МВР

ГД "Национална полиция"

 

10 февруари 2020

Специализирана полицейска операция е проведена в СДВР и ОДМВР – Перник и Кюстендил

На територията на СДВР и областните дирекции на МВР в Перник и Кюстендил във времето от 18 часа на 8 февруари до 6 часа на 9 февруари е проведена специализирана полицейска операция. Действията на екипите са били с акцент спазване на Закона за движение по пътищата.

За времето на операцията са били проверени 892 моторни превозни средства и 1269 водачи и пътници.

За различни нарушения са съставени 77 акта за установени нарушения, 60 фиша, отнети са 15 свидетелства за управление на МПС на водачи, от които едно се е оказало неистинско. Полицейските служители връчили на водачите 75 електронни фиша. В хода на операцията на територията на столицата са били задържани 7 лица, а в Кюстендил 1.

В столицата е установен водач, управлявал след употреба на алкохол. По време на проверката, пробата му е отчела над 1,2 на 1000. Отново в София бил засечен и таксиметров шофьор, качил се зад волана също след употреба на алкохол, в колата му не е имало пътник. И по двата случая са образувани досъдебни производства. При проверките на територията на Перник е установен водач, управлявал след употреба на наркотични вещества, както и друг, шофирал без да е правоспособен.

 

 10 февруари 2020 | 14:44