МВР

ОД Хасково

 

21 сеп 2020

Двама мъже са задържани за отглеждане на канабис при специализирана полицейска операция на РУ – Харманли

Действията са под наблюдението на Районна прокуратура – Харманли

Днес, двама мъже, на възраст 70 г. и 74 г., са били  задържани при Специализирана полицейска операция на РУ – Харманли за противодействие на конвенционалната престъпност в малките и отдалечени населени места на територията  на  Харманли и региона.

В землището на  Харманли, в района близо до река Марица и река Харманлийска, в местността „Съединението“ , полицаите са установили и задържали мъжете  в момент на полагане на грижи и обработване на нива със засети множество растения, с височина около 3 метра. При тестване с полеви наркотест растенията са реагирали на високорисковонаркотично вещество - канабис.  Двамата  са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс – за засяване и оглеждане на растения от рода на конопа. Разследваното по случая продължава. 

29-годишен мъж е задържан за отглеждане на канабис при Специализирана полицейска операция на РУ – Свиленград под наблюдението на Районна прокуратура - Свиленград

Днес, 17.09.2020 г., се проведе Специализирана полицейска операция от РУ на МВР - Свиленград  за противодействие на конвенционалната престъпност в малките и отдалечените населени места на територията на гр. Свиленград и региона. Акцията е преминала под ръководството на Районна прокуратура – Свиленград.

При извършена проверка от полицейските служители, в землището на с. Левка, общ. Свиленград, в местността „Манда каба“, е задържан  З.Н., на 29 г. Установено е, че той е засял и отглеждал в нива множество растения, които при тестване с полеви наркотест са реагирали на високорисково наркотично вещество - канабис. Растенията са били поливани чрез монтирано капково напояване.

З.Н е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс.

При извършване на първоначалните процесуално-следствени действия на мястото е присъствала Мария Кирилова, районен прокурор на гр. Свиленград.

Разследваното по случая продължава.

17 сеп 2020

"Седмица на пожарната безопасност" 2020 г. /ОБНОВЕНА/

На 14 септември българските огнеборци честват професионалния си празник. 

В дните от 14 до 18 септември ще се проведе и традиционната Седмица на пожарната безопасност. С провеждането на планираните мероприятия  се цели популяризиране на дейностите на служителите от структурите за “Пожарна безопасност и защита на населението” в Министерството на вътрешните работи. Дни на отворените врати, приемни за граждани и открити телефонни линии, дискусионни срещи, демонстрация на противопожарна техника и пожаро-тактическо учение и др. ще се проведат в дните от 14 до 18 септември 2020 г. Инициативите на хасковските огнеборци ще се проведат на територията на цялата област.


Демонстративното занятие по евакуация на деца по позиция № 4 от програмата, ще се проведе в ДГ № 22 "Звънче", находяща се на ул. "Буря" в гр. Хасково на 16.09.2020 г. от 10:00 ч.

Програма за седмицата на пожарната безопасност в област Хасково

11 сеп 2020

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача