МВР

ОД Монтана

 

Информационен бюлетин - 27.02.2021 г.

27 фев 2021

ДРУГИ

ИЗЛИЗАНИЯ НА ЕКИПИТЕ НА РД ПБЗН МОНТАНА НА  26.02.2021 Г

1.ГАСЕНИ СУХИ ТРЕВИ И ХРАСТИ:

- СЕПТЕМВРИЙЦИ - 30 ДКА.

- ГР.ЛОМ, КВ."МЛАДЕНОВО" - 2 ДКА.

- С. СУМЕР - 50 ДКА.

- ГР.ВЪРШЕЦ - М. "ПЛУГА" - 22 ДКА.

- ГР.БЕРКОВИЦА - 1 ДКА.

- С. ГОРНА КОВАЧИЦА - 20 ДКА.

2.В 22.12 Ч. ГАСЕН КОМИН ГР.МОНТАНА УЛ."КЛОКОТНИЦА" №8А.

3.В 22.57 Ч. ЕКИП ОТ РСПБЗН БЕРКОВИЦА  ГАСИ БАРАКА ОТ КОЛОВЕ, НАЙЛОН И КАШОНИ И ОТПАДЪЦИ- 10 КВ.М. ДО СМЕТИЩЕТО НА ГР.БЕРКОВИЦА.                        
                     

          

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

ПРИТЕЖАВАНЕ НА НАРКОТИЦИ

                НА 26.02.21Г. ОКОЛО 10,00Ч. В ХОДА НА ПРОВЕЖДАЩА СЕ СПО ПО ЛИНИЯ "НАРКОТИЦИ" Е ИЗВЪРШЕНА ПРОВЕРКА В ЧАСТЕН ДОМ В СЕЛО МОКРЕШ, ОБЩИНА ВЪЛЧЕДРЪМ, СОБСТВЕНОСТ НА ЖИТЕЛ ОТ СЪЩОТО СЕЛО. ПРИ ИЗВЪРШЕНОТО ПСД ПРЕТЪРСВАНЕ И ИЗЗЕМВАНЕ НА АДРЕСА Е НАМЕРЕНО ПОЛИЕТИЛЕНОВО ПЛИКЧЕ, СЪДЪРЖАЩО СУХА ЗЕЛЕНА ЛИСТНА МАСА С ТЕГЛО 0,59 ГРАМА, КОЯТО ПРИ НАПРАВЕНИЯ ПОЛЕВИ ТЕСТ РЕАГИРА НА КАНАБИС. ПО СЛУЧАЯ Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО. УСТАНОВЕНО Е СЪЩО, ЧЕ ПОСРЕДСТВОМ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПРОВОДНИК, СОБСТВЕНИКА Е ОСЪЩЕСТВИЛ ПРИКАЧВАНЕ КЪМ ЕЛЕКТРОПРЕНОСНАТА МРЕЖА НА ЧЕЗ БЪЛГАРИЯ, КАТО Е СЪЗДАЛ УСЛОВИЯ ЗА НЕОТЧИТАНЕ НА ПОТРЕБЕНАТА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ. С ПРОТОКОЛ ЗА ОГЛЕД НА МЕСТОПРОИЗШЕСТВИЕТО Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО. МЕСТОПРОИЗШЕСТВИЕТО Е ПОСЕТЕНО И ОТ ЕКИП НА ЧЕЗ БЪЛГАРИЯ. ЛИЦЕТО  Е ДОВЕДЕН В У ВЪЛЧЕДРЪМ, КЪДЕТО ДАВА ПОДРОБНИ ОБЯСНЕНИЯ. ЗА СЛУЧАЯ Е УВЕДОМЕНА РП МОНТАНА - ТО ЛОМ. РАБОТАТА ПРОДЪЛЖАВА В РУ ЛОМ.

          

ДРУГИ КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

                НА 26.02.2021Г. ОКОЛО 11.30Ч. Е ПОСЕТЕН АДРЕС В С.ГАБРОВНИЦА ОТ СЛУЖИТЕЛИ НА УЧАСТЪК „ОГОСТА“ ПРИ РУ МОНТАНА ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОВЕРКА НА КАРАНТИНИРАНО ЛИЦЕ-ЖИТЕЛКА НА СЕЛОТО.ЛИЦЕТО НЕ БЕ ОТКРИТО НА ПОСОЧЕНИЯ АДРЕС, НЕ Е ОСТАВЕН И МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ЗА ВРЪЗКА. СЛЕД ПРОВЕДЕН РАЗГОВОР С ОДЧ БЕ УСТАНОВЕНО, ЧЕ ЛИЦЕТО НЯМА ПРЕДПОСТАВКИ ДА НЕ ИЗПЪЛНЯВА КАРАНТИННАТА СИ МЯРКА НА ПОСОЧЕНИЯ АДРЕС. ОБРАЗУВАНА Е ПРЕПИСКА  ПО ОПИСА НА РУ МОНТАНА И ПРОДЪЛЖАВА РАБОТА РУ МОНТАНА.

          

                НА 26.02.2021Г. ОКОЛО 11.30Ч. Е ПОСЕТЕН АДРЕС В С.ГАБРОВНИЦА ОТ СЛУЖИТЕЛИ НА УЧАСТЪК „ОГОСТА“ ПРИ РУ МОНТАНА ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОВЕРКА НА КАРАНТИНИРАНО ЛИЦЕ-ЖИТЕЛ НА СЕЛОТО.ЛИЦЕТО НЕ БЕ ОТКРИТО НА ПОСОЧЕНИЯ АДРЕС, НЕ Е ОСТАВЕН И МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ЗА ВРЪЗКА. СЛЕД ПРОВЕДЕН РАЗГОВОР С ОДЧ БЕ УСТАНОВЕНО, ЧЕ ЛИЦЕТО НЯМА ПРЕДПОСТАВКИ ДА НЕ ИЗПЪЛНЯВА КАРАНТИННАТА СИ МЯРКА НА ПОСОЧЕНИЯ АДРЕС. ОБРАЗУВАНА Е ПРЕПИСКА ПО ОПИСА НА РУ МОНТАНА И ПРОДЪЛЖАВА РАБОТА РУ МОНТАНА.

          

                НА 26.02.2021 Г. ОКОЛО 19.45 Ч. В ГР. МОНТАНА, БУЛ. "ТРЕТИ МАРТ" ПРИ КРЪСТОВИЩЕТО С УЛ."ДИМИТЪР ЕРИЙСКИ, СЛУЖИТЕЛИ НА ГООР ПРИ РУ МОНТАНА ИЗВЪРШВАТ ПОЛИЦЕЙСКА ПРОВЕРКА НА ЛЕК АВТОМОБИЛ МАРКА "ФИАТ", МОДЕЛ "ДУКАТО", УПРАВЛЯВАН ОТ ЖИТЕЛ НА С. ГАБРОВНИЦА, ОБЛ. МОНТАНА. ПРИ НАПРАВЕНАТА СПРАВКА С ОДЧ ПРИ ОДМВР МОНТАНА Е УСТАНОВЕНО, ЧЕ МПС - ТО Е С ПРЕКРАТЕНА ПО СЛУЖЕБЕН РЕД РЕГИСТРАЦИЯ НА 15.11.2020 Г. НА ЛИЦЕТО Е СЪСТАВЕН АУАН ПО ЗДВП.ПО СЛУЧАЯ Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО ПО ОПИСА НА РУ МОНТАНА.ПРОДЪЛЖАВА РАБОТА РУ МОНТАНА.     

          

                НА 26.02.2021Г. ОКОЛО  18,45 ЧАСА СЛУЖИТЕЛИ НА СЕКТОР "ПП" ПРИ ОДМВР - МОНТАНА НА ПЪТ III-101 В РАЙОНА НА КИЛОМЕТЪР 32+100 ПОСЕЩАВАТ СИГНАЛ ЗА ПТП - САМОКАТАСТРОФИРАЛ АВТОМОБИЛ "ФОЛКСВОГЕН ШАРАН" В С ВОДАЧ ЖИТЕЛ НА ГР. БОЙЧИНОВЦИ. ПРИ ИЗВЪРШЕНАТА ПРОБА С ТЕХНИЧЕСКО СРЕДСТВО "АЛКОТЕСТ ДРЕГЕР" Е УСТАНОВЕНА КОНЦЕНТРАЦИЯ 1,63 ПРОМИЛА НА ХИЛЯДА АЛКОХОЛ В ИЗДИШАНИЯ ОТ ВОДАЧА ВЪЗДУХ. НА ВОДАЧА Е  СЪСТАВЕН АУАН И Е ИЗДАДЕН ТАЛОН ЗА МЕДИЦИНСКО ИЗСЛЕДВАНЕ, СЪЩИЯ ОТКАЗВА ДА ДАДЕ КРЪВ, КАТО ЗАЯВЯВА, ЧЕ Е СЪГЛАСЕН С ОТЧЕТЕНОТО ОТ ДРЕГЕРА.ПО СЛУЧАЯ Е ОБРАЗУВАНО БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО.РАБОТА ПРОДЪЛЖАВА РУ- МОНТАНА.             

          

ДРУГИ ИКОНОМИЧЕСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

                НА 26.02.21Г. ОТ СЛУЖИТЕЛИ НА У-К БРУСАРЦИ ПРИ РУ ЛОМ Е ИЗВЪРШЕНА ПРОВЕРКА В ГР. БРУСАРЦИ, ОБЛ. МОНТАНА В ДВОРА НА ЧАСТЕН ДОМ, ОБИТАВАН ОТ ЖИТЕЛ НА ГР.БРУСАРЦИ, КЪДЕТО СЕ УСТАНОВИ, ЧЕ СЪЩИЯ СЪХРАНЯВА 0,3  КУБИЧНИ МЕТРА ДЪРВА ЗА ОГРЕВ ОТ ВИДА "ЦЕР" БЕЗ КОНТРОЛНА ГОРСКА МАРКА И ПРЕВОЗЕН БИЛЕТ. НА ЛИЦЕТО Е СЪСТАВЕН 1 БР. АУАН  ПО ЗГ, 1 БР. КОНСТАТИВЕН ПРОТОКОЛ И РАЗПИСКА ЗА ОТГОВОРНО ПАЗЕНЕ. В РУ - ЛОМ Е ОБРАЗУВАНА ПРЕПИСКА. РАБОТАТА ПО СЛУЧАЯ ПРОДЪЛЖАВА В УЧАСТЪК БРУСАРЦИ ПРИ РУ ЛОМ.


 01 март 2021 | 09:15