МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин /20.08.2019г./

20 авг 2019

РАЗКРИТИ:

47 бр. растения канабис, суха листна маса и семена са иззети от служители на РУ Хасково. При извършена проверка във вила, находяща се във вилна зона в гр.Хасково, обитавана от 44 годишен испански гражданин, живущ в гр.Хасково, е установено съоръжение, осветителни тела, въздуховоди, специализирани торове и други пособия за отглеждане на засети в пластмасови кофички 47 бр. растения, с височина от 3 см. до 23 см., както и полиетиленова кутия, съдържаща зелена суха листна маса марихуана около 8 грама. При последващ оглед в апартамент, обитаван от лицето, в една от стаите са открити около 5 грама семена и 15 грама зелена суха листна маса марихуана. Образувано е досъдебно производство. Задържан до 24 ч. в РУ Хасково.

 

В РУ Харманли е получен сигнал от 35 годишна жена, за това, че в гр. Харманли на ул. "Братя Миладинови", няколко лица бият съпруга й. Установени са извършителите на деянието, а именно: Двама мъже на 40 и 20 години от гр. Харманли. Причина за побоя е направена забележка за вдигане на шум. Пострадалият е транспортиран до хасковска болница с избити два зъба и комоцио, без опасност за живота. Нападателите са задържани до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.  

 

В РУ Димитровград е получен сигнал от 46 годишен мъж, който е съобщил, че южно от „Стар гробищен парк“ в гр. Димитровград, шофирайки автомобил „Опел астра“, по черния път е застигнат от друг автомобил, определяйки го като джип. От него слезли двама мъже с бухалки, единия от които му нанесъл удари по тялото и изпочупил стъклата и фаровете на управлявания от него автомобил. Прегледан от екип на спешна помощ, без  сериозни наранявания, освободен за домашно лечение. В хода на разследването по досъдебното производство, образувано в РУ Димитровград, е установено, че 46 годишния мъж е криминално проявен за кражби, и е извършил незаконна сеч на около 2 кубични метра дъбова дървесина в землището, южно от „Стар гробищен парк“. Работата по случая продължава.

 

СЪОБЩЕНИЯ:

Служители на РУ  Харманли са спрели за проверка товарен автомобил марка "Форд транзит", управляван от 47 годишен мъж от гр. Харманли. При извършена справка е установено, че водача не притежава свидетелство за управление на МПС. По случая е образувано бързо производство. Задържан до 24 часа в РУ Харманли.

 

ПТП:

В гр. Хасково, на бул. “България“, до бивша “захарна фабрика“, е станало ПТП между лек автомобил  Мазда 3, управляван 62 годишна жена от града и лек автомобил Фиат Пунто, управляван от 37 годишен хасковлия. Поради неспазване на дистанция, жената, с предна дясна част на автомобила си удря отзад движещият се пред нея и намаляващ скоростта лек автомобил „Фиат“. От удара е пострадал мъжа, който е с контузия на главата и врата, с временна загуба на съзнание, без опасност за живота, настанен в неврохирургично отделение на хасковската болница. Съставен е акт за установяване на административно нарушение.

 

В гр. Хасково, на кръстовището на бул. “В.Левски“ с ул.“Дунав“, е станало ПТП между лек автомобил Опел Зафира, управляван от 18 годишен мъж от с. Узунджово и лек автомобил Рено Лагуна, управляван от 31 годишен мъж от гр.Димитровград. Водачът на опела е отнел предимството на движещия се направо по бул. “В. Левски“ лек автомобил „Рено“. От удара е пострадал водачът на реното, който е с натъртване в областта на кръста, прегледан в спешно отделение на хасковската болница и освободен за домашно лечение без опасност за живота. Съставен е акт за установяване на административно нарушение.

 

КРАЖБИ:

60 бр. низи тютюн са откраднати от имот в с Брягово, общ. Хасково. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по установяване на извършителя продължава.

 

Кражба на мъжка чантичка с лични документи и сумата от 300 лв. е извършена от незаключен автомобил Фолксваген Поло, паркиран до детска градина в гр. Хасково. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по установяване на извършителя продължава.

 

Велосипед и сумата от 500 лв. са откраднати от рецепция на хотел в гр. Димитровград. Работата по установяване на извършителя продължава.

 20 август 2019 | 10:14