МВР

ОД Ловеч

 

24 яну 2020

На вниманието на гражданите с изтичащи лични документи през 2020 година

   Гражданите, чиито документи подлежат на подмяна през 2020 г., могат да посетят звената „Български документи за самоличност“ сега, през месеците януари, февруари и март, когато изтича валидността на по-малък брой документи. Очаква се второто полугодие на 2020 година да бъде значително по-натоварено. 
Със създадената организация в сектор БДС се цели  улесняване на административното обслужване, избягване на натрупване на хора и загуба на време при обработката на подадените заявления, призоваваме гражданите да не изчакват изтичането на крайния срок на валидност на документите им и да се възползват от възможността за предсрочната им подмяна. Справка показва, че през 2020 год. изтича валидността на 18 608 лични карти, 13 052 СУМПС и 5 520 паспорти издадени от ОД МВР-Ловеч.
           

Работното време на сектор БДС в ОД МВР-Ловеч, в РУ Троян и РУ Тетевен е от понеделник до петък от 08.30ч. до 17.30., а в РУ Луковит от понеделник до петък от 08.30ч. до 12.00ч. и от 13.00ч. до 17.30ч.
            
Телефони за контакти: 068/ 668 355 и 068/668 405 за сектор БДС и  068/668-364 за сектор Пътна полиция. 
e-mail адрес : 
[email protected]

Важно
Заявление за нов документ може да се подава във всяко РУ на територията на областта по постоянен адрес.Готовите лични документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността на сектор БДС при ОДМВР - Ловеч, както следва:

 
24.02.2020 Г.
Област Ловеч Общ брой приети заявления
ОДМВР Ловеч 58
РУ - Луковит 21
РУ - Тетевен 32
РУ - Троян 43

 

 

Специализираните операции срещу битовата престъпност дават резултат и те ще продължат

Това  заявиха на брифинг днес старши комисар Милен Маринов директор на ОД МВР-Ловеч и Валентин Вълчев административен ръководител на Окръжна прокуратура -Ловеч  по повод двете специализирани полицейски операции проведени през последните дни в Троян и Ловеч. Действията на полицейските служители са били под ръководството на прокуратурата.

Акцията в Троян и околните села е продължила  24 часа и в  рамките на предприетите действия е разкрит грабеж в с.Орешак.  В деня на операцията в РУ Троян е получен сигнал от жителка на селото, че предния ден в дома й са влезли 3 познати лица, които чрез измами и заплаха са отнели от нея 2 златни пръстена. Лицата са установени и задържани – двама мъже на 19 и 25 години и момиче на 14 години, всички криминално проявени. Отнетите пръстени са открити и иззети от заложна къща. По случая е образувано досъдебно производство, а две от лицата са с постоянна мярка задържане под стража, заявиха още от прокуратурата.

В с.Балканец след получен сигнал и претърсване на къща служителите на реда са установили и иззели пневматична пушка преработена за стрелба с патрони и боеприпаси за нея. Старши комисар Милен Маринов допълни още , че при опарацията в Троян и околните села полицейските екипи са извършили проверка на 464 МПС и на 510 лица, като за установени нарушения са съставили 18 акта по ЗДВП и 70 глоби с фиш. Действията са осъществени от служители на икономическа, криминална и пътна полиция при РУ Троян и служители на Зонално жандармерийско управление-Плевен и са били насочени към спазването на Закона за движение по пътищата, следене за вещи и предмети обект на престъпни посегателства, търговия  с акцизни стоки без бандерол и др. Участие в полицейската операция са взели и представители на НАП, Комисията за защита на потребителите и на Агенция „Митници“.

Окръжният прокурор съобщи, че на 19 февруари при специализираната полицейска операция срещу битовата престъпност в Ловеч и общината са установени извършителите на две кражби, като са образувани и две досъдебни производства. Друго досъдебно производство е образувано за притежание на наркотици.  Проверени от полицията по разпореждане на Окръжна прокуратура са 5 лица, които имат две и повече висящи досъдебни производства, като за две от тях е установено, че са  обвиняеми и са задържани. Още едно досъдебно производство е образувано за държане на акцизни стоки без бандерол. В рамките на операцията служители на РУ Ловеч са проверили десетки автомобили и лица.

Целта на предприетите съвместни действия от полицията и прокуратурата е освен превенция на битовата престъпност и реализация, в резултат на предхождаща работа, както и  установяване на лица обявени за ОДИ, заяви още Валентин Вълков.

От прокуратурата коментираха пред журналистите и проверка извършена от ДАНС и ОД МВР-Ловеч по повод доставено от Полша месо за фабрика в Луковит, като заяви че в хода на разследването трябва да бъде изяснено количеството доставено месо, какво се е случило с месото което е било възбранено от БАБХ и дали са спазени законовите изисквания при унищожаването му.

По повод на променената от Окръжен съд-Ловеч мярка на пътния полицай Йордан Петков от «постоянна» в «домашен арест», директорът на ОД МВР-Ловеч съобщи, че се изготвя предложение до министъра на вътрешните работи във връзка с влязлото в сила решение на съда, с което служителя да бъде отстранен от работа.

Всички проверките по случая  предстои да бъдат приключени.

21 фев 2020

Информация за пътната обстановка в ловешка област след обилния снеговалеж през изтеклото денонощие

Пътните настилки в областта са заснежени, по усойните и планински райони частично заледени или заснежени, обработени и проходими при зимни условия. На територията на цялата област е ограничено движението на МПС над 12 т.

Затворени пътни участъци:

Троянски проход и път  Шипково –Рибарица са затворени за движение. 

с. Врабево-с. Казачево, с. Петревене-с. Беленци, с. Златна Панега-с. Батулци, гр. Ябланица-с. Ореш, с. Деветаки-с. Брестово.

Блокирани и аварирали МПС  няма, няма и  пострадали и нуждаещи се от евакуация  граждани.

Населени места с прекъснато електрозахранване:
Община Ловеч – с.Соколово, с.Сливек, с.Пресяка, с.Прелом, с.Александрово, с.Йоглав, с.Брестово.

Община Троян – с.Белиш, с.Балабанско, с. Шипково, с.Терзийско, с.Горно Трапе, с.Гмощник.

Община Тетевен – с.Черни Вит, с.Дивчовото, с.Васильово.

Община Луковит – с.Карлуково, с.Торос.

Община Ябланица – гр.Ябланица, с.Добревци.

Община Угърчин – гр.Угърчин, с.Лесидрен.

Община Летница – с.Горско сливово, с.Кърпачево, с.Крушуна.

 

През изтеклото денонощие са регистрирани 19 произшествия:

 • В 18:22 ч. РСПБЗН – Ябланица реагира на сигнал за пожар в апартамент в с. Златна Панега. Унищожени са мебели 3, опушени стени 30 м2, дървена дограма 6 м2. Спасен е апартамента. Причина за пожара е забравена свещ от собственика.
 • В 19:05 ч. РСПБЗН – Троян отстранява паднало дърво на пътя в с. Горно Трапе.
 • В 19:34 ч. РСПБЗН – Ловеч отстранява паднало дърво на пътя за гр. Троян, след бензиностанция „Газпром“.
 • В 19:55 ч. РСПБЗН – Ловеч отстранява паднало дърво на пътното платно, на ул. „Г. С. Раковски“ № 6.
 • В 20:47 ч. РСПБЗН – Тетевен отстранява паднало дърво на пътното платно в кв. „Полатен“.
 • В 21:45 ч. РСПБЗН – Ловеч отстранява паднало дърво на път Е 772, в района на с. Голец.
 • В 21:56 ч. РСПБЗН – Ябланица реагира на сигнал за паднало дърво на пътя в с. Батулци. Поради не почистен път екипа не е успял да достигне до място на произшествието. Завърнали се в 00:50 на 06.02.2020 г.
 • В 22:30 ч. РСПБЗН – Ябланица отстранява паднало дърво на пътното платно на ул. „Генерал Гурко“.
 • В 22:30 ч. РСПБЗН – Тетевен отстранява паднало дърво на пътното платно на ул. „Бели Вит“№ 38.
 • В 23:02 ч. РСПБЗН – Ловеч отстранява паднало дърво на пътя за местн. „Липака“.
 • В 23:10 ч. РСПБЗН – Ловеч гаси отпадъци в метален контейнер на ул. „Цар Освободител“.
 • В 23:33 ч. РСПБЗН – Троян отстранява паднало дърво на пътя на ул. „Ген. Карцов“.
 • В 00:57 ч. РСПБЗН – Ловеч отстранява паднало дърво на пътя Ловеч-Троян, в района на с. Казачево.
 • В 04:15 ч. РСПБЗН – Тетевен отстранява паднало дърво на пътното платно в с. Рибарица.
 • В 05:15 ч. РСПБЗН – Троян отстранява паднало дърво на пътното платно в ж.к. „Буковец“.
 • В 05:25 ч. РСПБЗН – Тетевен отстранява паднало дърво на пътя за с. Черни Вит.

  Посетени произшествия от тази сутрин:

 • В 06:25 ч. РСПБЗН – Луковит отстранява паднало дърво на пътното платно в с. Беленци.

 • В 06:50 ч. РСПБЗН – Ябланица отстранява паднали дървета на пътното платно от с. Добревци до с. Батулци.
 • В 06:55 ч. РСПБЗН – Ловеч отстранява паднало дърво на път Е 772, между п.в. Абланица и с. Голец.

От Пътна полиция и от Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират към шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – 
www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.                                                  

06 фев 2020

ЗА ОД НА МВР ЛОВЕЧ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Достъп до обществена информация

Профил на купувача