МВР

ОД Хасково

 

17 септември 2020

29-годишен мъж е задържан за отглеждане на канабис при Специализирана полицейска операция на РУ – Свиленград под наблюдението на Районна прокуратура - Свиленград

Днес, 17.09.2020 г., се проведе Специализирана полицейска операция от РУ на МВР - Свиленград  за противодействие на конвенционалната престъпност в малките и отдалечените населени места на територията на гр. Свиленград и региона. Акцията е преминала под ръководството на Районна прокуратура – Свиленград.

При извършена проверка от полицейските служители, в землището на с. Левка, общ. Свиленград, в местността „Манда каба“, е задържан  З.Н., на 29 г. Установено е, че той е засял и отглеждал в нива множество растения, които при тестване с полеви наркотест са реагирали на високорисково наркотично вещество - канабис. Растенията са били поливани чрез монтирано капково напояване.

З.Н е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс.

При извършване на първоначалните процесуално-следствени действия на мястото е присъствала Мария Кирилова, районен прокурор на гр. Свиленград.

Разследваното по случая продължава.

Изображения

 17 септември 2020 | 13:51