МВР

ОД Ловеч

 

17 ное 2021

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Ловеч ще съдейства на българските граждани, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за президент и вицепрезидент на Република България

Служителите от звената в РУ Троян, РУ Тетевен и РУ Луковит, както и сектор БДС в Областната дирекция на МВР в Ловеч ще работят на 20 ноември /събота/ от 08.30 ч. до 17.30 ч. и на 21 ноември /неделя/ от 08.30 ч. до 19.30 ч.

 

В седмицата преди 21 ноември 2021 г., когато ще се проведат изборите за президент и вицепрезидент на Република България, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала следната организация за работа:

  1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
  2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 19 ноември 2021 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

  1. Гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР за дните от 16 ноември 2021 г. до 20 ноември 2021 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 21 ноември 2021 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч. В случай, че работното време на съответното звено БДС е различно, удостоверенията ще се издават в рамките на работното време на звеното, като задължително ще се спазва периодът на 20.11.2021 г. (събота) и на 21.11.2021 г. (неделя). Информация за работното време на всяко звено БДС е поставена на входа на помещенията, в които се осъществява административно обслужване на граждани по линия на документи за самоличност и на интернет страницата на СДВР и ОДМВР.
  2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за президент и вицепрезидент на Република България, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
  3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.


За периода от 16.11.2021 г. до 21.11.2021 г. вкл. ще се издават нови удостоверения.

Издадените удостоверения за изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за Народно събрание проведени на 14.11.2021 г. са невалидни.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

 

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА, ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН
21  НОЕМВРИ 2021 Г.

 

На вниманието на гражданите с изтичащи лични документи

Удължени са сроковете на валидност на личните карти, паспорти и шофьорски книжки.

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Ловеч и звената БДС към Районните управления на МВР, уведомяват гражданите, че с оглед улесняване на административното обслужване, избягване на натрупване на хора и загуба на време при обработката на подадените заявления, могат да не изчакват изтичането на крайния срок на валидност на документите им и да се възползват от възможността за предсрочната им подмяна. 
 Напомняме, че действа мярка за облекчаване на режима за издаване на лични документи, според която българските граждани с постоянен адрес на територията на област Ловеч могат да подават заявления за издаване на лична карта и/или паспорт с обикновена услуга (до 30 дни) в сектор БДС при ОДМВР – Ловеч и  във всяко Районно управление - РУ  Троян, РУ Тетевен и РУ Луковит. Получаването на готовите документи ще се извършва в звената, където са подадени заявленията.

От сектор БДС напомнят, че съгласно изискванията на Закона за българските лични документи, всеки гражданин е длъжен след изтичане срока на валидност на личната му карта да подаде заявление за издаване на нова в срок от 30 дни. След изтичане на този едномесечен срок гражданите подлежат на санкция.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Работното време на сектор БДС в ОД МВР-Ловеч, в РУ Троян и РУ Тетевен е от понеделник до петък от 08.30ч. до 17.30., а в РУ Луковит от понеделник до петък от 08.30ч. до 12.00ч. и от 13.00ч. до 17.30ч.
            
Телефони за контакти: 068/ 668 355 и 068/668 405 за сектор БДС и  068/668-364 за сектор Пътна полиция. 
e-mail адрес : 
[email protected]

 

Информация за натовареността на сектор БДС при ОДМВР - Ловеч, както следва:

 
26.11.2021 Г.  

Област Ловеч
Общ брой приети заявления за лична карта и/или паспорт  Приети заявления за издаване на
Свидетелство за управление на МПС
УМПС/
ОДМВР Ловеч
л.к. и
паспорт/СУМПС


83 \4
сектор "Пътна полиция"         19         
РУ - Луковит - -
РУ - Тетевен 19 6
РУ - Троян 15 10

 

14 сеп 2020

Полицията с препоръки към студентите

Студентите са готови за поредица празнични дни и нощи. Повечето от тях по традиция планират поне една или две нощувки в планината или на друго приятно и атрактивно място. Купоните са дълги и напоени освен с емоции и с много енергийни и алкохолни напитки.
През настоящата 2021 г. 8 декември е в сряда, което е предпоставка част от учащите да предприемат по-ранно отпътуване към местата за купоните и връщане обратно през втората половина  или края на идната седмицата.  На места валят снегове, на места – дъждове. Температурите са ниски, образуват се поледици, падат слани и мъгл. В планините и в районите с пресечен релеф има усойни места, които са „климатични капани“ и за опитни, и за неопитни шофьори.
Студентският празник в началото на месец декември се вплита в палитрата от предколедни празнични и почивни дни. Започват пътувания на хора от различни възрасти – на територията на страната и извън нея. Нека празнуващите не забравят, че на пътя не са сами - много други хора в същия момент вероятно са потеглили на път за работа или за семеен отдих. Нека предварително се информират за прогнозата за времето, за ремонти по избрания маршрут и за алтернативни пътища. Проверката на състоянието на превозното средство, с което ще се пътува е задължителна, то трябва да е заредено с достатъчно гориво и течности за отделните му системи. В момента сме в зимния сезон и да не се забравя, че колите трябва да са с гуми, подходящи за зимни условия или с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм.

При попадне в рискова ситуация, първо да сигнализира на 112, а след това на близките, на приятели и др.

За осигуряване на реда на територията на област Ловеч по време на празника ще бъдат ангажирани екипи на Охранителна и Пътна полиция при ОД МВР-Ловеч и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“-Ловеч.
Предприети са мерки за засилено полицейско присъствие около местата, където се очаква да има празнуващи. Планирани са специализирани полицейски операции, в които ще се акцентира върху водачи, управляващи автомобили под въздействието на алкохол, наркотични или други упойващи вещества; неправоспособни водачи; технически неизправни автомобили; гражданска отговорност; съхранение и продажба на акцизни стоки без бандерол.   

Ще се съблюдава и за спазване на противоепидемичните мерки в местата, където ще се провеждат организирани празненства.

Препоръки за студенти

03 дек 2021

Криминалисти от ОД МВР-Ловеч, РУ Луковит и сектор «Убийства» при ГДНП за броени часове разкриха тежко криминално престъпление

По случая е задържан 25-годишен, жител на Луковит.

 

На 30 ноемри около 14.00ч. в строяща се сграда в кв. „Изток“ на гр.Луковит е намерено тялото на мъртво момиче, като е установено, че това е 16-годишно дете от града.  При последвалия първоначален оглед по трупа са открити следи от насилие, а от местопроизшествието са събрани следи и веществени доказателства, иззети са и записи от камери за видеонаблюдение.
В резултат на бързите и професионални действия на служителите от МВР е установен и задържан 25-годишен мъж. Лицето е привлечено като обвиняем и с постановление на наблюдаващия прокурор е задържано за срок от 72ч.

Следствените действия под наблюдението на Окръжна прокуратура Ловеч продължават.

 

01 дек 2021

Изборният ден в област Ловеч започна в спокойна обстановка

 

    Към 8 часа всички избирателни секции на територията на областта са отворени и предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите. Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия. Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.
  Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на имейл [email protected]

  В днешния ден служителите на сектор „Български документи за самоличност“ при ОД МВР-Ловеч, както и на звената в РУ Тетевен, РУ Троян и РУ Луковит ще работят от 8.30 до 19 часа и ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права. От 16 до 20 ноември са издадени общо 48 удостоверения.

21 ное 2021

ЗА ОД НА МВР ЛОВЕЧ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Достъп до обществена информация