МВР

Пътна полиция

 Понеделник, 14 септември 2020 г.

Служители на Областна администрация, „Пътна полиция“ при ОДМВР - Ловеч и РУ - Троян проведоха инициатива от кампанията ROADPOL – „Дни на безопасността на пътя“

Ден преди старта на новата учебна година служители от Областна администрация - Ловеч, сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Ловеч и РУ - Троян проведоха инициатива от кампанията ROADPOL – „Дни на безопасността на пътя“. В Ловеч заедно с експерти от областната администрация и 3 екипа с 6 служители, начело с полицейски инспектор Светослав Шишийски, бяха извършени проверки на водачи, а в Троян двама служители на Районното управление и представители на областната администрация заедно направиха оглед на тротоарите, където бяха констатирани много неправилно паркирани автомобили. На всички бе поставен стикер с послания за безопасно шофиране под мотото „Спаси живот! Бъди толерантен към пешеходците!“
„Всичко водачи, с които лично се срещнахме, подкрепиха инициативата ни. Някои признаха, че са паркирали неправилно, защото са подценили опасността, която създават за пешеходците, други си казаха, че са направили това от глупост или пък защото са бързали. Но никой не отрече нарушението си“, коментира след акцията експертът в областната администрация Христо Троански, секретар на Областната комисия по безопасност на движението, която заседава преди дни.
Акцията на трите институции бе обявена на заседание на комисията, което се провежда традиционно преди първия учебен ден. На него местната власт и институциите декларираха, че са извършени много проверки и са предприети мерки за безопасност около училищата.
 „Дни на безопасността на пътя“ е инициатива, която се провежда в периода 16 - 22 септември, когато по традиция е Европейската седмица на мобилността. „За нас безопасността на движението по пътищата е споделена отговорност и ние вярваме в такива кампании“, коментира на заседанието председателят на комисията зам.-областният управител Бойко Пъдарски.
В този ден нарушителите на пътя и неправилно паркиралите шофьори бяха призовавани да спазват правилата.

Призив от ОблА Ловеч за спазване на правилата  IMG_0767  IMG_0779