МВР

ОД Хасково

 

Информационен бюлетин /21.08.2019 г./

21 авг 2019

РАЗКРИТИ:

36 годишна жена е съобщила в В РУ Хасково, че от домът и е извършена кражба на 1 бр. машинка за подстригване. Установен е извършителя на деянието, а 27 годишен мъж от гр. Хасково. Инкриминираната вещ е предадена с протокол за доброволно предаване.

 

В Участък Симеоновград  се е явил 40 годишен мъж от града, който заявил, че от обитавана стая в дома му е открадната електронна цигара на стойност 40 лева. При проведени оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите, именно 4 малолетни лица от гр. Симеоновград. Същите са направили пълни самопризнания. Целта им била да вземат цигарата и да пушат безплатно.   

 

В гр. Димитровград, в района на ЖП гара, служители на РУ Димитровград са извършили проверка на съмнително лице, от която е установена самоличността на многократно криминално проявен 16 годишен жител на гр. Любимец. По време на проверката в лицето е установен прозрачен полейтиленов плик с клипса, съдържащ наркотично вещество синтетичен чай, с тегло около 4,0 грама. Предаден с протокол за доброволно предаване. Образувано досъдебно производство.

 

В гр. Любимец, на ул. "Шар планина",  служители на Участък Любимец са спрели за проверка лек автомобил марка Нисан Алмера, управляван от 45 годишен мъж и пътници на 26 и 23 години от града. В хода на проверката пътниците, с протокол за доброволно предаване, са предали 2 бр. найлонови пликчета, съдържащи наркотично вещество синтетичен чай, с тегло около 9,5 грама. Образувани са досъдебни производства. Двамата са задържани до 24 часа.

 

СЪОБЩЕНИЯ:

В гр. Симеоновград е спрян за проверка лек автомобил Пежо 206, управляван от 48 годишен мъж от града. От извършена проверка с техническо средство са отчетени 2,90 промила алкохол в издишваният въздух.  Водачът е отказал кръвна проба. По случаят е образувано бързо производство. Лицето е задържано до 24 часа в РУ Харманли.

 

В гр. Харманли е спрян за проверка лек автомобил Мерцедес, управляван от 40 годишен мъж от с. Чичево, общ. Кирково. Вследствие на извършена проба на водача с тест за наркотици е отчетено наличието на марихуана и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство. Лицето е задържано до 24 часа в РУ Харманли.

 

На 20.08.2019 г.  в  09:44 ч., 36 годишен мъж от гр. Хасково е съобщил, че около 09:35 ч. е открил на стълбището пред офиса си на бул. България починало лице. Установена е самоличността му, а именно 61 годишен мъж от града. Без данни за престъпление. Трупът е транспортиран в съдебна медицина на хасковската болница за аутопсия.

 

На 20.08.2019 г. в РУ Димитровград е получено съобщение от центъра за спешна медицинска помощ в гр. Димитровград за починал човек в апартамент в града. На място е извършен оглед, при който е установено, че лицето, 66 годишен мъж, е починал на стол в кухнята на апартамента. Без данни за насилствена смърт. Изпратен  за аутопсия в съдебна медицина на хасковската болница.

 

КРАЖБИ:

В гр.Харманли, в кафе-клуб е извършена кражба на кафе машина, 4 броя бутилки с уиски от различни марки, 2 броя бутилки водка, 1 брой пакет с ядки, 4 броя кутии с нескафе и 50 броя капсули кафе, собственост на фирма от града. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 21 август 2019 | 10:01