МВР

ОД Хасково

 

15 ное 2019

17 НОЕМВРИ 2019 - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ПРИ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

Мотото на тазгодишното възпоменание е „Животът не е резервна част“

 

По решение на Генералната асамблея на ООН, от 2005 г., всяка трета неделя от месец ноември, се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. На тази дата почитаме паметта на хилядите хора, загинали по пътищата на страната. Тази година датата е 17 ноември.

Всяка година вследствие на пътнотранспортни произшествия загиват и биват тежко ранени деца, младежи, зрели и възрастни хора. За деветмесечието на годината на територията на хасковска област са загинали 10 души, а 219 са ранени в 172 тежки ПТП. Огромни са човешките страдания, които понасят жертвите на пътнотранспортни произшествия и техните семейства.

Безопасността на пътя е споделена отговорност. Нека на 17 ноември тази година отдадем нашата дълбока почит към жертвите при пътнотранспортни произшествия, а ние да сме по-внимателни и толерантни едни към други, независимо дали сме зад волана или на пешеходната пътека. И най-важното – да бъдем непримирими към нарушителите на пътя.

На този ден да изразим нашата дълбока почит към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот.

По повод световният ден, каним гражданите на 17-ти от 11ч. в църквата „Св.Богородица” в Хасково, където ще бъде отслужена панихида в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия. 

В Харманли, на 17-ти:

  • в храм ”Св.Атанасий” ще се проведе:
  • литургия от 09:00часа до 10:30часа   
  • панахида от 10:00часа до 10:30часа

 -  в Храм ”Иван Рилски”:

  • литургия от 09:00часа до 10:30часа   
  • панахида от 11:00часа до 11:30часа

Полицейските служители призовават  да бъдем отговорни участници в движението по пътищата, да възпитаваме децата си в спазването на закона, да пазим здравето и живота си, с което се гарантира пред обществото, че безопасността на движението по пътищата е не само служебна, но и лична мисия.
Почитта си към жертвите в хасковската църква ще отдадат ст.комисар Цанков и кмета на Хасково Ст.Дечев.

Сърдечни пожелания отправи към служителите си ст.комисар Цанков в деня на професионалния празник на българската полиция

На 8 ноември – „Св.Архангел Михаил“ традиционно се чества празника на Българската полиция. В тази връзка директорът на ОДМВР Хасково, със своя заповед отличи за съществен принос при изпълнение на служебните им задължения двама служители от ПУ Симеоновград. С „Писмена похвала“ са наградени ст.полицаите Андрей Профиров и Емил Гогов.

Ст.комисар Цанков отправи и пожеланията си към състава на Дирекцията:

Уважаеми колеги,

Днес отбелязваме една годишна традиция – професионалния празник на българската полиция. В този ден православната църква почита пазителя на реда и законността, Свети Архангел Михаил. Нашият празник не е случайно на този ден. Според канона, Свети Архангел Михаил е пазител на душите, борец със злото. Българската полиция е изпълнителя на тази уникална мисия в днешно време, защото има ново призвание - да защитава държавността, да гарантира сигурността на гражданите, да отстоява законността и правата на гражданите, да противодейства на престъпността във всичките й форми и проявления.

Благодаря на всички Вас, за енергията и усилията, които влагате всеки ден. Благодаря Ви за честта и достойнството, с които посрещате трудностите. Благодаря Ви за смелостта да посрещате опасностите ежедневно и да изпълнявате своя дълг. Достойният труд на достойните български полицаи заслужава уважение.

 Честит празник на Вас и Вашите семейства!

Обзор за дейността на хасковската дирекция за деветмесечието на 2019г – в прикачения файл.

08 ное 2019

Полицията засилва мерките в акция "Зима"

Пътна полиция започва масови контролни проверки в региона от 1 ноември в рамките на акция "Зима". При нея се проверява подготовката на автомобилите за движение в зимни условия. На първо място КАТ ще проверява състоянието на гумите, светлините, чистачките, включително системата за измиване на прозорците.

Акция "Зима" се провежда в партньорство на КАТ, Съюза на българските автомобилисти (СБА) и  БЧК. Кампанията има за цел също така да изгради по-висока култура на шофиране у българските граждани. Концентрацията на шофьорите е много важен фактор. Поради това ще бъдат засилени контролните проверки от екипи на КАТ в хасковска област. Пътните полицаи   ще дават насоки и съвети на водачите и пешеходците за по-безопасно и сигурно шофиране през зимата.

По време на акцията пътните полицаи ще засилят проверките на автомобилите и дали те са пригодени за зимните условия.

Ще се проверяват изправността на фаровете, чистачките, устройствата за почистване на стъкла, гумите и пр. С цел превенция над поведението на водачи и пешеходци при зимни условия, в рамките на акцията ще се проведат три кампании, реализирани успешно през последните 2 години, а именно:

От 1 до 10 ноември ще се провежда кампанията "Безопасно пътно превозно средство през зимата" с основна насоченост към коли, велосипеди и превозни средства с животинска тяга.

Вторият етап на акцията "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя" е от 11 до 20 ноември и е насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо тях.

Последният етап от акция "Зима" е под надслов "Безопасно шофиране през зимата"и ще се проведе в периода 21 - 30 ноември. Този етап е насочен към шофьорите на коли, техническата изправност на автомобилите и поведението спрямо пешеходците.

В рамките на всяка кампания ще бъде обявен и по един ден без жертви на пътя. Такива дни ще бъдат 2 ноември – ден без велосипедисти - жертви на пътя, 16 ноември – ден без пешеходци - жертви на пътя, и 22 ноември – ден без водачи и пътници – жертви на пътя.

През изминалия зимен период от 01.11.2018г. до 31.03.2018г. на територията на ОДМВР Хасково са настъпили 77 тежки ПТП, при които са загинали 5 участници и 85 са ранени. В сравнение със същия период на 2017г./2018г. са настъпили 106 ПТП, при които са загинали 9 лица и са ранени 135  участници. Наблюдава се намаление на тежките ПТП с 29, при убитите също с 4 по-малко и при броя на ранените също с 50 броя.  

По време на акция „Зима“ – 2018г. са съставени 5044 фиша и 13339 ел. фиша. Съставени са 2797 АУАН и 3078 наказателни постановления. Общия брой на проверените ППС е 1916, а на констатираните неизправности на ППС е 134.

31 окт 2019

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача