МВР

ОД Хасково

 

11 сеп 2017

Разкрит е грабеж в гр. Свиленград

На 20.05.17 г. в РУ Свиленград е получен сигнал от 43 г. С. М., че около 04:00 часа пред дома му на ул. „В. Левски“, след като е бил приведен в безпомощно състояние, вследствие използването на електро-шоково техническо средство и нанесен побой от маскирани лица, са му отнели дамска чанта, в която е имало крупна сума. Чантата е принадлежала на съпругата му С. Х. на 42 г., която по същото време отключвала входната врата на жилището им. По данни на потърпевшия сумата е била около 55 000 евро и 5 000 лв.

По случая е образувано досъдебно производство.

В следствие на проведените ОИД и ПСД под ръководството на окръжна прокуратура Хасково, криминалистите от полицията са събрали доказателства, че извършителите на престъплението са 29 годишния Николай. Б., 28 годишния Христо Х. и 20 годишния Митко М.

Лицата са известни на службите за сигурност, във връзка с извършвани от тях престъпни деяния, за които се разследват.

При разследването на случая са извършени множество огледи на местопроизшествия, камери, извършени са разпити на свидетели, при които са иззети доказателства по случая, които безспорно сочат вината на заподозрените.

На задържаните лица е повдигнато обвинение, като на единия от окръжен съд Хасково е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“, а другите двама са с мярка „Домашен арест“ по друго досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Масирани операции в областта на пътните полицаи

За да се ограничат предпоставките от тежки пътнотранспортни произшествия, през последните дни, полицейските служители извършват засилен контрол върху водачите на МПС, насочен към нарушения, водещи до тежки катастрофи – превишаване на разрешената скорост, неправилно изпреварване и паркиране, шофиране от неправоспособни и употребили алкохол водачи и управление на нерегистрирани и технически неизправни автомобили. В рамките само на 5 дни, пътните полицаи на територията на областта са констатирали над 716 нарушения на Закона за движение по пътищата. Нарушилите го водачи са санкционирани с 88 акта и 521 фиша. Контролиращите са установили, че основните нарушения които са извършили водачите сакционирани с фиш са неправилно паркиране и липса на колани, а тези санкционирани с актове са за превишена скорост, алкохол и неправоспособност. Освен това са съставени и 119 електронни фиша за скорост.

КАТ-ПП предупреждават водачите, че до края на летния сезон ще има засилено и активно полицейско присъствие по пътищата в региона. С разпореждане на директора на областната дирекция на пътя е изваден целия състав на КАТ, чийто екипи ще следят в районите с интензивно движение с цел ограничаване предпоставките за пътни злополуки.

14 юни 2017

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача