МВР

ОД Ловеч

 

18 ноември 2019

С открит урок по пътна безопасност деца от Ловеч почетоха жертвите на пътнотранспортни произшествия

Ден след 17 ноември-Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортните произшествия, ученици от две ловешки училища се включиха в инициативата.

Малчуганите от Детско полицейско управление при СУ „Тодор Кирков“ в Ловеч обмениха съвети за пътна безопасност с учениците от Начално училище „Св. Седмочисленици“, а вчерашния ден 17 ноември, който е обявен за Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшестия беше повод за срещата.
Малките полицаи придружавани от ръководителката си г-жа Детелина Карапетрова и служителите на РУ Ловеч ст.инспектор Виолета Маринова и инспектор Цветомир Цанков гостуваха в частното училище по покана на Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, който ги посрещна лично на входа на учебното заведение.
Срещата беше изпълнена с настроение, задушевност и постави основите на нови приятелства.
Възпитаниците на Начално училище „Св. Седмочисленици“ посрещнаха гостите си с открит урок на тема Пътна безопасност и демонстрираха безупречни познания по превенция и опазване живота и здравето на всички участници в пътното движение. В отговор на това гостите от ДПУ „Тодор Кирков“, които по възраст превъзхождат домакините останаха удовлетворени от верните отговори на по-малките си нови приятели и ги поздравиха с кратка музикална програма.
Ръководството на Начално училище „Св. Седмочисленици“ беше подготвило и изненада за всички деца - създаване на най-дългия плакат на тема „Движим се безопасно“.
Всяко дете имаше възможност да използва въображението си и чрез изразните средства на изкуството да пресъздаде върху хартия това, което го вълнува по темата за безопасността на пътя.

Изображения

 18 ноември 2019 | 17:11