МВР

ОД Перник

 

26 юли 2017

Пернишки деца се запознаха с работата на полицията.

Инициативата е на Центъра за кариерно ориентиране и Областната дирекция на МВР.

Над 30 деца от Първи до Пети клас посетиха вчера ОДМВР – Перник. Малчуганите са на летен лагер в Обединения детски комплекс в областния град. Служители на полицията ги запознаха с работата на органите на реда, безопасността на децата на пътя, в училище и в дома. На всички поставени въпроси полицаите дадоха изчерпателни отговори отнасящи се до това, как се става служител, какво е това престъпление и противообществена проява и как МВР противодейства на всички нередности в обществото.
Най-силно подрастващите бяха впечатлени от полицейското куче. Демонстрацията по залавяне на престъпник, издирване на укрити предмети и наркотични вещества и изпълняване на команди предизвикаха страхотно вълнение и интерес сред децата. Друг силен момент от посещението е докосването до полицейските автомобили и мотори, помощните средства с които органите на реда боравят в ежедневната си дейност и  работата на „Пътна полиция“ при контрола на движението.
Накрая всички деца направиха снимки за спомен с полицейските коли и мотори и разбира се със служебното куче.  

Старши комисар Димитър Попов е новият директор на ОДМВР – Перник.

Със заповед на министърът на вътрешните работи г-н Валентин Радев за директор на ОДМВР – Перник е определен старши комисар Димитър Попов. Днес той беше представен пред състава на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.
Димитър Попов е роден на 19 октомври 1971 г. в гр. Долни Дъбник, област Плевен.
В системата на МВР е назначен през 1992 г. във Второ РУ при ОДМВР – Плевен  - „Охранителна полиция“. През 2001 год. е преназначен в столицата към СОД на МВР. 2005 година постъпва в „Криминална полиция“ на Второ РУ – СДВР.  2010 г. е преназначен на длъжност началник група „Криминална полиция“ при СДВР. От началото на 2017 г. до момента е началник сектор „Криминална полиция“ при Трето РУ – СДВР.
При представянето му главен комисар Маринов подчерта, че Димитър Попов е изключително подготвен и консенсусен, който ще работи за ограничаване на престъпността в региона и в полза на гражданите на Пернишка област.
„Ще бъда на разположение по всяко време и всеки един от вас може да ме търси и дискутираме всичко, свързано с работата по предотвратяване и разкриване на престъпления и всякакви други теми“ сподели старши комисар Попов, обръщайки се към състава на областната дирекция.

17 юли 2017

Агенция „Пътна инфраструктура“ и МВР въвеждат забрана за движение на тежкотоварни автомобили, селскостопанска и строителна техника през летния период.

С цел повишаване безопасността на движението по пътищата, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и безконфликтната организация на движението, се въвеждат ограничения за движение на моторни превозни средства с максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска, земеделска и строителна техника.
За периода от 07 юли до 15 септември включително се забранява движението на гореспоменатите моторни превозни средства на Автомагистрала „Струма“ в съботите от 10, 00 ч. до 14, 00 ч. посока от пътен възел „Даскалово“ – Граничен контролно пропускателен пункт „Кулата“.
Забраната няма да важи аа превозни средства, които извършват превози на опасни товари, живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.
Ограниченията ще бъдат сигнализирани и контролирани от „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник.

 

07 юли 2017

148 служители от пернишката полиция са наградени по повод професионалния празник на МВР.

148 служители от Областна дирекция на МВР – Перник са отличени по повод 05-юли, професионалния празник на МВР. Трима от тях са на ръководни постове – комисар Васил Василев – началник отдел „Охранителна полиция“ и началниците на РУ – Радомир и Второ РУ главни инспектори Павел Джалев и Мирослав Вълов. Наградите са „Писмена похвала“ и са от директорът на полицията старши комисар Иван Зеленков. Отличията са дадени за постигнати високи резултати в оперативно-издирвателната работа, в превенцията и разкриването на престъпления и подобряване на административното обслужване на гражданите.
Тържеството по случай празника се проведе в присъствието на всички служители от дирекцията. Бяха прочетени много поздравителни адреси от МВР и външни организации. Специално обръщение към полицаите е отправено и от министърът на вътрешните работи г-н Валентин Радев.
Накрая старши комисар Зеленков поздрави всички служители, като им пожела здраве, лични и професионални успехи и да се гордеят с това, че са избрали една трудна и отговорна професия, насочена изцяло към гарантиране правата и свободите на гражданите на региона и страната.

 

 

04 юли 2017

Препоръки към децата от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Перник

На 1 юни – Международният ден за закрила на детето, в знак на съпричастност призоваваме водачите на автомобили  да са изключително бдителни

В периода на лятната ваканция за учениците значително нарастват опасностите от тежки пътно-транспортни произшествия с деца и юноши. С цел предотвратяване на инциденти от сектор „Пътна полиция“  отправят  препоръки за децата – пешеходци, велосипедисти или пътници, както и към водачите на моторни превозни средства.  През ваканцията пътните полицаи ще извършват засилен превантивен контрол. Стриктно ще бъде следено за  спазване на ограниченията на скоростта в населените места. Ще се извършват проверки за използването на предпазните колани и обезопасителните системи за превозване на деца, както и за недопускане на управление на автомобили от неправоспособни водачи, които често са непълнолетни.
Практически препоръки за опазване живота и здравето на децата и юношите
ПЕШЕХОДЕЦ ЛИ СИ?
ВИНАГИ:
- се движи по тротоарите;
- използвай подлезите и надлезите;
- се движи срещу колите и най-вляво по банкета, ако няма тротоар;
- пресичай на пешеходна пътека;
- преминавай на зелено;
- се оглеждай наляво и надясно;
- пресичай улицата бързо;
- пресичай с група хора или с възрастен, ако си несигурен;
ВЕЛОСИПЕДИСТ ЛИ СИ?
ВИНАГИ:
- се оглеждай и показвай с ръка дали тръгваш, завиваш, заобикаляш или спираш;
- карай колелото по тротоара, ако не си навършил 12 години;
- карай колелото най-вдясно на пътя, по посока на движението, ако си навършил 12 години;
- карай колело с изправни спирачки, светлини и звънец и оборудвано със светлоотразители;
- използвай светлоотразителна жилетка, когато е тъмно, когато няма добра видимост и ако си извън селото или града;
- не отделяй ръцете си на кормилото, а краката от педалите на колелото;
- карай колелото пред или зад приятеля си, не до него;
- използвай велоалеята, ако има такава;
ПЪТНИК ЛИ СИ?
ВИНАГИ:
- се вози при правоспособен водач (който има свидетелство за управление на моторно превозно средство);
- се вози при трезвен водач;
- използвай обезопасителен колан/ защитна каска;
- създавай комфорт на шофьора. Не говори силно, не му пречи и не го разсейвай с поведението си;
- се вози на задната седалка, ако не си навършил 12 години;
- използвай детско столче или седалка
- се качвай и слизай отдясно, от страната на тротоара;
- пази околната среда. Не изхвърляй нищо през прозореца.

 

 

01 юни 2017

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО