МВР

ОД Кюстендил

 

14 ное 2018

Ръководството на ОДМВР – Кюстендил, и кметовете на общините в областта призовават за спазване на законността и толерантно поведение ​

 

Работни срещи проведоха днес ръководителите на ОДМВР – Кюстендил, с кметовете на общините в областта. Бяха обсъдени мерки за спазване на реда при провеждането на митинги, събрания и протестни действия, за ненарушаване на обществения ред и спазване правилата за безопасност на движението.  Ще бъде изисквано от организаторите да се съобразят със законовото им задължение  да вземат необходимите мерки за безопасно провеждане на инициативите.

Организираните събития ще бъдат охранявани от служители на МВР при строго спазване на законността и не нарушаване правата и свободите на другите граждани и регламентираното в   Закона за събранията, митингите и манифестациите. 

Мирен протест в Кюстендилска област заради увеличението на цените на горивата и застраховката „Гражданска отговорност“

Организаторите на протеста в Дупница са заявили начален час 11.30 ч на 11 ноември на разклон Дупница/без да уточняват на кой разклон/,  събрали се на площад „Барикадите“. Протестът  прераснал в затваряне на движението по ГП Е 79 – в района на пътен възел „Байкал“,  за времето от 11.30 до 18.00 ч, когато са започнали участниците в протеста да се изтеглят . По време на протеста е осигурен от служителите на реда алтернативен маршрут по АМ „Струма“ .

Организаторите на протеста в Кюстендил са спазили предварително заявения маршрут на автошествието. Спиране на движението не е имало.

За неизпълнени полицейски разпореждания служители на РУ Дупница са съставили 8 акта на участници в протеста и 8 предупредителни протокола, служители на РУ Кюстендил са съставили 2 акта на участници в протеста по ЗБЛД.

13 ное 2018

Пожарна безопасност за възрастните хора през отоплителния сезон ​

Служители на РДПБЗН запознаха с правилата за пожарна безопасност хора от с. Смочево

 

Служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кюстендил, продължават да провеждат срещи с възрастни хора от малките населени места, за да бъдат запознати с правилата за пожарна безопасност през отоплителния сезон.

В края на миналата седмица главен инспектор Пламен Янев и инспектор Румен Павлов бяха в с. Смочево. Там в Пенсионерския клуб се срещнаха с възрастни хора и говориха как безопасно да експлоатират отоплителни уреди на твърдо гориво и електричество, как да се погрижат за собствената си безопасност и за имуществото си при възникнала пожароопасна ситуация.

На участниците в срещата бяха предложени и материали с конкретни указания за пожарната безопасност  при ползването на отоплителните уреди.

На  срещата присъства  и кметът на селото Василка Ангелова. 

13 ное 2018

Кюстендилката Йорданка Попмилачкова благодари на полицейския инспектор Ивайло Петров ​

 

В писмо до директора на ОДМВР ст. комисар Е.Стамболийски кюстендилката казва:“ Позволете ми да Ви поздравя – Вас и Вашите служители, с настъпващия Ваш професионален Празник!

Приемете моите най-сърдечни благопожелания!

Искам да изкажа и благодарността на живеещите на ул. „Студен кладенец“ към полицейския инспектор Ивайло Петров – за неговата сърцатост, отговорност и професионализъм. В труден момент за една изпаднала в безпомощно състояние жена, изоставена от своите близки. Съседите бяха опитали да потърсят помощ от всички възможни институции, но бяха срещнали стена от безразличие. Последната надежда, макар и слаба, беше полицейския инспектор на кв. „Колуша“. Светкавичната реакция на този достоен мъж принуди и най-големите песимисти и критици да изговарят с увашение името на г-н Петров и мнозина върнаха вярата си в институцията, в която той служи.

Ако пред името на такива полицаи някой напише Професионалист с главна буква, това няма да е правописна грешка, а уважение…

Дай, Боже, всекиму!“, завършва писмото си Попмилачкова.

06 ное 2018

ЗА ОД НА МВР КЮСТЕНДИЛ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО