МВР

ОД Монтана

 

РУ Берковица издирва 82-годишния Владимир Цветанов Петков

 На 03.07.2018 г. 82-годишният Владимир Петков излязъл от дома си в ж.к. „Изгрев” в гр. Берковица и тръгнал на разходка към центъра на града. Вечерта, след като не се прибрал в дома си, близките му подали сигнал за изчезването му в Районното управление. По техни данни възрастният мъж страда от старческа деменция.
 В деня на изчезването си Владимир Петков, известен като Владо Бореца, е бил облечен в сив пуловер от изкуствена материя и обут в черно долнище на анцуг.  Висок е около 162 - 168 см., със слабо прегърбено телосложение и бяла коса. Лицето му е овално и бледо, очите -  кафяви, веждите гъсти, носът широк, има малки устни и щръкнали уши.
 Умоляват се гражданите, които могат да дадат информация за местонахождението на Владимир Петков да се обадят на тел. 112, на телефоните за връзка с РУ Берковица 0953/88710 и 88720 или в най-близкото поделение на МВР.

17 юли 2018

В следствения арест в Монтана е задържан 22-годишният В.П., нападнал с малолетните си брат и сестра възрастна жителка на ломското село Септемврийци

 На 14.07.2018 г. в 07,45 ч. в РУ Лом е получен сигнал от мъж от с. Септемврийци, общ. Вълчедръм, според който около 01,30 ч. неизвестни лица срязали комарник на прозорец и проникнали в дома на 82-годишна местна жителка. Местопроизшествието незабавно е посетено от служители на Участък Вълчедръм, които установили, че три неизвестни лица са проникнали в жилището на възрастната жена, докато спяла. Нападателите затиснали устата и краката на жената и направили опит за грабеж на парична сума в размер на 360 лева.
 Вследствие на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия служители на Участък Вълчедръм по „горещи” следи са установили извършителите - криминално проявеният и осъждан В.П./22 г./ и малолетните му брат и сестра, на 11 г. и 13 г.   Сформирана е дежурна опертивна група и разпитани са свидетели.
 По случая е образувано досъдебно производство по чл.198, ал.1 във вр. с чл.18, ал.1 от НК. В.П. е задържан за 24 часа в РУ Лом. С постановление на прокурор му е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".
  В.П. е приведен в следствения арест в гр. Монтана.
  Работа по случая продължава Участък Вълчедръм. 


16 юли 2018

Обучение на доброволците по пожарна безопасност и защита на населението към общините от област Монтана се организира през месец август 2018 г.

Заявки за участие в курса се подават от общините до РДПБЗН – Монтана в срок до 20.08.2018 г. на e-mail: [email protected]

 Центърът за професионална квалификация – РДПБЗН – Монтана при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ГДПБЗН) организира обучение на доброволците към общините от област Монтана по Модул II от Учебната програма за първоначален курс на Академията на МВР в периода от 27.08.2018 г. до 31.08.2018 г. 
 На обучение по Модул II подлежат доброволците, завършили Модул I от първоначалния курс на Академията на МВР.
 Заявки за участие  в курса се подават от общините до РДПБЗН – Монтана в срок до  20.08.2018 г. на e-mail: [email protected]
 В област Монтана са изградени и функционират 10 доброволни формирования с над 130 участници, като само в община Лом няма създадено доброволно формирование.
           
 

12 юли 2018

ЗА ОД НА МВР МОНТАНА

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО