МВР

ОД Хасково

 

20 март 2020

Полицейски служители следят за спазването на епидемиологичните мерки

С оглед спазване на ограниченията за струпване и движение на големи групи хора, предложени от Националния оперативен щаб за COVID-19, и постъпилите сигнали от граждани по този повод,   са въведени допълнителни мерки. Предприети са действия по контрол на превозни средства и лица, които се придвижват на групи.

ОД на МВР-Хасково призовава жителите на областта, които се завръщат от чужбина, строго да спазват задължителна домашна карантина за срок от 14 дни. Напомняме на гражданите, че с направени изменения от Народното събрание в Наказателния кодекс са предвидени по-тежки санкции за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването на заразителна болест по хората по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи.

Заповедта на здравния министър да не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места.  В тази връзка са планирани проверки и по пазари и тържища за предотвратяване струпването на повече хора. Полицейски екипи оказват съдействие на гражданите при нужда. 

Съвместни екипи от служители на РЗИ, общинските власти, НАП и служители на ОДМВР   проверяват аптеки и дрогерии за спазване на законовите правила за работа.  

Изображения

 20 март 2020 | 10:50