МВР

ОД Кюстендил

 

21 ное 2019

Служители на РДПБЗН – Кюстендил, участваха в Национално пълномащабно учение „Защита 2019“

Служители на РДПБЗН – Кюстендил, участваха в двудневно Национално пълномащабно учение  „Защита 2019“ заедно със служители от още 9 РДПБЗН и национални институции.  В учението  бяха проиграни действия от Външния авариен план на АЕЦ „Козлодуй“.

Нашите участници в учението имаха една от най-отговорните задачи -  изграждането на Обединен контролно-пропускателен пункт в с. Лехчево, област Монтана  - където преминаваха хора и техника от обособената 30-километрова зона около   аварията.  Служителите на РДПБЗН – Кюстендил, изградиха пункт за деконтаминация/почистване от радиационни частици/   на замърсени МПС и хора.   За осъществяване на  конкретните задачи в района на учението  бяха  предислоцирани   два пожарни автомобила, един транспортен товарен  автомобил, два микробуса за транспорт на служители и лек щабен автомобил от РДПБЗН - Кюстендил.

 

Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия - 17 ноември 2019 г.

Директорът на ОДМВР и областният управител на Кюстендилска област с обръщение към гражданите на Кюстендилска област


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ ОТ КЮСТЕНДИЛСКА ОБЛАСТ,

По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. През 2019 година Световният ден се отбелязва на 17 ноември.

Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата  стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания и боледуват продължително, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот.

Уважаеми съграждани,

Призоваваме ви  в неделя - 17 ноември, да  отдадем нашата дълбока почит към жертвите при пътнотранспортни произшествия, а ние да сме по-внимателни и толерантни едни към други, независимо дали сме зад волана или пешеходци. И да не забравяме, че безопасността е споделена отговорност.

Уважаеми съграждани,

Призоваваме ви  на  този ден да изразим нашата дълбока почит и към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот.

Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за любовта между хората, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата. Нека всички заедно – институции, организации и участници в движението, в името на живота, да дадем своя принос за безопасността и за намаляване броя на пострадалите по  пътищата.

 

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ:                     ДИРЕКТОР ОДМВР:

/Виктор Янев/                                           /Ст.комисар Е.Стамболийски/


ххх

През тази година мотото на Световния ден е „Животът не е резервна част“. Служителите от „Пътна полиция“ – ОДМВР,  и партньорите ни от държавния и гражданки сектор, от религиозните общности  са убедени, че спазването на правилата е гаранция  за по-малко беди, че вярата прави хората по-добри. Кара ги да се обръщат към себе си и да намират верния път за запазване на собственото здраве и живот. А когато полагаш грижи за себе си, ставаш по-грижовен и към близките си, дори към непознатите.

За да отбележим Световния ден за възпоминание на жертвите от пътни произшествия, директорът на ОДМВР – Кюстендил, ст. комисар Елиан Стамболийски и областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев правят Обръщение към жителите на областта.

Ххх

На територията на Кюстендилска област от началото на тази година са възникнали – 339 пътни произествия 86  от тях са тежки, загинали  са 14 души, ранени са 80.За 2018 година загиналите при ПТП по пътищата на Кюстендилска област са 4-ма, а произшествията са били 388. 

15 ное 2019

Ст. комисар Е. Стамболийски поздрави полицаите от ОДМВР по случай професионалния им празник

Уважаеми колеги,

в навечерието на Архангеловден – професионалния празник на българските полицаи, ви благодаря за енергията и волята ежедневно трудът ви да е отдаден в полза на обществото, за активното противодействие на престъпността и осигуряването на добър обществен ред.

Благодаря ви и за добрия ред, който гарантирахте в Кюстендилска област по време на изборите за ЕП и местна власт и не бяха накърнени избирателните права на нашите съграждани.

Благодаря ви за човешката съпричастност към нуждаещите се от помощ и широката подкрепа, която оказвате както на колеги и семействата им от ОДМВР, така и на колеги от страната.

Уважаеми колеги, бъдете здрави, бъдете силни и все така отдадени на службата в интерес на обществото!

Желая здраве и спокойствие и на вашите семейства и близки, благодаря им за разбирането, че полицаят работно време няма, и за подкрепата им.

Честит Празник!

07 ное 2019

Служители на МВР в Кюстендилска област ще гарантират обществения ред и улесняване на гражданите да участват в изборите за кметове на втори тур ​

 

 

 

В ОДМВР – Кюстендил, е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, сигурността на гражданите , охраната на изборните книжа, транспортирането им и охраната на избирателните секции за безпроблемното протичане на изборите за кметове на втори тур

 Кюстендилска област ще бъдат ангажирани с охранителна задача около 300 служители на МВР/ в това число са служители на ОДМВР, РДПБЗН и служители на дирекция „Жандармерия“/.

 

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“  в  ОДМВР – Кюстендил, и служителите в РУ в Кюстендилска област  ще работят на 3 ноември  от 08.30 до 19.30 часа, а утре, 2 ноември, от 8.30 до 17.30 часа, за да бъдат издадени удостоверения на гражданите,  които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

 

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА, ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЕДИНСТВЕНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 3 ноември  2019 Г. 

 

01 ное 2019

Стартира акцията на полицията "Зима"

Традиционната акция на полицията  „Зима“ днес представиха на брифинг началникът на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР комисар Васил Паргов и началникът на сектор „Пътна полиция“ гл. инспектор Радослав Боюклийски.

Операцията започва от утре, 1 ноември, и ще продължи до края на месеца. Тя ще бъде осъщаствена в 3 етапа. Първият етап е от 1 до 10 ноември и е носочен към водачите на пътни превозни средства с животинска тяга, велосипедисти и мерки за безопасност на водачите.

Вторият етап ще е със завишено внимание към  пешеходците, като много сериозна уязвима група, а третият за безопасно шофиране през зимата, техническа изправност на автомобилите, както и поведение на водачите спрямо пешеходци.

Водачите на МПС ще имат възможност до  15 ноември да подготвят автомобилите си за движение  при зимни условия. Служителите, упражняващи пътен контрол, ще следят за техническа изправност на автомобилите и на осветителните им системи и поведението на водачите на ППС, в това число и спрямо пешеходците. След 15 ноември гумите на автомобилите трябва да с грайфер не по-малко от 4 мм.

31 окт 2019

ЗА ОД НА МВР КЮСТЕНДИЛ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО