МВР

ОД Ловеч

 

06 май 2021

Оранжерия за отглеждане на канабис е разкрита при специализирана операция в луковитско село

Специализирана полицейска операция за противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества е проведена на 5 май, на територията на луковитското село Дерманци. Действията на служителите на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР-Ловеч и РУ-Луковит са осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч.

В имот в селото са установени две помещения, пригодени като оранжерии за отглеждане на растения от вида на конопа. Съоръженията са с изградена осветителна, отоплителна и напоителна системи. Установени са още кашони и чували, с вече отделената листна маса, която е в изсъхнало състояние и при тествана с полеви тест е  реагирала на канабис. Сухата тевиста маса е била готова за реализиране на пазара, а общото й тегло е около 3 кг. В хода на процесуално следствените действия в друго помещение криминалисти са установили ел. табло, с множество ел. прибори, дросели и различни по вид препарати за наторяване.
В РУ Луковит е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК – производство и държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество, като разследването се извършва под наблюдението на ОП – Ловеч.
За срок от 24 ч. по реда на ЗМВР е задържано криминално проявено лице, което е обитавало имота.

Изображения

 07 май 2021 | 11:08