МВР

ОД Ловеч

 

02 септември 2019

Служители на РУ Троян задържаха мъж отглеждал растения канабис, в нива край града

27-годишен, криминално проявен мъж от Троян е задържан в местното полицейско управление след като на 31 август около 18.00 часа, в местност край града е установен в момент на обработка на растения от вида на конопа. Това съобщи на брифинг днес гл. инспектор Радостина Петкова-началник на РУ Троян.

Служители на РУ Троян са извършили оглед на нивата и са установили общо 27 растения с височина между 1.40 - 3.15 метра.  Насажденията са иззети заедно със стеблата, като общото им тегло е около 90 кг. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на работата по случая полицаи са извършили претърсване и в апартамент в гр.Троян и къща в с.Ломец, обитавани от 27-годишния мъж.  От апартамента са иззети плик със суха тревиста маса, с общо тегло 7 гр., която след направен полеви тест е  реагирала на наркотичното вещество канабис и таблетка с жълтеникав цвят с тегло 0.25 гр., която при тестване е дала положителен резултат за кетамин. От селския имот полицаите са иззели голям брой опаковки съдържащи суха зелена тревиста маса-канабис с общо тегло около 1.330 кг., опаковки със семена за засаждане на коноп, 5 червени хапчета, които при полеви тест са реагирали на канабис и 3 други хапчета. В къщата са открити и елементи от инсталация за отглеждане на растения от рода на конопа в закрити помещения, които също са иззети.

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

На редовния месечен брифинг на ръководството на областната дирекция в Ловеч старши комисар Милен Маринов-директор на ОД МВР-Ловеч съобщи, че от началото на годината до 31 август 2019 год.   са регистрирани общо 52 престъпления свързани с наркотични вещества. От тях 34 са разкрити. 41 са случаите от началото на годината на управление на МПС след употреба на наркотици, като 37 от тях са приключили с повдигнато обвинение.

 

 

Изображения

 02 септември 2019 | 17:27