МВР

ОД Ловеч

 

20 ное 2017

Ловчанският митрополит Гавриил отслужи днес от 11 часа водосвет на пътя София-Варна

Ловчанският митрополит Гавриил отслужи днес от 11 часа водосвет на пътя София-Варна, в района на село Микре, в участък където при тежки катастрофи в петък и събота загинаха общо 11 човека, а други 26 бяха ранени.

На церемонията присъстваха ст.комисар Милен Маринов-директор ОД МВР-Ловеч, Георги Терзийски-областен управител на област Ловеч, г-жа Корнелия Маринова-кмет на община Ловеч, както и кметовете на Троян, Тетевен, Луковит, Летница и Угърчин , представители на други институции и граждани.

Митрополит Гавриил призова всички водачи на превозни средства да не бъдат безразсъдни и винаги да са адекватни, когато сядат зад волана. От своя страна старши комисар Маринов потвърди, че в ОД МВР-Ловеч е създадена необходимата организация  и се прави всичко, което зависи от служителите на реда за недопускане на подобна поредица от тежки и причиняващи смърт пътни инциденти.

Водосветът завърши с поднанянето на цветя на лобното място на загиналите в петък  9-ма мъже и жени от гр.Перник.

 

ОДМВР-Ловеч, Областна администрация, община Ловеч, ДАИ, БЧК и други институции и граждани почетоха на 19 ноември жертвите по пътищата

Ловчанският митрополит Гавриил в 10.30ч. днес отслужи заупокойна молитва за загиналите при пътно-транспорти произшествия. ​

 С решение на Асамблеята на ООН от 26.10.2005 г. всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия.

 

Област Ловеч отбелязва този ден с черна статистика след като в петък и събота при катастрофи загинаха общо 11 човека. От началото на годината до днес на територията на ловешка област жертвите на пътно-транспортния травматизъм са общо 38. За сравнение за същия период на 2016 год. починалите при пътни инциденти са били 27.

 

 

С провеждането на този ден се цели да си спомним за загиналите хора и изразим съболезнование към мъката на семействата за понесените загуби, да се отдаде необходимото на всички които участват в "ликвидацията" на последствията от пътнотранспортните произшествия: служителите от бърза медицинска помощ, лекарите, медицинските сестри, служителите от полицията, пожарникарите, консултантите и другите работници, които всеки ден се сблъскват с бедствията, причинени от пътнотранспортните произшествия и изпитват върху себе си тяхното влияние.

Този ден е опит да се привлече вниманието към огромната смъртност и травматизъм от пътнотранспортните произшествия и към потенциалните заплахи на които са подложени всички участници в движението, да се повиши информираността за мащабите на проблема и последствията за семействата и обществото, а също така да се подобри помощта и подкрепата към близките и пострадалите след пътнотранспортните произшествия.
Опитва се да се подчертае възможността от профилактика на пътнотранспортния травматизъм и важността от по-острото реагиране спрямо нарушенията на закона за движението по пътищата, да се създаде възможност всеки да анализира своя принос в предотвратяването на пътнотранспортните произшествия.

 

19 ное 2017

Министър Валентин Радев и главният секретар на МВР Младен Маринов посетиха мястото на поредния тежък инцидент на пътя София-Варна

 

На мястото на поредна тежка катастрофа, възникнала край с. Български извор, с фактическата обстановка се запознаха министърът на вътрешните работи Валентин Радев, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорът на ОДМВР - Ловеч старши комисар Милен Маринов, областният управител, представители на "Пътна полиция" и на АПИ.
След оперативен анализ бе решено да бъде засилено присъствието на пътни полицаи и светлинна сигнализация на патрулите. Разпоредена бе проверка на причините на пътните инциденти в района през последните 24 часа.
Главният секретар на МВР за пореден път обърна внимание на шофьорите да спазват пътната маркировка и знаци, както и да изпреварват разумно. Той призова водачите да мислят как ще достигнат дестинациите, а не колко бързо.

 

19 ное 2017

9 жертви при тежък пътен инцидент на ПП София-Варна , в района на с. Микре

 

Тежко пътнотранспортно произшествие е възникнало днес по обяд на главен път София – Варна, в района на с. Микре.

 Сигнал за инцидента е получен в 12.50 часа. По първоначални данни челно са се ударили пътнически микробус и товарен автомобил. Към момента информацията е за 9 загинали и 18 ранени. На място са полицейски, пожарни и медицински екипи.

Движението в района временно е  затворено, служители на пътна полиция отклоняват водачите по обходен маршрут. Пътуващите от София за Варна ще бъдат насочвани по маршрут с.Микре- път 401-обходен път на Ловеч II-35- пътен възел Абланица и обратно за пътуващите от Варна за София.

ОД МВР-Ловеч призовава водачите на моторни превозни средства да шофират с повишено внимание , да спазват правилата за движение по пътищата.

17 ное 2017

ЗА ОД НА МВР ЛОВЕЧ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО