МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин /16.08.2019 г./

16 авг 2019

РАЗКРИТИ:

На 15.08.2019 г. в РУ Свиленград е получен сигнал, че около 08:35 ч. противозаконно е отнет паркиран лек автомобил в гр.Любимец, марка „Фиат Пунто“, собственост на 68 годишна жена от гр. Любимец. В 8:50 ч. е получен сигнал от 47 годишен мъж от гр. Харманли, управител на бензиностанция в града, за това, че на автомобил е заредено гориво на стойност 50 лв., което не е било заплатено. От извършена проверка е констатирано, че моторното превозно средство е откраднатото по-рано през деня. Вследствие на проведени оперативно-издирвателни мероприятия, е установен извършителят на деянието, а именно 26 годишен мъж от гр. Любимец. При заградителни мероприятия на територията на ОДМВР Хасково и съседни дирекции, в 9:50 ч., лицето и автомобила са задържани на територията на ОДМВР Стара Загора. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 

На 15.08.2019 г., в 21:30 ч., в РУ Ивайловград е получен сигнал за горящ мотоциклет в изоставена железобетонна постройка на ул. “Христо Ботев“, в покрайнините на гр.Ивайловград. Установено е, че се касае за мотоциклет марка „Хонда“,  противозаконно отнет по-рано през деня от гараж, собственост на 37 годишен мъж от града. Деянието е извършено от 4 непълнолетни лица. Същите са признали, че около 20.00 ч. са придвижили мотоциклета до изоставената сграда, където МПС е запалено с помощта на бензин. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 

ПТП:

На ГКПП „К.Андреево“ е възникнало ПТП между лек автомобил „Мерцедес Вито“ с германска регистрация, управляван от 46 годишен немски гражданин, и 35 годишен пешеходец от гр. Момчилград. Причини за ПТП - водача на лекия автомобил при управлението на същия не е пропуснал преминаващия пред него пешеходец, вследствие на което го е блъснал. От ПТП е пострадал пешеходеца. Същият е прегледан в МБАЛ Свиленград. Установено е натъртване в областта на таза и охлузване на десен лакът, без опасност за живота, освободен за домашно лечение. Взето е административно отношение. Съставени 2 бр. акта за установяване на административно отношение и протокол за ПТП.

 

В гр. Харманли  по  бул."България", в посока гр.Хасково, в близост до бензиностанция е станало ПТП между лек автомобил „Фолксваген Пасат", управляван от  36 годишен мъж от града и пешеходец на 58 години от гр. Любимец. Причини за ПТП - водача на лекия автомобил, поради несъобразена скорост с метеорологичните условия и намалената видимост, е навлязъл в лявата лента за движение и блъснал стоящия на пътното платно пешеходец. Вследствие на удара са пострадали водача на лекия автомобил който е с разкъсно-контузна рана в областта на лява вежда, прегледан в МБАЛ Харманли и освободен за домашно лечение, без опасност за живота, и пешеходеца, който е с разкъсно-контузна рана на главата, фрактура на първи шиен прешлен и контузия на гръден кош. Настанен в ОАРИЛ Хасково с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

КРАЖБИ:

Кражба на сумата от около 5000 британски лири е извършена от дома на 29 годишен мъж от в гр. Харманли. Вещите са били оставени под матрак в една от стаите в къщата. Образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 

В РУ Хасково е получен сигнал от 71 годишен мъж от гр. Хасково, за това, че е проникнато в дома му през незаключени врати, и са откраднати 3 бр. мобилни апарата неустановена марка, 1 бр. мъжка чанта, съдържаща лични документи, дебитна карта, 2 бр. карти за отстъпки от бензиностанции и 1бр. кожено кафяво портмоне. Образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 

В РУ Хасково е получен сигнал от 23 годишен мъж от с. Подкрепа, обл. Хасково, за това, че играейки на машинки в казино в гр. Хасково, от чантичката му е извършена кражба на сумата от 50 лв. Образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 

В РУ Харманли е получен сигнал от 65 годишна жена от града, за това, през отворен прозорец е проникнато в дома й и е отнета дамската чанта, в която е имало сумата от около 700 лева, 3 бр. дебитни карти, мобилен телефон неустановена марка и лични документи. Образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 16 август 2019 | 10:32