МВР

ГД "Национална полиция"

 

18 февруари 2020

483 МПС са проверени по време на операция, проведена на територията на 3 областни дирекции в Североизточна България

483 моторни превозни средства са проверени в рамките на специализирана полицейска операция, проведена в нощта на 15 срещу 16 февруари на територията на областните дирекции в Търговище, Русе и Силистра. По време на операцията е следено за недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, от неправоспособни или водачи, лишени от правото временно да управляват, като и недопескане на движение на автомобили с отнета регистрация или такива, които не са имали задължителна полица за застраховка Гражданска отговорност.

За времето на операцията са установени общо 13 водача в трите области да управляват след употреба на алкохол, като на 8 от тях пробите с доказателствен анализатор са отчели над 1,2 на 1000, на други 3 – над 0,5 на 1000, а 2 са отказали да бъдат тествани. На територията на ОДМВР-Търговище са установени и 2 водачи, управлявали след употреба на наркотични вещества.

По един случай на управление от неправоспособен водач е установен на територията на ОДМВР-Русе и ОДМВР- Търговище. Случай на управление на МПС без регистрация е установен в ОДМВР-Търговище, а в ОДМВР-Силистра водач е управлявал кола с чужди регистрационни табели.

Общо и в трите области на водачи за различни нарушения са съставени 67 акта за установени административни нарушения и 106 фиша, на 10 водачи са отнети свидетелствата за управление на МПС и са дерегистрирани 7 моторни превозни средства. Случаи на управление на МПС без Гражданска отговорност има установени 3 – 2 в Русе и 1 в Търговище.

 18 февруари 2020 | 09:55