МВР

ОД Кюстендил

 

04 юли 2017

106 служители на МВР в Кюстендилска област са наградени по случай 138 години от създаването на министерството и професионалния празник на работещите в него

Със заповед на директора на ОДМВР – Кюстендил, старши комисар Елиан Стамболийски с писмена похвала са наградени 86 служители на дирекцията. От РДПБЗН – Кюстендил, наградените служители са 23-ма,  трима от тях са наградени с писмена похвала от директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, 20 служители са наградени със заповед на директора на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Светослав Георгиев с писмена похвала.

Старши комисар Стамболийски на събрание поздрави колегите си за усилията и постигнатите резултати в работата. Той подчерта, че „ако отчитаме спокойна  обстановка в Кюстендилска област, намаляване на извършените престъпления и по-добри резултати по направленията на дейност, това се дължи на екипната работа и на всеки служител.“

Той пожела на служителите здраве и устойчивост, за да се справят успешно както със служебните, така и с личните предизвикателства.

 Ххх

С 8.22 пункта се е повишил коефициентът на разкриваемост за регистрираните от началото на тази година престъпления в областта.

Значително са намалели посегателствата над МПС – от 22 за миналата година на 9.

В поделенията на ОДМВР са образувани 39 досъдебни производства за престъпления, свързани с наркотици, като са открити и иззети  788 г  марихуана; 20 г хероин; метамфетамин – 12,24 г  и  97  таблетки; 9 г амфетамин; 9  таблетки екстази и 130,56 г кокаин.

При икономическите престъпления коефициентът на разкриваемост е увеличен с 6.27 пункта. Образувани са 20 досъдебни производства за престъпления, свързани с акцизни стоки, като от началото на годината са открити и иззети  106 245 къса цигари без акцизен бандерол, 48.058 кг нарязан тютюн и 393 литра алкохол.

По линия на пътната безопасност се наблюдава незначително намаление на произшествията – 186, с 39 по-малко в сравнение с м.г., загиналите са 8, а ранените 53.

При упражнената контролната дейност на пътното движение младши автоконтрольорският състав в региона до момента е установил  10 429 нарушения.  

Съставени са  2 804  АУАН и 6554 фишове.  За сравнение със същия период на 2016 г. констатираните нарушения през тази година са с 2 069  повече, съставените АУАН са с 54 по-малко, съставените фишове са с 2 367  повече. 

Специализираната полицейска операция за охрана на селскостопанската реколта, недопускане на нарушения на обществения ред и извършване на престъпления спрямо собствеността на гражданите в Кюстендилска област започна от днес

 

И тази година  ОДМВР – Кюстендил, осъществява Специализирана полицейска операция за охрана и недопускане нарушения на обществения ред в малките и отдалечени места, и недопускане извършването на нарушения и престъпления  по време на прибирането на селскостопанската реколта.

Изготвени са планове от ОДМВР, които включват към екипите и 16  служители и дирекция „Жандармерия“на МВР , предвижда се  по време на тазгодишната операция да се осъществяват обходи и в по-малките населени места, където обработваемите площи са по-малко, но присъствието на полиция  ще предотврати посегателства и ще пресече опити за извършване на битови престъпления.
В осъществяването на охранителната операция маршрутите на екипите ще бъдат съгласувани с местната власт, поетапно ще бъдат увеличавани и екипите в районите с черешови насаждения, пунктовете за изкупуване на реколта, пунктовете за наемане на работна ръка. Традиционно общинската власт издава заповед за правилата, при които се наемат работници по прибирането на реколтата и извозването им от земеделските масиви. Специализираната охранителна и превантивна операция  ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта – жътва, зеленчуци, гроздето и плодовете.
Партньорството в осъществяването на тази Специализирана полицейска операция  с РДПБЗН и дирекция „Жандармерия“ ще продължи. Осъществени са  контакти и със земеделските производители, които са наели частна охрана, за по-добра координация и взаимодействие.
При анализ на резултатите за отминали години се налага изводът, че посегателствата спрямо селскостопанската продукция са сведени до минимум.

 

12 юни 2017

Доброволците от Детското полицейско управление – Дупница, завършиха учебната година с лагер в природна среда

24 третокласника от ОУ „Евлоги Георгиев“ в Дупница успешно завършиха учебната година по проекта Детско полицейско управление. Заключителната им среща бе в лагерни условия в Бобошево. Демонстрираха наученото през годината – за работата на полицаите, как да се грижат за собствената си безопасност, как да помагат на хора в беда, безопасно забавление в природна среда.
Гост на доброволците бе служебното следово куче Вил от Кюстендил и неговият водач Иво Спасов. Те демонстрираха техники  за обучение и умения кучето да помага в работата на полицаите.
С повишен интерес децата се включиха в заключителното занимание по детска лична полицейска защита. Техен инструктор в това обучение бе криминалистът от РУ Дупница Асен Варадинов.
Ръководителят на доброволците от ДПУ – Дупница, инспекторът ДПС от РУ Дупница Николай Иванов ги поздрави за последователността в участието в учебния процес, благодари на училищното ръководство за партньорството и пожела безгрижна ваканция

09 юни 2017

ЗА ОД НА МВР КЮСТЕНДИЛ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО