МВР

ОД Перник

 

Трима са задържани за притежаване на наркотични вещества

Вчера, служители от участък „Полиция“ – Рударци претърсили къща в пернишкото с. Рударци, обитавана от 46-годишен столичанин.  В сградата е намерено бяло кристално вещество с тегло около 21 грама. При направения полеви тест то реагирало на метадон и барбитурати. Познатият на органите на МВР мъж е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.
Тази нощ, около 01, 30 ч., на ул. „Ю. Гагарин“ в пернишкия квартал „Изток“, полицаи от Второ РУ проверили момче и момиче на 21 и 18 години. След личен обиск, у младежа е открито и иззето пакетче, съдържащо суха зелена листна маса с тегло около 0, 60 грама. Наркотестът показал, че това е марихуана. Двамата са задържани за до 24 ч. с полицейска заповед.
Образувани са досъдебни производства по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс и действията по разследванията продължават под ръководството на Районна прокуратура – Перник.  

03 апр 2020

Спазвайте противоепидемичните мерки

Продължават проверките на служителите от ОДМВР – Перник за стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Призоваваме жителите на областта, завърнали се от чужбина да спазват задължителната домашна карантина, за да не попаднат под наказателно преследване. За установени такива случаи ще бъдат образувани досъдебни производства за престъпление, съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс.

Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник съвместно с РЗИ, Инспекцията по труда, Областно управление по безопасност на храните, НАП, Комисията за защита на потребителите и Общински инспекторат извършват проверки на търговските обекти и аптеките в областта. Средно на ден се проверяват по около 60 обекта. Не са констатирани нарушения на заповедта на министъра на здравеопазването. В някои аптеки е установено, че не се издават фискални бонове и се отпускат лекарства без рецепта. В търговски обекти проверяващите са установили липсата на касови апарати, както и неправилно съхраняване на хранителни продукти. На нарушителите са съставени констативни протоколи.

Продължават стриктните проверки на изградените контролно-пропускателни пунктове в областта. Допуска се влизане и излизане само при неотложна необходимост. Препоръчваме на пътуващите, декларациите да бъдат попълнени, за да не се губи време при контрола.

Припомняме, че със Закона за мерките и действията по време на извънредно положение се удължава срокът на валидност на личните документи, които изтичат в периода 13 март до 31 октомври 2020 г., с 6 месеца. Ако имате неотложна нужда да смените личните си документи, моля спазвайте задължително противоепидемичните мерки.

31 мар 2020

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача