МВР

ОД Ловеч

 

14 ное 2019

ОДМВР-Ловеч, Областна администрация, БЧК и други институции и граждани ще се включат в отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

През 2019 год. този ден е 17 ноември.

  С решение на Асамблеята на ООН от 26.10.2005г. всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. През 2019 год. този ден е 17 ноември.

Със съдействието на Дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет е взето решение във всички храмове на официалните религии в Република България да се проведат служби за отдаване на почит на жертвите на пътни инциденти и за молитва за запазване живота на хората, които участват в движението като пешеходци, пътници или водачи.

Област Ловеч посреща  този ден с черна статистика след като днес при катастрофа загина 1 мъж, а жена е тежко ранена . От началото на годината до днес на територията на ловешка област жертвите на пътнотранспортния травматизъм са общо 23. За сравнение за същия период на 2018 год. починалите при пътни инциденти са били 16.
От 01 януари до 14 ноември 2019 год. /вкл./ на територията на областта са регистрирани общо 530 ПТП  /при 566 за 2018 год./ от които тежките са 199  /при 183 за 2018г./  с 23 загинали  /16 за 2018г./ и  296 ранени  /при 245 за 2018 год./.  Осем от загиналите до този момент са на територията на общините Ловеч и Угърчин,  която се обслужва от сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР-Ловеч, шестима са загинали на територията на община Луковит, по трима на пътищата в Угърчин и Ябланица,  двама в тетевенско и една жертва на територията обслужвана от РУ Троян.

 

На 17 ноември от 10.00ч.  в Ловеч участниците във възпоменанието ще проведат акция, в района на бензиностанция „Лукойл“ след което за кратко ще разпънат черен транспарант, с което ще отдадат  почит към жертвите на пътни инциденти.

С провеждането на този ден се цели да си спомним за загиналите хора и изразим съболезнование към мъката на семействата за понесените загуби, да се отдаде необходимото на всички които участват в "ликвидацията" на последствията от пътнотранспортните произшествия: служителите от бърза медицинска помощ, лекарите, медицинските сестри, служителите от полицията, пожарникарите, консултантите и другите работници, които всеки ден се сблъскват с бедствията, причинени от пътнотранспортните произшествия и изпитват върху себе си тяхното влияние.
Този ден е опит да се привлече вниманието към огромната смъртност и травматизъм от пътнотранспортните произшествия и към потенциалните заплахи на които са подложени всички участници в движението, да се повиши информираността за мащабите на проблема и последствията за семействата и обществото, а също така да се подобри помощта и подкрепата към близките и пострадалите след пътнотранспортните произшествия.
Опитва се да се подчертае възможността от профилактика на пътнотранспортния травматизъм и важността от по-острото реагиране спрямо нарушенията на закона за движението по пътищата, да се създаде възможност всеки да анализира своя принос в предотвратяването на пътнотранспортните произшествия.

 

Край с.Баховица се проведе пожаро-тактическо учение по сигнал за опасно високи води на близко разположен язовир

В близост до с.Баховица се проведе пожаро-тактическо учение по утвърден от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ план. Участие взеха служители на РДПБЗН-Ловеч, сектор СОД (Специализирани оперативни дейности) при РДПБЗН – Велико Търново, ОДМВР – Ловеч, ЦСМП - Ловеч и Доброволното формирование към Община Ловеч. Целта на учението е да се подобри и провери взаимодействието на частите от Единната спасителна система в област Ловеч, както и взаимодействието със сектор СОД към РДПБЗН –Велико Търново.

Учението включваше действия за справяне с повишено ниво на водата в язовир „Баховица“ и ликвидиране на опасността от преливане чрез почистване на преливника от дървета, храсти и т.н., сваляне нивото на водата чрез едновременно действащи мотопомпи, както и надграждане на язовирната стена чрез изграждане на дига.
Освен това се демонстрираха и действия при възникване на пътно-транспортно произшествие, в следствие на което един от участниците е попаднал във водоема. За неговото издирване и спасяване във водата беше използван водолазен екип на сектор СОД към РДПБЗН – Велико Търново, а за изваждане на автомобила от водоема – сили и средства на РДПБЗН – Ловеч.

12 ное 2019

Министър Младен Маринов: Ловеч е пример за добро взаимодействие между институциите

 

Това заяви днес министърът на вътрешните работи в Ловеч при откриването на реновираната сграда на най-голямо на територията на областта районно управление.  Партньорството между институциите води само до по-добри резултати и е изцяло в полза на обществото-допълни още министър Маринов. Новата придобивка е както за гражданите чрез представяне на по-добри услуги, така и за служителите, които се грижат за сигурността на хората в община Ловеч.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., като стойността му е в размер на 722 396.51 лева, от които безвъзмездната финансова помощ е 699 596.51лв.

Вътрешният министър подчерта, че осигуряването на модерна работна среда и техника е сред приоритетите на ръководството на вътрешното ведомство. Той пожела на колегите здраве, по-малко инциденти, сила и кураж при носене на службата в полза на обществото.

От своя страна кмета на община Ловеч Корнелия Маринова изтъкна, че сигурността на гражданите е обща грижа и приоритет. Тя отправи благодарности към ръководството на МВР за присъствието им на днешната церемония, с което са засвидетелствали внимание към жителите на общината.

С празничен водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от отец Любомир Казашки бе открита сградата на РУ Ловеч. Лентата прерязаха министърът на вътрешните работи Младен Маринов и  кметът на община Ловеч Корнелия Маринова.

На официалната церемония по откриване на реновираната сграда на РУ Ловеч присъстваха също главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на ОД МВР-Ловеч старши комисар Милен Маринов, началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов, областния управител на Ловеч Ваня Събчева, ръководителите на окръжна и районна прокуратура, както и представители на общинската администрация.

 

От момента на създаването си през 60-те години на миналия век сградата на РУ Ловеч не е ремонтирана или реновирана в такъв мащаб. Резултатът от изпълнението е нова обща визия, намалени енергийни разходи, по-добри условия, както за служителите, така и за жителите и гостите на населеното място. Подменени са дограмите, топлоизолирани са външните стени и покривите , подобрена е мобилността на хората с увреждания, подобрена е и пожарната безопасност на сградата и е изградена мълниезащитна инсталация.
В сградата на РУ Ловеч работят ежедневно повече от 120 човека,  които обслужват около 50 хиляди жители от две общини  - Ловеч и Летница, разпределени в два града и 37 села. Освен служители на РУ Ловеч тук    се помещават и структури на Окръжен следствен отдел, ДАТО и сектор БОП Плевен,Ловеч.
 

12 ное 2019

ЗА ОД НА МВР ЛОВЕЧ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Достъп до обществена информация

Профил на купувача