МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин /14.08.2019 г./

14 авг 2019

РАЗКРИТИ:

Криминално проявен и осъждан за кражби и наркотици 37 годишен мъж от гр. Димитровград е задържан до 24 часа в РУ Димитровград. На ул. „З. Зограф“ в града, служители на РУ Димитровград са спрели за проверка лек автомобил Мерцедес, управляван от посоченото лице. В хода на проверката е оказал съпротива и не е изпълнил разпореждания на служителите, като е успял да погълне прозрачен полиетиленов плик, съдържащ зелена суха растителна маса, за която заявил, че е канабис. Последвало е претърсване в дома на лицето, при което са открити и иззети, от различни места в жилището, 1 грам кокаин, 2,22 грама канабис и 7 броя боеприпаси с различен калибър. Лицето е заявило, че откритите наркотици и боеприпаси са негови. Образувано е бързо производство. Работата по случая продължава.

 

Две лица на 30 и 31 годишна възраст са задържани в РУ Свиленград за извършена кражба на мобилни телефони. Постъпила е  жалба от 39 годишен мъж от гр. Любимец, за това, че през отворен прозорец на спално помещение е проникнато в дома му и са отнети 2 броя мобилни телефона. От проверените оперативно-издирвателни мероприятия са установени лицата 30 годишен и 31 годишен мъж от гр. Свиленград. Образувано е бързо производство. Задържани до 24 часа.

 

В РУ Димитровград е получен сигнал от управителя на супермаркет в гр. Димитровград, за извършена кражба на 1 брой блистер батерии на стойност 8 лева. Установен е извършителя на деянието, а именно криминално проявен 64 годишен мъж от града. Лицето е признало за извършената кражба и е възстановило посочената сума.

 

СЪОБЩЕНИЯ:

В РУ Хасково е получен сигнал от центъра за спешна медицинска помощ в гр. Хасково, за постъпило за лечение малолетно момиче на 12 години от с. Елена, което по рано през деня в селото е било простреляно по невнимание с въздушна пушка от малолетната си сестра на 9 години. При прегледа в спешния център е установена контузна рана на пръстите на ляв крак. Момичето е освободено за домашно лечение без опасност за живота. На майката е съставен акт по Закона за закрила на детето. За случая е уведомен отдел „Закрила на детето“. Пушката е предадена от бащата с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава.

 

33 годишен мъж от гр. Хасково е задържан за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Служители на РУ Хасково са спрели за проверка лек автомобил Опел Астра, вследствие на което е установено, че водача управлява МПС след употреба на алкохол – 2,96 промила. Лицето е отказало кръвна проба. Образувано е бързо производство.

 

45 годишен мъж от гр. Хасково е задържан за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Служители на сектор „Пътна полиция“ са спрели за проверка лек автомобил Фолксваген Пасат, вследствие на което е установено, че водача управлява МПС след употреба на алкохол – 1,30 промила. Лицето е отказало кръвна проба. Образувано е бързо производство.

 

56 годишен мъж от гр. Харманли е задържан за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Служители на РУ Харманли са спрели за проверка лек автомобил Фолксваген Пасат, вследствие на което е установено, че водача управлява МПС след употреба на алкохол – 1,47 промила. Взета е кръвна проба. Образувано е бързо производство.

 

КРАЖБИ:

В РУ Димитровград е получен сигнал от 36 годишен мъж от с. Ябълково, общ. Димитровград, за това, че по време на извършване на търговска дейност на маса на кооперативен пазар в града е установил, че му липсва касовия апарат. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 

ПОЖАРИ:

В РУ Свиленград е получен сигнал от служители на пожарната за възникнал пожар в  землището на с. Младиново. В резултат на пожара са изгорели 200 м. гумирана тръба, 4бр. муфи ф 110, 200 м. ел. кабел, 180 м. ел. пастир и 2 бр. дървени колове за ел.пастир на намираща се наблиза ягодова градина. Работата по случая продължава.

 14 август 2019 | 11:16