МВР

ОД Монтана

 

15 май 2020

65 досъдебни производства за нарушаване на наложена карантина са образувани в ОДМВР Монтана

престъпленията са установени по време на извънредното положение в страната във връзка с ограничаване на разпространението на коронавирус

 В периода - от 13 март до 13 май, в ОДМВР Монтана са образувани 65 досъдебни производства и 90 преписки по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс – за неспазване на задължителен домашен престой /карантина/.
 Разследванията се провеждат под ръководството на Районните прокуратури в областта. Съставените актове по Закона за здравето /чл.209 а/ са 1 034.
 Напомня се на гражданите, че по време на извънредната епидемичната обстановка не е отпаднала забраната за носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата, на закрити обществени места (публичен транспорт, магазини, администрации, храмове, спортни и културни обектии др.) Остават задължителни спазването на физическа дистанция от най-малко 1,5 м. между лица, които не са от едно семейство/домакинство и се намират на открити обществени места. Между 08,30-10,30 ч. всеки ден само лица на видима възраст над 60 г. могат да посещават хранителните магазини и аптеките.
Изображения

 15 май 2020 | 16:03