МВР

ОД Перник

 

13 юли 2021

Предотвратени са разрастването на пожар и опасност от взрив в асфалтова база

Инцидентът е възникнал в района на Асфалтова база до Долна Диканя, в непосредствена близост до автомагистрала "Струма" и голям житен блок. Сигналът за пожар в обекта е получен вчера към 14.45 часа. Незабавно към мястото са насочени три екипа от пожарникари от Радомир и Перник. Към тях са се включили още три от СДПБЗН.
В резултат на професионалните им действия огънят, при който няма пострадали хора, е погасен. Повредена е спирателната арматура в обекта. Поради наличието на бутилки с метан, е предприето постоянно охлаждане и контролирано изпускане на газта.
Директорът на ГДПБЗН гл.комисар Николай Николов и ръководството на РДПБЗН-Перник са контролирали действията на екипите на място.
Автомобилният трафик не е спиран, служителите в базата са изведени своевременно, не е имало опасност за околните населени места. 
Предстои да се изясняват и причините за възникването на пожара.
За инцидента, както и за хода на планираните действия, е информиран министър Бойко Рашков, който е благодарил на пожарникарите за професионалната реакция.


Изборният ден в Пернишка област започна в спокойна обстановка

В нормална обстановка започна изборния дена на територията на област Перник. Всички секционни избирателни комисии се охраняват от служители на МВР. Охраната ще продължи до обявяване края на изборния ден, транспортирането и предаването на изборните книжа и материали от всички СИК в РИК.
Изборен щаб в Областната дирекция ще контролира и координира възложените от закона действия на полицейските сили в изборния ден.
Мобилни екипи, включващи разследващи полицаи, оперативни работници от криминална и икономическа полиция, и представители на охранителна полция, имат готовност незабавно да реагират на сигнали за престъпления против политическите права на гражданите и да извършват прецизни проверки по тях. Всички действия се координират и контролират от прокуратурата.
Днес, гишетата на паспортните служби в Перник и районните управления в Радомир, Брезник и Трън ще работят от 8.30 до 19.30 часа, а гражданите ще могат да подават искания за издаване на удостовериния до 19.00 часа. Удостоверенията, даващи възможност за упражняване на правото на глас, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. Удостоверението се издава за да послужи пред СИК и е валидно за изборния ден на 11 юли 2021 г. От 09 юли 2021 г. до момента са издадени 16 удостоверения. 
Сигнали, свързани с нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес могат да се подават на тел. 112, на откритата денонощна линия 02/90 112 98, имейл

 

 

адрес: [email protected], както и на място в областната дирекция и районните управления.


11 юли 2021

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача