МВР

ОД Ловеч

 

17 окт 2019

Сектор „Български документи за самоличност“ ще работи и в деня на изборите за общински съветници и кметове

Служителите ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас на 27 октомври 2019 год.

 

Сектор „Български документи за самоличност“  в ОДМВР-Ловеч, както и тези в цялата страна, ще работят на  26 октомври от 08.30 до 17.30 часа и на 27 октомври от 08.30 до 19.30 часа.

 В седмицата преди датата, когато ще се проведат изборите за общински съветници и кметове, Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. 

1.    В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще им бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
2.    При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 октомври 2019 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.


За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

  1. Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР-Ловеч или в паспортните звена в Троян, Тетевен и Луковит за дните от 22 октомври 2019 г. до 26 октомври  2019 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 27 октомври 2019 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.
  2.  Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за общински съветница и за кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
  3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

 

При произвеждане на втори тур на избори за общински съветници и за кметове (03.11.2019 г.) ще се издават нови удостоверения от 29.10.2019 г. до 03.11.2019 г. включително, съгласно описания по-горе начин и време.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

 

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 27 ОКТОМВРИ 2019 Г.

 

 

 

В ход е операция за контрол на товарните автомобили и автобусите

 

От днес до 20 октомври у нас се провежда специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Аналогични действия има на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - TISPOL. В проверките у нас участват и служители на Криминална и на Икономическа полиция, както и на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.

Операциите за контрол на товарните автомобили и автобусите са заложени в календара на TISPOL, поради факта, че при възникване на тежки пътнотранспортни инциденти с такива превозни средства, последиците са значително по-големи. Сред основните изведени причини са: неспазване на времето за почивка; движение с превишена скорост; употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози; превоз на необезопасени товари; претоварване на машините.  

14 окт 2019

​Без нарушения в ловешка област по време на първите ловни излети от новооткрития ловен сезон 2019/2020 год.

 

Тетевен – на 05 и 06 октомври са извършени проверки на ловна група, ловуваща в с.Рибарица. Проверени са 16 човека, които са тествани и за алкохол с техническо средство алкотест «Дрегер».Проверена е и Първа ловна група гр.Тетевен, ловуваща в местността "Шевря", общо 7 човека. Няма установени нарушения.
Троян – през почивните дни служители на местното полицейско управление са извършили проверка на ЛРД Троян, ЛРД-с.Белиш, ЛРД-кв."Попишка" и ЛРД с.Орешак по прилагане на ЗОБВВПИ, ЗЛОД и ППЗЛОД. Проверени са общо 32-ма участници в ловните излети, като не са установени нарушения.
Ябланица - полицейските служители са извършили проверка на ЛРД-Ябланица, като са проверени 16 човека участващи в ловните излети: няма установени нарушения нарушения по Закона за лова и опазване на дивеча.
Ловеч -  проверено е ЛРД с.Смочан и 14 ловци участващи в организираните излети. Преди,  по време на и след приключването на лова не са констатирани нарушения.
Луковит– служителите на реда са извършили проверка на общо 36 ловци от ЛРД в с.Бежаново, с.Ъглен и с.Дерманци. Няма установени нарушения.
Угърчин -   проверени са общо 121 участници в ловни излети организирани от 5 ЛРД /2 от гр.Угърчин и по една в селата  Каленик - Орляне, Катунец и Сопот/. Няма установени нарушения.          

 

07 окт 2019

ЗА ОД НА МВР ЛОВЕЧ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Достъп до обществена информация

Профил на купувача