МВР

ОД Кюстендил

 

04 юли 2018

Директорът на ОДМВР – Кюстендил, ст. комисар Е. Стамболийски поздрави служителите по случай 139 години от създаването на МВР и професионалния им празник

36 служители от ОДМВР, 54 от РДПБЗН и 70 от РДГП – Кюстендил, са наградени по случай Празника,

Уважаеми колеги от Кюстендилска област,

В навечерието на 139-годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи и професионалния празник на служителите ви поздравявам  за   усилията и отговорността ви в трудната професия в полза на обществото, за избора ви да се грижите за спокойствието и сигурността на гражданите, за защитата на техните права и достойнство.  Това е  чест, но и постоянна проверка на вашата морална, професионална и физическа издръжливост.

Когато погледнем отвъд успешните акции, тежките инциденти и покорените стихии, виждаме огромния товар на дълга и отговорността, който носите на плещите си.

Това  налага непрекъснато развитие и усъвършенстване на дейността на всички служби и звена, включени в системата на министерството, професионален и високоотговорен подход при решаване на служебните задължения, нетърпимост към всички прояви, уронващи престижа на полицейската институция.

Благодаря ви, желая ви здраве и устойчивост, желая ви удовлетворение от труда ви!

Благодаря и на всички наши партньори и граждани,  с които  вървим по един път за опазване законността и сигурността в нашата област. 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! 

 

Ст. комисар Елиан Стамболийски

Ххх

 

 

Трима служители на ОДМВР са носители на награди от министъра на вътрешните работи с Почетен знак на МВР,  трима служители на дирекцията  са наградени с грамоти от административния секретар на МВР, със заповед на директора на ОДМВР старши комисар Елиан Стамболийски 25 служители са наградени с Писмена похвала, 3-ма - с Обявяване на благодарност.

54 са служителите на РДПБЗН – Кюстендил,  по случай Празника. Двама от тях са наградени от директора на ГД ПБЗН с Писмена похвала, със заповед на директора на РДПБЗН комисар Светослав Георгиев  с Писмена похвала са наградени 52-ма служители по случай празника и за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи.

3-ма служители на РДГП – Кюстендил са носители на наградата Писмена похвала от директора на ГДГП, 57 са наградени с Писмена похвала от директора на РДГП комисар Васил Митов, 20 са наградените служители от началника на ГПУ – Гюешево, с Писмена похвала. 

Спортните състезания, посветени на 139 години от създаването на МВР и професионалния празник на служителите ​ ​

 

Служители от ОДМВР, РДПБЗН и РДГП – Кюстендил, се състезаваха в турнири по риболов, спортна стрелба и картинг.

Сред риболовците най-добър резултат постигна Илиан Спиридонов от РСПБЗН – Кюстендил, следван от Росен Джорев от РДГП и Христо Борисов от РУ Кюстендил.

В Турнира по спортна стрелба най-добрият резултат е на Емил Ников от РДГП – Кюстендил, на второ място бе класиран Николай Цеков от РУ Кюстендил и на трето – Антоний Божков от РДГП.Наградите на призьорите връчиха старши комисар Елиан Стамболийски – директор на ОДМВР, комисар Васил Митов – директор на РДГП, и комисар Светослав Петров – зам.директор на РДГП – Кюстендил.

Спортния маратон завърши с Турнир по картинг – там също имаше награди, медалите бяха от Картингклуба, а грамотите – от директора на ОДМВР – Кюстендил, комисар Е. Стамболийски.Най-добър в състезанието по картинг бе служителят на РДГП Бойко Величков, на второ място се класира директорът на РДПБЗН Светослав Георгиев, на трето – Ивайло Александров от РДГП – Кюстендил.     

 

03 юли 2018

Спортни състезания по случай Празника на МВР

Днес в Турнир по стрелба мериха сили служители и журналисти

Победителят в Турнира по стрелба с пистолет АП за служители на МВР е полицаят от РУ Дупница Славчо Шопов, сред журналистите най-добри резултати постигна операторът от тв „Дартс“ Ярослав Ставрев.

На второ място от служителите се класира Александър Ангелов от Криминална полиция – РУ Кюстендил, на трето – Ивайло Паунов от група „Контрол на пътното движението по главни пътища и автомагистрали“.  Сред журналистите на второ място се класира Иван Йорданов от радио „Вокс“, а на трето – Ивайло Стоянов от тв „Запад“. Наградите на победителите бяха връчени от директора на ОДМВР – Кюстендил, старши комисар Елиан Стамболийски и от директора на РДПБЗН комисар Светослав Георгиев.  За отборно представяне в Турнира по стрелба с пистолет бе отличен с грамота отборът на РУ Бобов дол.

 

02 юли 2018

Специализирана полицейска операция проведоха кюстендилски полицаи, участваха и служители на дирекция "Жандармерия"

Иззети са незаконо притажавани оръжия, боеприпаси и акцизни стоки

Специализирана полицейска операция за установяване на лица, занимаващи се с престъпна дейност и притежаващи забранени от закона вещи, проведоха вчера служители на РУ Кюстендил с участието на служители от дирекция „Жандармерия“.

Проведените процесуално-следствени действия са осъществени в  5 обекта в кюстендилския квартал „Изток“. 

 

Карабина, ловна пушка и 2 въздушни пушки, 35 боеприпаса  - незаконно притежавани, и цигари без български акцизен бандерол са открили и иззели служителите на реда, иззети са и 320 къса цигари без български акцизен бандерол.

Двама мъже – баща и син на 53 и 36 години, са задържани с полицейска заповед.

Задържаните са известни на полицията с разнообразие от криминални деяния.

Започнати са 2 досъдебни производства и 6 бързи полицейски производства за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Операцията е осъществена под надзора на прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е постъпил сигнал, че от трафопост на ул. „Дондуков“ в града е осъществено незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа.  Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, установено е, че ел. енергията е ползвана в намиращо се наблизо хале. Задържани са 3-ма души в момент на изнасяне на оборудването от халето. Те са на възраст 28 и 29 години и са от София, ще останат в полицейския арест 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

27 юни 2018

Полицаи гостуваха в дневния център „Вяра, Надежда, Любов” в Кюстендил ​

   По покана на Дневния център за деца и младежи с умствени и физически увреждания полицаи от ОДМВР – Кюстендил, им бяха гости. Инспекторът борба с       противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Ирена Ковачева разказа на децата и младежите за професията на полицаите, какво работят, как помагат на хората, как да ги разпознават и как се представят, както и за начините да се потърси помощ от полицията. Служителят от сектор „Пътна полиция“ Бисер Стоилков ги запозна с правилата за пътна безопасност, поговориха за безопасните места за пресичане по улиците и безопасните места за игра. Особен интерес предизвикаха помощните средства, с които работят полицаите, а най-емоционалният момент бе демонстрацията на полицейското куче Бил и разказът на водача му Иво Спасов.

Гостите и домакините след оживеното общуване се разделиха с пожеланието да се видят отново.

26 юни 2018

ЗА ОД НА МВР КЮСТЕНДИЛ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО