МВР

ОД Перник

 

Стартира традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище, да ги пазим“

Като цяло пернишките училища са готови за старта на новата учебна година. Проведени са срещи с директорите на детски градини и училища, извършени са проверки на състоянието на базата. В една малка част от училищните дворове липсват огради или части от огради, на повечето места те ще се възстановят в оставащите дни. Във всяко училище има или физическа охрана или видеонаблюдение – това беше съобщено днес на нарочна пресконференция в ОДМВР – Перник. На нея участваха Митко Митов от сектор „Охранителна полиция“ и Слави Лазов – началник сектор „Пътна полиция“.
Освежена е пътната маркировка в града и особено около училищата. Всички пешеходни пътеки са променени съгласно новите изисквания по отношение на хоризонтална и вертикална маркировка. Ще се завиши вниманието по отношение на неправилно паркираните автомобили около учебните заведения. Териториална полицая вече има право да пишат актове и фишове, съобщиха на пресконференцията.
На първия учебен ден служителите на всички сектори от пернишката полиция ще бъдат около училищата в общината, за да се осигури сигурност и да няма противообществени прояви.
От 24 до 30 септември ще се проведе седмица за превенция на пътната безопасност. На 29 септември, в Габрово е националния конкурс „Пътен полицай на годината“.
От 01 юни до 15 септември  2017 г. са станали 194 ПТП с 23 ранени, от които 4 деца. За същия период на тази година катастрофите са 182 с 3-ма загинали и 19 ранени, от които 2 деца. Най-много са нарушенията на скоростта, като глобите ежедневно са по 70-80.  

 

10 сеп 2018

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача