Благодарим на представителите на медиите, които се снимаха специално за Деня без загинали на пътя,  с пожеланието на 16 септември да няма загинали на пътя.

Изображения

 16 септември 2020 | 10:29