МВР

ОД Перник

 

Петима са задържани за притежаване на наркотични вещества в Перник

Иззети са около 20 грама различни видове наркотици, 131 грама вещество за примеси и електронна везна

Акциите са проведени вчера от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник и колегите им от Първо и Второ РУ. От апартамент на улица „Вардар“ са иззети около 10 гр. метадон; 131 грама бяло прахообразно вещество, което най-вероятно е използвано за примеси и електронна везна. Задържан е обитателя на жилището, 40-годишен мъж с постоянен адрес с. Люлин.  При направения му личен обиск, у него открито и иззето пликче с бяло прахообразно вещество и тегло 0, 63 грама, реагирало на метамфетамин при полевия тест.
В пернишкия кв. „Тева“ е проверен 36-годишен, който при вида на полицаите и в момента на задържането му изхвърлил пликче с бяло кристално вещество, реагирало на амфетамин при полеви наркотест. Теглото на наркотичното вещество е 5, 16 грама.
На ул. „Лом“ криминалисти задържали 18-годишен младеж. В джоба му е открито и иззето топче, съдържащо суха зелена листна маса, индикирала на марихуана след полевия тест. По-късно е претърсено мазе в блока където живее задържания. Там са открити и иззети 6 топчета марихуана с тегло около 1, 4 грама.
Цигара марихуана е открита до 18-годишен, който седял на пейка в пернишкия кв. „Изток“. Мястото било добре прикрито зад жилищен блок.
На пътя София – Кюстендил, в района на гр. Перник е проверен лек автомобил Ситроен „Ксара“, управляван от 28-годишна перничанка. До предната седалка на колата е намерено топче, съдържащо бяло прахообразно вещество с тегло 0, 6 грама. Тестът установил наличието на амфетамин. След личен обиск на жената са намерени и иззети още две пликчета с бяло прахообразно вещество.
Мъжете са задържани за 24 часа с полицейски заповеди, а жената след разпит е освободена. Започнати са бързи производства по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс и действията по разследванията продължават под ръководството на Районна прокуратура – Перник.

03 юни 2020

Трима са задържани за притежаване на наркотични вещества от служители на Второ РУ

На 29 май, на ул. „Ю. Гагарин“ до жилищен блок е проверен 38-годишен перничанин. При направения му личен обиск, у него са намерени и иззети две топчета и едно пликче, съдържащи бяло прахообразно вещество с общо тегло около 3 грама. Полевият тест показал, че това е метамфетамин.
Вчера вечерта в кв. „Мошино“ е проверен лек автомобил Нисан „Кашкай“, управляван от 26 годишен перничанин и пътник негов връстник. От пътника са иззети три пликчета съдържащи суха кафеникаво зелена листна маса с тегло 2, 35 грама. Тестът за наркотици отчел положителен резултат за канабис. При изпробване на шофьора с техническо средство е установено, че управлява по въздействието на кокаин.
Тримата са задържани за 24 ч. с полицейски мерки.
Започнати са досъдебни производства по чл. 354 „а“, ал. 3 и бързо производство по чл. 343 „б“, ал. 3 от Наказателния кодекс и работата продължава под надзора на наблюдаващи прокурори .

 

01 юни 2020

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача