МВР

ОД Хасково

 

12 фев 2021

Полицаи от РУ Димитровград задържаха турски гражданин, държал високорискова дрога

Днес прокуратурата, под чието наблюдение бе акцията, го привлече като обвиняем

Вчера, в хода на провеждаща се операция за спазване на противоепидемичните мерки от водачите на таксита, служителите на реда са проверили автомобил на изхода на града. В него от Димитровград за Пловдив пътувал 28-годишният турски гражданин.  В багажа му са намерени 44 вакуумирани полетиленови плика със суха зелена листна маса, реагираща при полеви наркотест на марихуана. Дрогата е с тегло 7,9 кг,  на стойност 47 400 лева. С постановление на наблюдаващия прокурор, днес обвиняемият е задържан до 72 часа за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество. Предстои Окръжна прокуратура Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

За незаконен добив на скалнооблицовъчви материали са задържани двама жители на ивайловградското село Железино

Акцията е преминала под наблюдението на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Ивайловград

Преди два дни, полицаи от управлението извършили проверка за незаконен добив на скални материали, в резултата на която в землището на ивайловградското с. Нова ливада е намерено кариерно гнездо. В него незаконно се добивал гнайс. Кариерата не фигурирала в регистъра на Министерството на енергетиката с необходимите разрешителни за осъществяване на тази дейност. На място са били установени 18 мъже, извършващи добива на гнайс.  Двама от тях, на 26 г. и на 42 г.от с.Железино са задържани до 24 часа по Закона за МВР. В кариерното гнездо е имало верижен багер, а наблизо и верижен трактор с монтирано устройство за товарене, както и 50 броя палети, натоварени с гнайсови плочи.

05 фев 2021

Голямо количество безакцизни цигари иззеха при операция полицаи от Хасково

154 740 къса безакцизни цигари иззеха полицаи от хасковската дирекция. Вчера под наблюдението на РП-Хасково е проведена специализирана операция по противодействие на пресичане и предотвратяване на престъпленията, свързани с разпространението на акцизни стоки без бандерол, ощетяващи държавния бюджет. Полицаите са извършили проверка на лек автомобил „БМВ“, шофиран от 39-годишен хасковлия. В багажника са намерени 38 000 къса от различни марки цигари. Последвали са претърсвания и в четири помещения, ползвани от мъжа на територията на Кърджали и Стара Загора. В хода на процесуално-следствените действия от тях са иззети още 92 400 къса. При проверка на дом на улица „Н.Цанов“ в областния град, собственост на хасковлия на 49г. са установени 24 340 къса папироси без бандерол. Двамата мъже са задържани по образуваните бързи производства. Работата по случая продължава.


15 яну 2021

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача