МВР

ОД Пазарджик

 

19 апр 2018

Резултати от приключилата акция на Пътна полиция "24 часа скорост"

През изминалите 24 часа на територията на областта са били разположени 26 точки за контрол. В акцията са взели участие 12 служители на „Пътна полиция. От камерите на триноги и мобилните камери разположени в автомобили са установени общо 260 нарушения на скоростните режими. По време на провеждане на акцията са констатирани и 58 други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Операцията "24 часа скорост" се реализира с цел да се обърне внимание на водачите, че скоростта е една от основните причини за тежки ПТП. Проверки се извършват във всички страни, членки на TISPOL- Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

Акцията по линия на TISPOL  продължава, като само тази сутрин в рамките на около два часа на територията на гр.Пазарджик екип на сектор „Пътна полиция“ е заснел с помощта на т.н. камера на тринога общо 100 нарушения на скоростните режими извършени от водачи.

График за срещи и прием на граждани от постоянен мобилен екип на служители от ОДМВР-Пазарджик

ГРАФИК

за осъществяване на срещи и прием на граждани от постоянен мобилен екип от служители на ОДМВР-Пазарджик през месец април 2018 г.

 

Населено място, където ще се осъществяват срещи и прием на граждани

Дата на провеждане на срещи и прием на граждани

Времеви период на провеждане на срещи и прием на граждани

с. Ковачево, община Септември

02.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

с. Юнаците, община Пазарджик

03.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

с. Попинци, община Панагюрище

04.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

с. Динката, община Лесичово

05.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

с. Тополи дол, община Пазарджик

10.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

с. Фотиново, община Батак

11.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

с. Славовица, община Септември

12.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

с. Величково, община Пазарджик

13.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

с. Крали Марко, община Пазарджик

16.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

с. Равногор, община Брацигово

17.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

с. Нова Махала, община Батак

18.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

с. Свобода, община Стрелча

19.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

с. Блатница, община Стрелча

20.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

с. Сбор, община Пазарджик

23.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

с. Калугерово, община Лесичово

24.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

с. Медени поляни, община Сърница

25.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

с. Горно Вършило, община Септември

26.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

с. Виноградец, община Септември

27.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

с. Априлци, община Пазарджик

30.04.2018 г.

от 14.00 часа до 16.00 часа

04 апр 2018

Полицията и пожарната с комплекс от мерки за предстоящия Великден

250 полицаи и пожарникари ще бъдат ангажирани в празничните дни

В навечерието на Великденските празници в Областна дирекция на МВР-Пазарджик и РД”Пожарна безопасност и защита на населението”-Пазарджик са предприети редица мерки за нормалното им протичане. Основните акценти на органите на реда са в три направления: пожарна безопасност, пътна безопасност и нормално движение по пътищата в региона, опазване на обществения ред и недопускане на престъпни посегателства.

Още от миналата седмица инспекторите от Държавен противопожарен контрол при Регионалната дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” са извършили проверки на 90 църкви и манастири, както и на хотелски и почивни комплекси, където ще има организирано посещение на хора по празниците. При проверките са съставени и връчени 8 разпореждания за отстраняване на пропуски в следните направления: наличните средства за пожарогасене не са проверени за техническа изправност и необходимост от поставяне на достатъчно евакуационни табели и изправност на евакуационното осветление. Огнеборците не са констатирали сериозни нарушения на противопожарните изисквания. По време на празничното богослужение съветваме гражданите да бъдат внимателни при паленето на свещи, както и поставянето им само на установените места в храмовете.  

От изключителна важност е осигуряване на безопасността на движението. Планирано е да бъдат позиционирани допълнително полицейски екипи на най-невралгичните точки в районите на АМ „Тракия”, главните пътища Пловдив-Пазарджик-Белово-Костенец, Пазарджик-Панагюрище, Пазарджик-Пещера-Батак, Варвара-Велинград, Пещера-летовище Свети Константин. Батак- летовище „Цигов чарк”. В периода 5-9 април ще се проведе и разпоредената от ГДНП акция „Алкохол и неправоспособност”. Основните усилия на пътна и охранителна полиция ще бъде за времето на засиления трафик на 5 и 9 април, когато се очаква интензивен поток от превозни средства.  

Съвместни екипи от полицаи и пожарникари са предвидени за дежурства в близост до по-големите храмове по време на Великденското богослужение, като общо в охраната на празничната вечер са ангажирани близо 250 служители.

Особено внимание ще бъде отделено върху местата с висока концентрация на граждани: пешеходни зони, обществени пазари, търговски обекти, гари и автогари. На тези места ще има засилено полицейско присъствие с цел недопускане на посегателства върху собствеността на гражданите. Не оставяйте на лесно достъпни места портфейли, мобилни телефони, таблети поради риск от джебчийски кражби.   

Ако по време на празничните дни ще напуснете жилището си за повече време не забравяйте отключени врати, недобре затворени прозорци на тераси, санитарни помещения, неукрепени врати на гаражи и мазета. Старайте се да не разгласявате в социалните мрежи за вашето отсъствие, а нека за него да знаят само най-близките. Предупредете и съседите си за това, за да са бдителни ако чуят съмнителен шум от апартамента ви.

Предупредете възрастните си родители и близки за рисковете от телефонни измами и ги посъветвайте да не предоставят пари и ценности на непознати под какъвто и да е предлог.

При необходимост потърсете помощ на Единния европейски номер за спешни повиквания – 112.

 

Ръководствата на ОДМВР и РДПБЗН пожелават весели и безаварийни Великденски празници !

03 апр 2018

Възпитаници на Детското полицейско управление посетиха ГДНП и Академията на МВР

104- ма доброволци от петте Детски полицейски управления при ОДМВР – Пазарджик посетиха Академията на МВР, Главна дирекция „Национална полиция“, сектор „ Зоополиция, кинология и престъпления срещу животни“ при ГДНП, конна база при СДВР.

В Академия на МВР учениците разгледаха историческия музей и  изложбата , в които са изложени  полицейски униформи на различни държави, полицейско оборудване от миналото до днес, знамето на българската полиция. Доброволците бяха посрещнати и от преподавателите по криминалистика и стрелкова подготовка в учебните кабинети, където се обучават курсантите и бяха запознати с дисциплините  изучавани от тях.

Малко по-късно в Главна дирекция „Национална полиция“ доброволците от ДПУ бяха посрещнати и приветствани от старши комисар Благородна Макева, заместник директор на ГДНП. Старши комисар Макева направи бързо „препитване“ на тийнейджърите с въпроси по оказване на долекарска помощ, безопасност на движението, видовете помощни средства използвани от полицията.

Пред сградата на ГДНП  учениците бяха приятно изненадани и много впечатлени от представената демонстрация по обезвреждане , обискиране и задържане на извършител на престъпление, която бе организирана от сектор „Реагиране и проникване“. В отдел „Пътна полиция“ децата посетиха залата за видеоконтрол и залата, в която се обработват електронните фишове на чуждестранните водачи  на МПС, извършили нарушения в България. С радост изпробваха  светлинните и звуковите сигнали на служебните автомобили на пътните полицаи.

Водачите на служебни кучета в сектор „Зоополиция и кинология“ също зарадваха учениците с подготвените демонстрации със служебните кучета. Най- голяма емоция у децата предизвикаха двете малки двумесечни  кученца, които са най- новите попълнения в сектора. Тук основната дейност е развъждане и качествена дресировка на служебни кучета за цялата страна.

За финал на пълния с положителни емоции ден в конната база при Столичната дирекция на вътрешните работи децата разгледаха и се сприятелиха със служебните коне. Тези грациозни и внушителни служебни животни са използват предимно за охрана на масови мероприятия на територията на столицата и са незаменими помощници на полицаите.

Децата от ДПУ в Пещера връчиха благодарствен адрес на зам.-директора на ГДНП - ст. комисар Благородна Макева и на националния координатор по Програма ДПУ- Ваня Славчева, инспектор в сектор „Детска престъпност“-ГДНП. В знак на благодарност техните връстници от ДПУ в Септември подариха изработена от тях картина на служителите от сектор „Детска престъпност“-ГДНП

Екскурзията бе организирана и реализирана, като част от дейностите по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“, в която към ОДМВР- Пазарджик са включени пет училища от областта: НУ „Никола Фурнаджиев“ гр. Пазарджик, СУ „Христо Ботев“ гр. Септември, СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Велинград, ОУ „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище и ОУ „Свети Патриарх Евтимий“ гр. Пещера. Посещението бе осъществено със специалното съдействие на Община Пазарджик, Община Септември, Община Велинград  и „Транс сервиз“ гр. Пещера.

02 апр 2018

Министър Радев преряза лентата на реновирана сграда, в която ще работят полицаи и пожарникари на Пещера

Министърът на вътрешните работи благодари сърдечно на кмета на Община-Пещера Николай Зайчев за проявената инициативност при цялостното реализиране на проекта, както и за отпуснатите от общината допълнителни средства за ремонт на вътрешните помещения. Той отбеляза, че постигнатото се дължи и на ползотворното взаимодействие с представителите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на МВР. По думите му подобрените условия за работа ще стимулират и мотивират служителите, от които зависи  гражданите да се чувстват по-спокойни. Той сподели, че по проекти за енергийна ефективност към момента в цялата страна се реновират 22 обекта на вътрешното министерство. В знак на благодарност министър Радев връчи на кмета на общината плакет на МВР.

На тържествената церемония по откриването на обновената сграда присъстваха заместник-министрите на вътрешните работи и на регионалното развитие и благоустройството Стефан Балабанов и Деница Николова, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов, народният представител Десислава Костадинова, областният управител Стефан Мирев, директорите на ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев и комисар Иван Панайотов, представители на държавни и общински структури, граждани и служители на МВР.

Проектът за обновяването на сградата, в която се помещават Районното управление и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пещера, е по оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., която е съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за Регионално развитие. Целта на проекта е повишаване на енергийната ефективност на публичната инфраструктура на общината. Общата стойност на проекта е 789 698.70 лева.

По инициатива на кмета на общината, с решение на Общинския съвет, са отпуснати и допълнително 25 000 лева за ремонт на вътрешните помещения извън параметрите на проекта.

В сградата се помещават общо 108 служители на Районното управление и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.  Извършеното реновиране на сградата значително подобрява битовите условия, при които работят служителите от двете структури, повишава качеството на полицейските услуги, предоставяни от администрацията в полицейското управление – прием на граждани в звено „Български документи за самоличност” и КОС.

28 мар 2018

ЗА ОД НА МВР ПАЗАРДЖИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача