МВР

ОД Перник

 

Тежък пътен инцидент на АМ "Струма"

Движението е преустановено в двете посоки. Създадена е временна организация за движение през пътен възел село Долна Диканя и пътен възел Даскалово

 

Сигнал за тежък пътен инцидент е подаден  малко след 2 часа тази сутрин. По първоначални данни на АМ “Струма“, около 31 км е самокатастрофирал автобус, с регистрация  на Република Северна Македония. В резултат на инцидента са загинали 46 души. Своевременно на мястото са изпратени екипи на полиция, ПБЗН и Спешна помощ. В резултат на бързите им действия седем души са транспортирани в болнични заведения за лечение. Извършва се оглед.

Движението е преустановено в двете посоки. Създадена е временна организация за движение през пътен възел Долна Диканя и пътен възел Даскалово.

 

В 06,45 ч. на мястото на инцидента ще бъде проведен официален брифинг.


23 ное 2021

Изборният ден започна в спокойна обстановка

Перник. Изборният ден започна в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Всички секции са обезпечени от  служители на ОД МВР Перник .

 

 

През изминалата нощ няма регистрирани престъпления и инциденти свързани с охраната на изборните места. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК, и е започнал изборния процес.

 

Създадена е организация на територията на област Перник, служители на звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР Перник да издават и в днешния ден удостоверения за гласуване, които да послужат пред секционните изборни комисии, за да упражнят правото си на глас всички граждани, чийто лични карти са с изтекъл срок на валидност, изгубени, повредени и др.

 

НАПОМНЯМЕ:

 

В изборното помещение не се допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, въоръжени и носещи опасни за живота и здравето на гражданите предмети;

 

Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване;

 

   

    ПРЕСЦЕНТЪР ОДМВР ПЕРНИК

    21.11.2021 г.

 

 

 


21 ное 2021

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача