МВР

ОД Пазарджик

 

03 ноември 2019

В спокойна обстановка започна изборния ден на територията на Област-Пазарджик

Информация към 08.00 часа

Всички изборни секции снощи в 18 часа са поети под полицейска охрана и тази сутрин са предадени на секционните избирателни комисии.

Близо 400 служители от структурните звена на МВР осигуряват охраната на изборните секции, обществения ред, реагирането на сигнали, охраната на изборните материали и пожарната безопасност. По време на изборите полицейските служители са разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

 

Звено „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пазарджик и полицейските управления в Пещера, Велинград, Панагюрище и Септември съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в изборния ден. От началото на седмицата до момента са издадени общо 19 удостоверения за гласуване, като пред вчерашния ден /събота/ издадените удостоверения са 2 броя. Припомняме, че днес /3 ноември/ звената обслужват граждани от 08.30ч. до 19.30ч.   

                               

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик 

 

Изображения

 03 ноември 2019 | 11:34