МВР

ОД Ловеч

 

15 май 2019

Звената „Български документи за самоличност“ ще работят и в деня на изборите за членове на Европейския парламент

Служителите ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас

 


Служителите на сектор „Български документи за самоличност“  в ОДМВР-Ловеч, както и тези в цялата страна, ще работят на 26 май 2019 г. от 08.30 до 19.30 часа. В седмицата преди датата, когато ще се проведат изборите за членове на Европейския парламент от Република България, Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. 

1.    В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще им бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
2.    При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23 май 2019 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение, е необходимо:

   1.  Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР-Ловеч и районните управления на територията на дирекцията за дните от 21 май 2019 г. до 25 май 2019 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 26 май 2019 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.;
    2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта;
     3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЕДИНСТВЕНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 26 МАЙ 2019 Г. 

 

Отборите на ОУ "Васил Левски", "Христо Никифоров" и "Проф. Димитър Димов" ще представят община Ловеч на областния етап от състезание под надслов: «Ваканция, здравей! Да играем безопасно!»

 

На 16 май в актовата зала на ППМГ-Ловеч се проведе общинския кръг на състезанието по Националната програма „Работа на полицията в училищата“, което се провежда по инициатива на ОД МВР-Ловеч и с любезното участие и подкрепа на местната комисия за БППМН-Ловеч.

Петокласниците от 5 училища – ОУ «Христо Никифоров», ОУ «Проф. Димитър Димов», ОУ «Васил Левски», СУ «Тодор Кирков» и СУ «Св. Климент Охридски» мериха сили във викторина и отговаряха на въпроси свързани с пътната безопасност и безопасните игри през лятната ваканция, подаване на сигнал за престъпление и други. Първи в състезанието се класира отборът на ОУ „Васил Левски“, втори – отборът на ОУ „Христо Никифоров“ , а трети останаха учениците от ОУ „ Проф. Димитър Димов“. 
Всички участници в състезатели получиха грамоти, а класираните отбори на първите три места продължават към областния етап от състезанието, където ще мерят сили с петокласници от другите общини в област Ловеч. 
Гости на занятието бяха гл.инспектор Златин Михайлов – началник РУ-Ловеч, г-н Венцислав Христов –зам.кмет на община Ловеч, педагози и ученици. Организатори на мероприятието са ОДМВР-Ловеч и община Ловеч.

Националната програма „Работа на полицията в училищата“ стартира през 2000 година и има за цел да засили присъствието на полицейските служители в учебните заведения и запознаване на децата с теми, които да доведат до намаляване на противообществените прояви и престъпления, извършвани от малолетни и непълнолетни и повишаване на тяхната сигурност и безопасност. Работата по програмата създава у подрастващите модели на безопасно поведение и им помага да изградят умения за разрешаване на конфликти. 
.

17 май 2019

Младите огнеборци от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ ще представят Ловеч на областното първенство в гр.Троян

В оспорвана надпревара, възпитаниците на ОУ„Св.Св. Кирил и Методий“ спечелиха общинския етап на състезанието на МПО "Млад огнеборец"

 

На 15.05.2019 г. на стадиона /до бившия плувен басейн/ в гр.Ловеч и под патронажа на Община Ловеч се проведе общинското състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”. 
На спортната надпревара присъстваха зам.кмета на община Ловеч г-н Даниел Колев, комисар Владимир Кацарски – директор РД ПБЗН-Ловеч и главен инспектор Явор Абаджиев-началник РС ПБЗН-Ловеч.

В надпреварата се включиха отбори от 4 училища в Ловеч: ОУ „Васил Левски“, ОУ „Христо Никифоров“, ОУ„Проф. Димитър Димов“ и ОУ„Св.Св. Кирил и Методий“.

Децата мериха сили в две дисциплини: “Бойно разгръщане от състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. 
В комплексното класиране на първо място с 985,9 точки се класира отборът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Второ място, на 4 точки след победителите  останаха състезателите от ОУ „Проф.Димитър Димов” гр. Ловеч с 981,1 точки, а трето място с 962,5 точки – завоюваха малчуганите от ОУ „Христо Никифоров”. Четвърти станаха учениците от ОУ “Васил Левски”. 
Всички деца получиха купи и медали от организаторите, а победителите бяха наградени от зам. кмета на община Ловеч Даниел Колев.

Младите огнеборци от ОУ„Св.Св. Кирил и Методий“ ще представят Ловеч на областното състезание, което ще се проведе на 22 май от 10.00 часа в град Троян.

 

15 май 2019

Приключи областния етап на конкурса за детска рисунка на тема “С очите си видях бедата”- Ловеч 2019

В конкурса участваха 146 рисунки на деца от 18 училища и специализирани звена от седем общини на област Ловеч в съответните групи и категории, според предварително определени условия. 
Конкурсът е мероприятие, свързано с обучението на учениците за правилата за действие и поведение при бедствия, пожари и извънредни ситуации и се провежда на три етапа - общински, областен и национален.

Основната цел на инициативата е да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, способите за защита и самозащита, действията на Единната спасителна система. Тематично конкурсът обхваща познанията на подрастващите, свързани с рисковете от бедствия и за начините на поведение и действие, първа долекарска помощ, дейностите на Единната спасителна система.

Рисунките – победители бяха определени от жури в състав: Елица Бенева – художник, Мариана Москова – преподавател по изобразително изкуство в ППМГ – Ловеч, ст. инсп. Радомир Радев – началник група ПКПД и инсп. Албена Николаева – инспектор ЗН в РД „Пожарна безопасност и защита на населението” Ловеч. 
Класиране:

ПЪРВА КАТЕГОРИЯ: ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ОТ ВСИЧКИ ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНИ УЧИЛИЩА В СИСТЕМАТА НА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО И УЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ
І възрастова групаот 7 до 10 г.

I  място -  Ивайло Мартинов Даракчиев - 10 г., НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Троян

II  място - Габриела Павлинова Петкова – 9 г., НУ „Хаджи Генчо” гр. Тетевен

                  Нихал Маринова Димчева – 8 г., НУ „инж. Г. Ив. Вълков” гр. Луковит

III място - Тодор Иванов Димитров – 9 г., НУ „Хаджи Генчо” гр. Тетевен

                  Боян Гоцев Вучков – 8 г., ОУ „Васил Левски” с. Торос, община Луковит

Поощрения: Лора Любомирова Даневска – 7 г.,НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Троян

          Дарин Иванов Василев – 7 г., ОУ „Васил Левски” с. Торос, община Луковит

II възрастова група - от 11 до 13 г.

I  място -  Ния Николаева Нешева – 12 г.  ОУ „Васил Левски”, гр. Ловеч

II  място -  Адриан Николаев Иванов – 11 г. , СУ „Бачо Киро”, гр. Летница

                 Добрин Ивайлов Костов – 12 г. , СУ „Бачо Киро”, гр. Летница

III място - Гергана Пламенова Цанкова – 11 г.,  ОУ „Васил Левски”, гр. Ловеч

                Павлина Георгиева Пенева – 12 г. , СУ „Бачо Киро”, гр. Летница

III възрастова група от 14 до 18 г.

I място - Мартин Петков Петков – 14 г., НПГВМ „Проф. д-р  Димитър Димов” гр. Ловеч,

II място - Ники Николаев Иванов – 14 г. , СУ „Бачо Киро”, гр. Летница

               Стела Станимирова Карамишева – 14 г., ОУ „Васил Левски”, гр. Ловеч

III място - Алекс Альошев Атанасов – 17 г., СУ „Алеко Константинов”, гр. Луковит

ВТОРА КАТЕГОРИЯ: ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ОТ ПРОФИЛИРАНИ ПАРАЛЕЛКИ, УЧИЛИЩА И ШКОЛИ ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО

І възрастова групаот 7 до 10 г

I  място - Деница Данаилова Маринова - 10 г., Детски АРТ – клуб „Гея”, ОДК – Ловеч

ІI  място - Симона Стефанова Семова – 10 г.,  Детски АРТ – клуб „Гея”, ОДК – Ловеч

ІІІ място - Елена Мирославова Маркова – 7 г., Школа по изобразително изкуство към НЧ „Наука – 1870” гр. Троян

ІІ възрастова група – от 11 до 13 г. 

I  място - Валентин Минков Митев – 12 г., Детски АРТ – клуб „Гея”, ОДК – Ловеч

ІI  място - Евгени Богданов Димитров – 11 г.., Детски АРТ – клуб „Гея”, ОДК – Ловеч

III възрастова група от 14 до 18 г.

I  място - Ивайло Рачев Иванов – 14 г., Детски АРТ – клуб „Гея”, ОДК – Ловеч

ІI  място – Пресияна Петрова Невянова – 15 г., Детски АРТ – клуб „Гея”, ОДК – Ловеч

ТРЕТА КАТЕГОРИЯДЕЦА И УЧЕНИЦИ ОТ УЧИЛИЩА ЗА ДЕЦА СЪС СПЕЦИАЛНИ ПОТРЕБНОСТИ И ДОМОВЕ ЗА ДЕЦА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ

І възрастова групаот 7 до 10 г.

I  място – Маргарита Миткова – 10 г., ЦСОП „Васил Левски” гр. Ловеч

ІI  място - Габриел Аксиниев Генадиев – 10 г., ЦСОП „Васил Левски” гр. Ловеч

ІІІ място - Теодора Миткова – 9 г., ЦСОП „Васил Левски” гр. Ловеч

ІІ възрастова група - от 11 до 13 г.

I  място – Михаела Анкова Миладинова – 13 г., ЦСОП „Васил Левски” гр. Ловеч

ІІІ възрастова група - от 14 до 18 г.

I  място – Минка Фиданова Йорданова – 15 г., ЦСОП „Васил Левски” гр. Ловеч

ІI  място - Мартин Димитринов Димитров – 16 г., ЦСОП „Васил Левски” гр. Ловеч

Класираните рисунки на областно ниво в отделните възрастови групи и категории ще участват в националния етап на конкурса, който ще се проведе през месец октомври 2019 г.  

           

 

 

 

 

14 май 2019

От 13 до 19 май е в ход операция за контрол на товарните автомобили и автобусите

От днес до 19 май на територията на цялата страна се провежда операция на Пътна полиция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Тя е част от календара на TISPOL – Европейската мрежа на службите на Пътна полиция и подобни действия се осъществяват на територията на всички държави-членки.

Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите имат за цел да се обърне внимание на водачите, че последиците и броят на загиналите и ранените при пътнотранспортно произшествие с участието на тежки машини и автобуси са значително по-големи в сравнение с другите тежки ПТП. Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите.

Проверките ще се осъществяват съвместно със служители на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” и с участието на служители на криминална и икономическа полиция.

 

13 май 2019

ЗА ОД НА МВР ЛОВЕЧ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Достъп до обществена информация

Профил на купувача