МВР

ОД Монтана

 

18 май 2020

Известният хирург онколог проф. Иван Гаврилов направи дарение на ОДМВР Монтана за приноса й в борбата с разпространението на коронавируса

  Картини, книги и музикални дискове дари на полицейската дирекция известният онкохирург от област Монтана проф. Иван Гаврилов. Трите картини са с образите на Апостола на Свободата Васил Левски, нарисувана от художника Ставри Калинов, картина-икона на закрилника на полицията Архангел Михаил с автор Пламена Лесидренска от Троян и карта на България от 1870 г., когато е създадена Българската екзархия.
  Дарeнието включва още музикални дискове и книги, посветени на борбата за Освобождението на страната от турско робство, на Дойранската епопея и документалистика с малко известни факти за политическите режими в света.
  Посвещението на подаръка за ОДМВР, в който е оценена и помощта на община Монтана, гласи – "Дар в прослава на Бога и молба да закриля в здраве полицията на гр. Монтана за стоицизма в борбата с пандемията Ковид 19 – на ст.комисар Пламен Томов, комисар Денис Хилмиев и градоначалника Златко Живков".
Изображения

 19 май 2020 | 16:13