МВР

ОД Перник

 

04 сеп 2020

Пернишката полиция предприе мерки за гарантиране на спокойното придвижване на гражданите в поредицата от почивни дни около Деня на Съединението

Общо по 13 екипа всеки ден ще гарантират реда и сигурността в региона

Във връзка с предстоящите три почивни дни са предприети всички мерки, за безпроблемното придвижване на гражданите по пътищата в региона. Очаква се засилен трафик по автомагистрала „Струма“ посока  Гърция, към вилните места в областта, както и към ГКПП – Стрезимировци, който е отворен от няколко дни. Ще се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел да обезпечи нормалния трафик и да засили контрола над водачите. В петък след обяд, събота сутринта, както и в понеделник е създадена организация за подпомагане на движението на изходите и входовете на Перник и региона. За тази цел е ангажиран целият наличен състав на Пътна полиция. За нормалното придвижване ще следят и екипи на Жандармерията и Охранителна полиция. Общо по 13 екипа всеки ден ще гарантират реда и сигурността на гражданите. Освен с регулиране и подпомагане на движението, органите на реда ще се движат в транспортния поток с превантивна цел. В района на с. Драгичево ще бъдат осигурени по две ленти за движение в посока Перник на 04 след обяд и 05 до обяд и посока София на 07 след обяд.
Другият акцент на операцията е насочен към контрола на водачи, управляващи след употреба на алкохол и наркотични вещества и предотвратяване на кражби и посегателства. Заради това в самите почивни дни ще бъде засилено полицейското присъствие в районите на населените места, в това число на малките и отдалечени и увеселителните заведения.
При нарушения на пътя или извършени противозаконни действия или престъпления, да се подават сигнали на тел. 112.

Трима са задържани за грабеж от служители на Второ РУ

Сигнал за противозаконните действия е подаден на тел. 112 на 22 август около 02, 10 ч. през нощта. На ул. „Ю. Гагарин“ в пернишкия кв. „Изток“ възникнал скандал и след това прераснал в побой между трима мъже и една жена. Всички били употребили значително количество алкохол. Пострадал е 46-годишен с постоянен адрес столицата, но живеещ в гр. Перник. Мъжът е със счупен нос. По негови данни след като му е нанесен побой са му откраднати 180 лева. Полицаите задържали останалите участници в разправията – 16 и 18-годишни момчета и 18-годишна девойка. На тримата, които са познати на полицията са им наложени полицейски мерки за срок до 24 ч. Само преди дни 18-годишната девойка беше задържана за грабеж на жена.  
Започнато е досъдебно производство и действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура – Перник.

24 авг 2020

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача