МВР

ОД Перник

 

Актуална информация за оперативната обстановка и пътнотранспортния травматизъм в региона бе представена на редовната месечна пресконференция в Перник

Резултатите от работата през месец декември 2018 г. бяха представени от комисар Сашко Христо, зам.-директор на ОДМВР. Статистиката показва, че са регистрирани 65 престъпни посегателства, с 25 по-малко от предходния месец. Най-много са случаите на управление на МПС след употреба на алкохол над 1, 2 промила – 11 бр. при 15 за ноември. Следват взломните кражби, които са 8, с 2 по-малко. Унищожаване и повреждане на чуждо имущество е имало в 7 случая, отново с 2 по-малко от предходния период. Комисар Христов подчерта, че най-много престъпления са извършени на територията на Първо – РУ – 29 бр. Часовият пояс с преобладаващи посегателства е 08, 00 – 18, 00 ч.
По данни на комисар Васил Василев, началник отдел „Охранителна полиция“, ОДМВР – Перник е предприело действия за осигуряване реда и сигурността по време на традиционния Международен кукерски фестивал – Сурв – Перник 2019. Ще има допълнителни сили от СДВР и Дирекция „Жандармерия“.
Бяха отчетени и резултатите от пътнотранспортния травматизъм през 2018 г. 667 са пътнотранспортните произшествия, с 9 загинали и 56 ранени. Това е с 60 по-малко от 2017 г., трима загинали и 12 ранени по-малко. По показател намалени ПТП през годината Областната дирекция се нарежда на Трето място, след Сливен и Кюстендил. Най-честите причини за катастрофи са несъобразената скорост и неспазване на дистанция. Близо 30 хиляди нарушения са констатирани през годината от пътните полицаи.

09 яну 2019

Ученик от Детско полицейско управление - Радомир Втори в Национален конкурс за рисунка

Петокласникът Иван Петров от радомирското Основно училище „Хр. Смирненски“ е на второ място в Националния конкурс за детска рисунка на тема „Полицаят е мой приятел и учител“. Още едно второ място е определило журито, за момиче от гр. Търговище. На първо място е дете от гр. Кърджали, а на трето трима - от Разград, Ловеч и Кърджали.
Специално жури е оценило призовите места от общо 84 детски рисунки, изпратени от 27 ОДМВР и СДВР.
Церемонията по награждаването се е състояла вчера, в гр. София. Младите полицаи са посрещнати радушно от главен комисар Христо Терзийски – директор на ГДНП и старши комисар Благородна Макева, д-р – зам.-директор на ГДНП. Децата и придружаващите ги ръководители са се снимали за спомен с ръководството на главната дирекция.
Възпитаниците на Детските полицейски управления са гостували и на министър Младен Маринов и главен комисар Ивайло Иванов – главен секретар на МВР. Те са ги сурвакали за здраве, с пожелания за успехи в нелеката им работа.

21 дек 2018

ЗА ОД НА МВР ПЕРНИК

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача