МВР

ОД Хасково

 

03 дек 2021

Специализирани операции за недопускане на пътнотранспортни произшествия в дните около празника


Засилено полицейско присъствие ще има в районите на заведенията, хотелите, ресторантите и почивните бази, в които ще празнуват студенти. Провеждат се предварителни срещи с ръководствата на охранителните фирми и звената за самоохрана с цел повишаване на бдителността и стриктно спазване на пропускателния режим. 
Ще бъдат проверени питейните и увеселителни заведения за консумация на алкохолни напитки без акцизен бандерол, с фалшив бандерол или с неясен произход, както и продажбата на контрабандни цигари.
Пътните полицаи строго ще следят за превишена скорост, шофиране от неправоспособни или употребили алкохол водачи, техническата изправност на автомобилите. Контролът ще се осъществява основно по пътищата към местата за празнуване и в близост до тях. Съвместно с представители на общините се уточняват мерките по организиране на движението и паркирането в районите, където се очаква да пристигнат автомобили на празнуващи. Със съдействието на управителите на  заведенията и ръководителите на охранителните звена ще се договорят превантивни мерки, намеса  и бързо уведомяване на полицията в случаи на опити за шофиране от явно пияни водачи.
“Пътна полиция” отново призовава шофьорите да не сядат зад волана след употреба на алкохол, без свидетелство за правоуправление или ако автомобилът е неизправен. Ще бъдат използвани максимално възможностите на мобилните камери за видеонаблюдение.
В дните около Студентския празник нарастват опасностите от тежки пътни инциденти по вина и с участие на водачи на автомобили, превозващи студентски компании. Основните рискови фактори са превишена скорост, рискови изпреварвания, отнемане на предимство, управление от неправоспособни и употребили алкохол водачи.

Препоръките на Пътна полиция към празнуващите в прикачения файл

Задържан е издирваният въоръжен мъж от с. Сърница

Случаят започва с битов скандал между две семейства по повод междусъседски спорове относно отглежданите от тях животни. По време на конфликта 55-годишният криминално проявен мъж заплашва членовете на другото семейство с огнестрелно оръжие, впоследствие наранява с нож една жена, бяга и се укрива в близката местност, поясни главният секретар на МВР. Пристигналите на място полицаи опитват да го задържат през нощта, при което мъжът открива стрелба. С оглед на обстоятелствата, че е тъмно и съществува риск за живота и здравето на служителите и гражданите, активните мероприятия по установяването и задържането му бяха предприети рано тази сутрин в светлата част на денонощието. За целта целият регион беше обезпечен и блокиран, а населението бе своевременно информирано за провеждащата се спецакция.

Около 15 часа днес, на територията на  Кърджалийска област, издирваният заплашил с оръжие местен жител, който своевременно подал сигнал към полицейските служители и благодарение на адекватната му реакция извършителят е задържан, въпреки оказаната съпротива.  До момента са установени две незаконно притежавани от него огнестрелни оръжия, които са иззети заедно с ножа, посочи още гл. комисар Петър Тодоров.

По случая е образувано досъдебно производство за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие, като разследването продължава и в насока заплаха за убийство. И към настоящия момент текат интензивни процесуално-следствени действия– огледи, разпити на свидетели; назначени са съответните експертизи. На по-късен етап, след анализ на всички събрани доказателства, ще се прецени дали обвинението ще прерасне в по-тежко, а именно за опит за убийство, уточни  районният прокурор на Хасково Румен Сираков.


30 ное 2021

Специализирана полицейска операция на територията на област Хасково

 

Специализирана полицейска операция за издирване на мъж, който е извършил тежко криминално престъпление – опит за убийство,  се провежда на територията на област Хасково, заявя пред журналисти директорът на ОДМВР – Хасково старши комисар Венцислав Кирчев. В акцията са включени над 150 служители от различни подразделения на МВР, полицейските действия се извършват съвместно със СОБТ.
Издирваният мъж е въоръжен и опасен. Той е 55 – годишният  Бейсим Реджеб Салим.  Към момента е известно, че междусъседски спор прераства в сбиване, 55 – годишният  наранил с нож близка на съседа си и след това е произвел изстрели с незаконно бойно оръжие. То е иззето. Свадата станала заради животни, преминаващи през градината на съседа.
55 – годишният с друго огнестрелно оръжие избягал и се е укрил в гориста местност. Той е с криминалистически регистрации за кражби и съхранение на взривни вещества.
Предприети са заградителни действия за неговото издирване.

Полицията призовава гражданите да бъдат внимателни, и ако забележат издирвания, веднага да сигнализират на тел.112.


30 ное 2021

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача