МВР

ОД Кърджали

 

21 апр 2018

Полицията в Момчилград разследва тежко престъпление в село Кременец

Сигнал за намерена мъртва 77-годишна жена в момчилградското село Кременец е подаден тази сутрин на тел.112 в 10,30 часа. На мястото на произшествието незабавно са пристигнали директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов, окръжният прокурор Желязко Стефанов, прокурор Бонка Василева, разследващ полицай и дежурна оперативна група за извършване на оглед. По трупа на възрастната жена били открити следи от насилие. При организираните издирвателни действия е задържан 48-годишен мъж от същото село. Той е бил заключен в къщата си и за извеждането му е изпратено специализираното тактическо звено за бързи действия на РУ-Кърджали. Операцията е приключила за минути и мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Момчилград. Образувано е досъдебно производство за убийство. Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура в Кърджали .
 

Гражданите могат да правят справки и да плащат услуги, извършвани от МВР, по електронен път

ОД на МВР-Кърджали напомня на гражданите, че за тяхно улеснение могат да правят справки за услугите, извършвани от МВР, по електронен път, а също да направят плащания на такси и глоби чрез интернет. Това става през интернет страницата на МВР, рубриката „Административни услуги“ и под рубриката „Електронни справки и услуги“.  В първата опция под заглавие „Задължение по документи, издадени от Пътна полиция-МВР“, може да се направи справка за задължения по фиш, акт за установяване на административно нарушение, наказателно постановление. Необходимо е да се въведе ЕГН или номер на свидетелство за управление на МПС, или на издадения документ /фиш, наказателно постановление/. На същото място може да се извърши и плащане по електронен път.
От Пътна полиция призовават гражданите да използват възможностите за справки и плащане по електронен път, с което бързо могат да получат актуална информация и да изплатят задълженията си , без да губят време.
 

20 апр 2018

322 нарушения в акция "24 часа скорост" в областта

Над 200 случая на превишена скорост на изхода на Кърджали за Черноочене

322 нарушения на скоростните режими са установени в 24-часовата операция на Пътен контрол на територията на областта. Тя започна в 6 часа на 18 април и приключи в 6 часа на 19 април. В Кърджалийска област участваха 6 екипа на Пътна полиция с 5 мобилни и една преносима камера на триноги, а точките за контрол бяха 12 на брой, 4 от които в Кърджали. Най-много нарушения – 220 броя, бяха установени на изхода на Кърджали в посока Черноочене. Собствениците на автомобили, засечени в нарушения, ще получат електронни фишове. Операцията е заложена в календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция /ТИСПОЛ/ и такива проверки бяха извършвани на територията на целия ЕС. Основната цел е засилен контрол на скоростта като една от главните причини за тежки пътнотранспортни произшествия.

19 апр 2018

7-дневна специализирана операция за контрол на скоростта се провежда в областта

Стартът е на 16 април

7-дневна специализирана операция за контрол на скоростта се провежда на територията на областта от 16 април до 22  април по линия на ТИСПОЛ. Целта е да се ограничи основната причина за тежки пътнотранспортни произшествия със загинали и ранени – движението с превишена скорост.  Екипите на Пътна полиция ще контролират приоритетно участъците с концентрация на ПТП,  в районите около училища и детски градини и болнични заведения, където има условия за управление на МПС с висока скорост. От 6 часа на 18 април до 6 часа на 19 април ще се извършва непрекъснат контрол за скорост по пътищата в областта.
7 мобилни камери ще бъдат използвани по време на операцията, информира началникът на сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР-Кърджали главен инспектор Иван Бакърджиев. Той припомни, че за първите три месеца на годината на територията на областта са станали 25 тежки ПТП, без убити, с 37 ранени. Леките пътни произшествия са 35. По причини водеща е несъобразената скорост, в резултат на която са станали 20 ПТП с 12 ранени. След нея се нарежда неспазването на дистанция – 8 ПТП  с 1 ранен, на трето място е отнемане на предимство на пешеходец – 4 ПТП с 3-ма ранени. Употребата на алкохол е причина за 2 ПТП с 1 ранен.


Каним екипи на медиите да се включат в отразяването на специализираната операция в областта.

16 апр 2018

ЗА ОД НА МВР КЪРДЖАЛИ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО