МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин /15.08.2019 г./

15 авг 2019

РАЗКРИТИ:

Разкрит е извършителят на кражба на касов апарат от маса на кооперативен пазар в гр. Димитровград, а именно 66 годишна жена от града. Вещта е предадена с протокол за доброволно предаване.

 

32 годишен мъж от гр. Хасково е задържан за извършената кражба на велосипед, собственост на 28 годишен хасковлия. Велосипедът бе открит на ул. Светлина, подпрян на ограда.

 

32 лева са откраднати от градската библиотека в гр. Димитровград. След проведени оперативно-издривателни мероприятия, служители на РУ Димитровград са установили извършителя на деянието, а именно 14 годишно момче от града. Работата по случая продължава.

 

42 годишен мъж от гр. София е задържан в РУ Ивайловград, за невзети необходими мерки за сигурност, относно притежавано огнестрелно оръжие. При извършена проверка за съхранение на ловно огнестрелно оръжие, в къща, намираща се в с. Горноселци, общ. Ивайловград, стопанисвана от лицето, на първия етаж на къщата е установена заредена ловна карабина с монтирана на нея оптика, без да е поставена в калъф и в каса за съхранение. Лицето притежава разрешително за съхранение, носене и употреба на оръжието. Образувано е досъдебно производство.

 

200 къса цигари без акцизен бандерол са иззети от служители РУ Хасково, при извършвана проверка на лек автомобил Форд Фокус, управляван от 53 годишен мъж от гр. Кърджали. Предадени с протокол за доброволно предаване.

 

СЪОБЩЕНИЯ:

В с. Константиново, общ. Симеоновград, служители на РУ Харманли са спрели за проверка мотоциклет тип скутер с неизвестна марка и модел, който не е регистриран по надлежния ред, управляван от 14 годишно момче. По случая е образувана преписка по описа на РУ Харманли.

 

В с. Константиново, общ. Симеоновград, служители на РУ Харманли са спрели за проверка мотоциклет марка "КТМ", без поставена регистрационна табела, управляван от 17 годишен от гр.Симеоновград. При извършена справка е установено, че  водачът не притежава свидетелство за управление и мотоциклета не е регистриран по надлежния ред. По случая е образувано бързо производство. Задържан за срок до 24 часа в РУ Харманли.

 

При обход на бул. “Илинден“, служители на сектор „Пътна полиция“ са спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, с водач 19 годишен мъж от с. Стамболово, обл. Хасково. При извършената проверка и последвала справка в масивите на МВР се е установило, че регистрационните табели поставени на Фолксвагена, отговарят на лек автомобил БМВ 318. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ  Хасково. Взето е и административно отношение от служителите на СПП.

 

30 годишен мъж от гр. Хасково е задържан до 24 часа в РУ Хасково, за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Служители на РУ Хасково са спрели за проверка мотопед Пиаджо, управляван от посоченото лице. При последвала проба на водача с техническо средство, е установено наличието на алкохол – 2,22 промила. Взета е кръвна проба. Образувано е бързо производство.

 

КРАЖБИ:

В РУ Димитровград е получен сигнал от 49 годишен мъж от гр. Димитровград, за това, че от незаключен джип марка „Хонда“, е извършена кражба на чантичка, съдържаща лични документи, дебитна карта, кредитна карта  и пари - 50 лева, 75 английски паунда, 40 шведски крони и 50 евро. Собственикът на вещите е намерил чантичката със всички документи, без парите, на дигата на река „Марица“. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 15 август 2019 | 10:26