МВР

ОД Пазарджик

 

17 май 2019

Звено „Български документи за самоличност“ ще работи и в деня на изборите за членове на Европейския парламент

Служителите в ОДМВР и полицейските управления в областта ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас

Служителите на звено „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Пазарджик ще работи на 26 май 2019 г. от 08.30 до 19.30 часа. В седмицата преди датата, когато ще се проведат изборите за членове на Европейския парламент от Република България Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

  1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
  2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23 май 2019 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

   1.  Гражданите лично да подадат искане в  ОДМВР или районните управления за дните от 21 май 2019 г. до 25 май 2019 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 26 май 2019 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.;
    2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта;

     3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко Районно управление или в ОДМВР-Пазарджик, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЕДИНСТВЕНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 26 МАЙ 2019 Г.

МВР открива денонощна линия за сигнали за нарушения, свързани с изборния процес

ВАЖНО: Подаваната информация трябва да е относима към дейността на МВР по време на изборния процес

От днес /7 май/  до 27 май 2019 г. в Министерството на вътрешните работи ще функционира денонощно открита линия на МВР (телефон 02/982 22 32 и e-mail [email protected] ) за приемане на сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26.05.2019 г.

Подаваните на откритата линия сигнали трябва  да са относими към дейността на МВР по време на изборния процес.

07 май 2019

Пазарджишки разследващ полицай е победител в индивидуалното класиране на 23-то издание на турнира по стрелба „Бинев, Трошанов, Ангелов”.

Надпреварата се проведе на 3 и 4 май и бе открита в присъствието на министърът на вътрешните работи г-н Младен Маринов, заместник-министърът Стефан Балабанов, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на Агенция „Митници” г-н Георги Костов.

За пореден път пазарджишките стрелци демонстрираха отлична подготовка и професионализъм при изпълнение на упражненията. В турнира взеха участие 100 служители от 19 структури на вътрешното министерство. Пазарджишкият тим беше представен от Цанко Близнаков – капитан на отбора, Цветан Колев, Атанас Бакалов, Анелия Гидикова и Илияна Лупова. Като индивидуален участник се състезава и Василен Димитров.  В условията на сериозна конкуренция пазарджишкият тим обра по-голямата част от призовите позиции. Отборът на мъжете е на първо място, в комплексното класиране нашите са втори, а за поредна година първото място при мъжете бе извоювано от разследващия полицай Цанко Близнаков, който е служител в отдел „Разследване” при ОДМВР-Пазарджик. Ръководството на дирекцията поздравява своите служители за отличното представяне и пожелава още много успехи в стрелковото изкуство.

 

Майор Йордан Бинев, мл. лейтенант Красимир Трошанов и мл. лейтенант Ангел Ангелов губят живота си по време на полицейска операция в столичния квартал „Люлин“ на 3 май 1996 г. В тяхна памет ежегодно се провежда републикански турнир по стрелба с пистолет, организиран съвместно от Спортна асоциация на МВР и ОДМВР- София.

04 май 2019

ОДМВР и РДПБЗН с комплекс от мерки преди Великден !

Наближават много очаквани и светли християнски празници. Поради това в навечерието им от структурите на ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик се провеждат поредица от действия и предприемат мерки за тяхното нормално и спокойно протичане. Както всяка година основните усилия са в три направления: пожарна безопасност, осигуряване на нормална пътна обстановка и безопасност при движение, опазване на обществения ред, спокойствието и имуществото на гражданите.

Седмица преди началото на празниците са предприети действия за проверка на храмове и манастири за наличие на достатъчно и изправни средства за пожарогасене, наличие на свободни евакуационни изходи, оборудване на места за безопасно палене на свещи. От органите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Пазарджик са извършени проверки на общо 77 обекти в цялата област. Съставени са 28 разпореждания и един акт за установяване на административно нарушение.

От пожарната съветват:

 

  • откритите огнеизточници не трябва да се оставят без наблюдение и в близост до горими материали
  • предпазителите на електрическите инсталации в домовете, не трябва да се подсилват допълнително
  • при излети,паленето на огън да става само на определените и обозначени за целта места,след което да се загасява добре
  • децата да не се оставят без наблюдение и да не се допуска детска игра с огън.

 

Другата приоритетна цел е осигуряване на безопасността на движението. Планирано е да бъдат позиционирани допълнително полицейски екипи от пътна и охранителна полиция на най-невралгичните точки в районите на АМ „Тракия”, особено в зоните със строително-ремонтни дейности, главните пътища Пловдив-Пазарджик-Белово-Костенец, Пазарджик-Панагюрище, Пазарджик-Пещера-Батак, Варвара-Велинград, Пещера-летовище Свети Константин. Батак- летовище „Цигов чарк”. От 28 април ще е в ход разпоредената от ГД „Национална полиция” акция „Алкохол наркотици и неправоспособност”. Основните усилия на пътна и охранителна полиция ще бъде за времето на засиления трафик на 25 и 29 април, когато се очаква интензивен поток от превозни средства.  

Съвместни екипи от полицаи и пожарникари са предвидени за дежурства в близост до по-големите храмове по време на Великденското богослужение, като общо в охраната на празничната вечер са ангажирани близо 200 служители.

Особено внимание ще бъде отделено върху местата с висока концентрация на граждани- пешеходни зони, обществени пазари, търговски обекти, гари и автогари. На тези места ще има засилено полицейско присъствие с цел недопускане на посегателства върху собствеността. Не оставяйте на лесно достъпни места портфейли, мобилни телефони, таблети поради риск от джебчийски кражби.   

Ако по време на празничните дни ще напуснете жилището си за повече време не забравяйте отключени врати, недобре затворени прозорци на тераси, санитарни помещения, неукрепени врати на гаражи и мазета. Старайте се да не разгласявате в социалните мрежи за вашето отсъствие, а нека за него да знаят само най-близките. Предупредете и съседите си за това, за да са бдителни ако чуят съмнителен шум от апартамента ви.

Предупредете възрастните си родители и близки за рисковете от телефонни измами и ги посъветвайте да не предоставят пари и ценности на непознати под какъвто и да е предлог.

При необходимост потърсете помощ на Единния европейски номер за спешни повиквания – 112.

 

Ръководствата на ОДМВР и РДПБЗН пожелават весели и изпълнени с топлина Великденски празници !

24 апр 2019

В навечерието на Великден 174 полицаи и жандармеристи от ЦСПП в Пазарджик и Казанлък положиха клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР

Тържествената церемония се състоя днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР

С това завършва първоначалната шестмесечна  подготовка на новоназначените полицаи. След приключването и те придобиват статут на пълноправни служители и в следващите няколко дни ще се влеят в редиците на колегите си от СДВР, Областните дирекции на МВР, зоналните жандармерийски управления в цялата страна. 

Предстои ви да поемате отговорности, предстои ви да поемате рискове. Не се колебайте, пътят по който сте поели е верният път, с тези думи заместник-министърът на вътрешните работи Мило Бернер поздрави младите служители. Той ги посъветва да повишават своята подготовка и квалификация, защото по този начин ще спечелят уважението и доверието на гражданите. От своя страна началникът на политическия кабинет във вътрешното ведомство г-н Михаил Златанов прочете поздравителен адрес към стажантите от името на министъра на вътрешните работи г-н Младен Маринов.

В полицейските центрове в Пазарджик и Казанлък младите момчета и момичета се подготвяха усърдно за предизвикателствата на своята професия. Те преминаха през обща и специална полицейска подготовка, включващи в себе си всички теоретични и практически дисциплини необходими за първоначалното изграждане на полицейския служител. Завършилите с отличен успех бяха наградени от Ректора на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев и директора на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков. За първенец на випуските бе излъчен стажант Ивайло Колев от Зоналното жандармерийско управление в столицата.

Гости на тържествената церемония бяха още заместник-главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев, заместник-областният управител г-н Йордан Кожухаров, директорът на Дирекция „Жандармерия“ старши комисар Красимир Добрев и неговият заместник комисар Светослав Теофилов, директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков, заместник-директорът на ОДМВР-Пазарджик комисар Ивайло Тишев. Присъстваха още директорът на ЦСПП-Казанлък комисар Красимир Иванов и началниците на Зоналните жандармерийски управления в София Бургас и Монтана. За да вдъхнат кураж на новите си колеги специално за случая пристигнаха екипи на моторизираното звено „Сигма“ от сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР-Пловдив с началник главен инспектор Виктор Празов. Едни от най-радостните гости на събитието бяха и децата от ОДЗ „Юрий Гагарин“ в Пазарджик, които нямаха търпение да седнат на полицейските мотоциклети. Естествено да уважат клетвата на стажантите в пазарджишкия полицейски център бяха дошли много техни роднини и близки от цялата страна.

Празничен водосвет за здраве и късмет отслужиха свещеници от Пазарджишката духовна околия.        

24 апр 2019

ЗА ОД НА МВР ПАЗАРДЖИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача