МВР

ОД Кърджали

 

Млади художници от Кърджали бяха отличени в националния конкурс „С очите си видях бедата“

Жулиде Муталибова е класирана на трето място, Данаил Демирев получи поощрителна награда

Ученичката от СУ „Петко Р. Славейков“ Жулиде Муталибова и Данаил Демирев от Център за настаняване от семеен тип в Кърджали бяха наградени в националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Тържествената церемония по награждаване на победителите от заключителния етап на конкурса се проведе днес в Националния дворец на децата. Жулиде Муталибова /13 г./ е класирана в своята възрастова група на трето място, а Даниел Демирев /17 г./ е с поощрителна награда. Участниците от Кърджали се пребориха за отличията в изключително силна конкуренция.  30 са класираните на призови места рисунки от общо 460 творби. Жури в състав от представители на Национална художествена академия, Национален дворец на децата към МОН и Националното училище по изящни изкуства „Илия Петров“ извърши оценка на представените рисунки от цялата страна.
Младите художници бяха наградени с предметни награди и грамоти от заместник-главния секретар на МВР Георги Арабаджиев и заместник-директора на ГДПБЗН-МВР старши комисар Асен Игнатов. 
В залата, където се проведе награждаването, беше открита изложба на наградените в конкурса творби.

На снимките: Отличените творби на кърджалийските ученици.

06 дек 2019

Временно затворен за движение днес е част от бул."Беломорски" в Кърджали във връзка с футболна среща

 Във връзка с футболната среща между отборите на „Арда 1924“ и ЦСКА днес от 12,30 часа се създава временна организация на движението в Кърджали. От този час до приключване на спортното събитие и изтеглянето на феновете  временно ще бъде затворен бул.“Беломорски“ в посока от Хасково към Кърджали от светофарната уредба на болницата до светофарите до Съдебната палата. Движението ще бъде пренасочвано по бул.“Тракия“, бул.“Сан Стефано“, ул.“Булаир“. В посока от Кърджали към Хасково моторните превозни средства ще бъдат отклонявани по ул.“Булаир“, бул.“Сан Стефано“, бул.“Тракия“. 
Полицията призовава жителите на областния град да не използват автомобилите си в часовете преди, по време и след мача, ако неотложни причини не изискват това, за да не се затруднява движението в града.

05 дек 2019

Засилена охрана и строг контрол планира ОДМВР-Кърджали за футболния мач между “Арда 1924“ и ЦСКА

Специални мерки за охраната на обществения ред и сигурността по време на футболния мач между „Арда 1924“ и ЦСКА бяха оповестени днес на брифинг от директора на ОДМВР-Кърджали старши комисар Атанас Илков и началника на отдел „Охранителна полиция“ комисар Атанас Чотров. Срещата, която е събитие за футболните фенове, е на 5 декември от 13,30 часа. Старши комисар Илков определи спортното събитие с повишена степен на риск и с оглед на тази преценка са планираните сили и средства за охраната и мерките за сигурност. В помощ на ОДМВР-Кърджали ще има допълнителни ресурси от ГДНП-дирекция „Жандармерия“, СДВР, ОДМВР-Пловдив. Контролът ще бъде изключително строг и  по тази причина директорът на ОДМВР призова феновете, които ще бъдат на стадиона, да предвидят поне час време преди мача, за да преминат през проверките. Пет ще бъдат филтърните центрове на подстъпите към града и четири пропускателните пунктове в зоната на стадиона. Старши комисар Илков припомни, че няма да бъдат допускани на спортната проява граждани без лични карти, въоръжени лица, такива, които носят обемисти пакети, пиротехнически изделия, във видимо нетрезво състояние, малолетни и непълнолетни без придружители и декларации. Препоръчва се при влошени метеорологични условия да бъдат използвани предпазни дъждови мушами. Не е препоръчително посетителите на стадиона да носят чадъри от съображения за сигурност. Отправен беше апел към жителите на областния град да не използват автомобилите си в часовете преди, по време и след мача, ако неотложни причини не изискват това, за да не се затруднява движението в града.
Комисар Атанас Чотров очерта предвидената временна организация на движение, която ще бъде въведена един час преди спортното събитие и ще продължи до изтеглянето на феновете след приключване на футболната среща. От 12,30 часа временно ще бъде затворен бул.“Беломорски“ в посока от Хасково към Кърджали от светофарната уредба на болницата до светофарите до Съдебната палата. Движението ще бъде пренасочвано по бул.“Тракия“, бул.“Сан Стефано“, ул.“Булаир“ . В посока от Кърджали към Хасково моторните превозни средства ще бъдат отклонявани по ул.“Булаир“, бул.“Сан Стефано“, бул.“Тракия“. 

На снимката отдясно наляво: старши комисар Атанас Илков, комисар Атанас Чотров.

04 дек 2019

ЗА ОД НА МВР КЪРДЖАЛИ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО