МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин /19.08.2019г./

19 авг 2019

РАЗКРИТИ:

43 годишна жена от гр. Харманли е задържана за извършена кражба на сумата от 450 евро, 250 лева и 600 турски лири. От извършена проверка по получен сигнал в РУ Харманли за извършена кражба на пари, е установено, че 55 годишен турски гражданин е стоял на маса пред магазин в града, като от джоба му е изпаднала посочената сума. Жената е взела парите и се е укрила. Част от сумата е предадена с протокол. Образувано досъдебно производство.

 

Установен е и задържан извършителя на кражба на лични документи и пари от незаключен джип Хонда, собственост на 49 годишен мъж от гр. Димитровград, съобщено на 15.08.2019 г. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия, е задържан 18 годишен мъж от гр. Димитровград, криминално проявен за кражби. При проверка в дома на лицето са открити част от вещите. Взета мярка задържане под стража за срок от 72 часа.

 

В РУ Хасково е получен сигнал от 71 годишен мъж от града, за това, че негов съсед е счупил с тротоарна плочка предното панорамно стъкло и е нанесъл материални щети по преден ляв и заден ляв калник на лекия му автомобил Фолксваген Голф, паркиран пред входа. Нанесена е щета и по гредата на предна лява врата на друг лек автомобил Пежо 307, също негова собственост. Установен и задържан до 24 ч. е извършителя на деянието, а именно 46 годишен мъж от града. Образувано е досъдебно производство.

 

38 годишен мъж от гр. Харманли е задържан за извършена кражба на мобилен телефон и 2 бр. лични карти. Деянието е извършено във вила в покрайнините на гр. Харманли. При обиск на лицето са открити описаните вещи. Предадени с протокол за доброволно предаване. Образувано досъдебно производство.

 

65 годишен мъж от гр. Гълъбово е задържан в РУ Харманли за кражба на 220 кг. пъпеши и 250 кг. дини. При извършена проверка по постъпил сигнал от 45 годишен мъж от гр. Харманли, в местност „Казолася“, в нива със селскостопанска продукция, е установен лек автомобил Рено Сценик с натоварени 220 кг. пъпеши и 250 кг. дини. По случая е образувано бързо производство.

 

СЪОБЩЕНИЯ:

На общински път между селата Ябълково и Горски извор, служители на РУ Димитровград са спрели за проверка лек автомобил Опел Корса, управляван от 54 годишен мъж от с. Горски извор. При извършена проба на водача за алкохол, са отчетени 1.55 промила. Отказал кръвна проба. Образувано е бързо производство. Задържан до 24 часа.

 

В гр. Хасково, на кръстовището на бул. “Илинден“ и бул. “Освобождение“, служители на РУ Хасково са подали  светлинен и звуков сигнал на лек автомобил Пежо 309, движещ се в платното за насрещно движение по бул. “Илинден“. Същият не е спрял на подаденият сигнал и е продължил по булеварда. В близост до ресторант автомобилът е спрял, като от него са побягнали три лица в посока ул. “Балатон“. При направена справка е установено, че регистрационните табели са издадени за друго МПС, а именно за лек автомобил Ауди 80. Установена е самоличността на трите лица - на 19 г. от с. Оризово, на 22 г. от гр. Гълъбово и водача на 28 г. от с. Градина. При обход на района са задържани две от лицата. Образувано е досъдебно производство. Работата по издирване на водача на автомобила продължава.

 

25 годишен мъж, криминално проявен, от гр. Харманли е задържан до 24 часа за управление на МПС след употреба на упойващи вещества. Служители на РУ Харманли са спрели за проверка лек автомобил Дайхацу Териос, управляван от посоченото лице. При проба на водача, е установено наличие на кокаин. Образувано е бързо производство.

 

ПТП:

На четвъртокласен път № 50516, между разклона за с. Поповец и с. Стамболово, обл. Хасково, е възникнало ПТП между товарен автомобил ГАЗ 53Д, управляван от 59 годишен мъж от с. Гледка, и лек автомобил Тойота Корола, управляван от 30 годишен от гр. Димитровград. Причини за ПТП - водачът на товарния автомобил е извършил маневра „завой наляво“, за да се отклони и да влезе в горски път, без да се убеди, че няма да създаде опасност за другите участници в движението, вследствие на което удря изпреварващата го от лявата страна Тойота. Двамата водачи са изпробвани за алкохол, като пробите са отрицателни. От ПТП са пострадали возещите се 2 лица в лекия автомобил, без опасност за живота. Съставен е акт за установяване на административно нарушение на 59 годишния мъж от с. Гледка.

 

КРАЖБИ:

1 бр. телевизор, 1 бр. ъглошлайф, и 1 бр. дрелка са откраднати от дома на 30 годишен мъж от с. Свирково, общ. Симеоновград. Кражбата е извършена чрез разбиване на катинар на входна врата на сградата. Образувано е досъдебно производство.

 

2 бр. чували с дамско бельо и чорапи са откраднати от склад за дрехи в гр. Харманли. Установено е, че неизвестно за момента лице от женски пол е прескочило метална външна врата на двора, влязло е в склада, на който нямало поставени врати. По случая е образувано досъдебно производство.

 19 август 2019 | 11:55