МВР

ОД Хасково

 

19-ноември – Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП

Специализирана операция на пътните полицаи и в малките населени места

 На 19 ноември отдаваме почит на загиналите при пътни инциденти и изказваме съболезнования на близките им. Всеки ден по пътищата стават произшествия, при които загиват хора.

Голяма част от тежките инциденти по пътната и улична мрежа, с голям брой жертви са причинени от водачи управляващи МПС след употреба на алкохол или други упойващи вещества и от неправоспособни водачи. Нарастващия брои водачи управляващи МПС след употреба на алкохол или под въздействието на упойващи вещества буди безпокойство.

        Нека не забравяме, че когато сме участници в движението е нужно да бъдем внимателни и концентрирани. Да прилагаме нулева толерантност към тези, които застават зад волана без нужната правоспособност или шофират, употребили алкохол или наркотици. Защото отговорността на пътя е споделена отговорност. Министерство на вътрешните работи призовава гражданите на 19 ноември да преосмислят отношението си към безопасността на движението, за да запазим най-ценното – живота и здравето на хората.

В тази връзка на територията на областта и в малките населени места, за времето от 08:00 часа до 17:00 часа на 19.11.2017 г.  ще се проведе специализирана операция, чиято цел  е недопускане настъпването на ПТП. Ще се следи за  ППС без наличие на сключена и действаща застраховка „ГО”, управление на МПС от неправоспособни водачи, управление на МПС без поставени обезопасителни колани или системи за обезопасяване, управление на МПС след употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества.

В малките населени места се наблюдава безконтролно предоставяне на четириколесни и двуколесни превозни средства на малолетни, непълнолетни и неправоспособни лица в разрез с разпоредбите на ЗДвП. Екипи на Пътна полиция ще проведат операцията в селата, Големанци, Малево, Стамболово, Долно Черковище и Корен.

На 19-ти между 8 и 9 часа при екипа на първокласния път за разклона за  село  Манастир ще бъдат и деца-доброволци от БЧК-Хасково, които ще раздават брошури на водачите за безопасно шофиране. Подобни брошури ще се раздават и днес от 14 часа от ученици от 10 клас на Езиковата гимназия с екип пътни полицаи   до магазин „Аско Деница“ в Хасково. Те ще наблюдават и демонстративно занятие за проба за алкохол и ще поговорят с полицаите за вредата му при шофиране.

 

17 ное 2017

16 ноември – Ден без пешеходци-жертви на пътя

В ход е втория етап от традиционната акция „Зима“ на сектор „Пътна полиция“

 Днешния ден е посветен на правилното поведение на пешеходците и на водачите на МПС спрямо тях. Операцията ще следи за спазване  от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и за даване от водачите предимство на пешеходците на пешеходните пътеки. Ще бъде осъществяван превантивен контрол над пешеходци, които показват явно намерение да пресекат неправилно. Специално внимание ще се обръща на пешеходците в тъмната част на денонощието. Пътните полицаи ще следят и за управление на МПС без застраховка „Гражданска отговорност“, от неправоспособни водачи и без колани или каски.

Пътните полицаи призовават пешеходците да бъдат внимателни и да спазват правилата – да не бързат, когато пресичат; да избягват да се движат по пътното платно; да бъдат предпазливи при намалена видимост; да са търпеливи на спирките на градския транспорт;

През първия етап от акция „Зима“ са констатирани 1554 нарушения, за които са съставени 170 акта и 1312 фиша, от които 513 електронни. За неизправни светлини са глобени 24 водачи.  

 

16.11.2017г. Хасково

Първи екип:

От 08.30ч. до 10.30ч.  – пешеходните пътеки - к-ще бул. „Раковски” и ул.”Дунав”  

От 12.30ч. до 14.30ч.  – пешеходните пътеки - кръгово кръстовище на бул.”В.Левски” до б-я „Шел”  

Втори екип:

От 08.30ч. до 10.30ч.  – пешеходните пътеки - к-ще бул.”Съединение” и бул.”България”

От 12.30ч. до 14.30ч.  – бул.”България” - пешеходна пътека до м-н „Чочко”

Трети екип:

От 10.00ч. до 12.00ч. – пешеходните пътеки – к-ще бул.”Освобождение” и бул.”Илинден”;

От 13.00ч. до 15.00ч.  –  бул.”Илинден” пешеходните пътеки до у-ще „П.Хилендарски”;

 

16 ное 2017

Мобилни екипи с изнесени приемни в малките населени места

Мобилни екипи от представители на охранителна, криминална и икономическа полиция на ОДМВР Хасково стартират от днес изнесени приемни в малките населени места. Целта им е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред. Обществеността и представителите на местната власт ще имат възможност да споделят с полицейските служители проблеми, касаещи обществения ред и да подават сигнали, налагащи действия от страна на компетентни институции.

През този месец графика на четирите мобилни екипа е:

 

9.11.2017г –  09,30 -12 часа – Меричлери

                -  13,30 – 17часа – село Горски извор

 

16.11.2017г – 09,30 – 12 часа – село Стамболийски

                    13,30 – 17 часа – село Узунджово

 

23.11.2017г – 09,30 – 12 часа – Симеоновград

                    13,30 – 17 часа – Село Преславец

 

29.11.2017г – 09,30 – 12 часа – село Капитан Андреево

                    13,30 – 17 часа – село Момково

09 ное 2017

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача