МВР

ОД Хасково

 

23 август 2019

Пътни полицаи и доброволци от БЧК раздадоха брошури за пътна безопасност в Хасково

Инициативата „Безопасно лято“ продължава

Акцията е част от ежегодната операция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ Пътните полицаи и младежи от БЧК раздадоха брошури със съвети за безопасно шофиране на водачи и пешеходци, като ще заострят вниманието към децата – пешеходци, велосипедисти и пътници в автомобилите.

Контролните органи следяха и за спазването на ограниченията скоростта, на предимството, на управлението на МПС без предпазни колани, шофиране от неправоспособни или употребили алкохол и наркотици шофьори. Основната цел е да се намалят предпоставките за катастрофи, водещи до травматизъм.

Според началникът на Пътна полиция главен инспектор Димо Чобанов, през тази година са намалели, както тежките пътнотранспортни произшествие /-42/, така жертвите на пътя /-48/. От началото на годината произшествията са 139 с 8 загинали и 180  ранени.

Пътните полицаи са констатирали 30 213 нарушения по Закона за движение по пътищата. Съставени са на водачите 18 655 електронни фиша, 3 428 акта и 7 794 фиша. Главен инспектор Чобанов допълни, че тази година са намалели със 75 броя и леките произшествия.

Изображения

 23 август 2019 | 13:19