МВР

ОД Плевен

 

Информационен бюлетин 16 октомври 2019 година

16 окт 2019

 

ДРУГИ КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
На 15 октомври 2019 година в 00.15 часа във Второ РУ - Плевен е получен сигнал от 28-годишна  от село Дисевица. Жената разказала, че 31-годишен разбил врата и прозорец и влязъл в къщата, където тя живее с трите си деца. Нападателят разхвърлял домашно имущество и покъщнина и отправил заплахи за убийство. 28-годишната успяла да избяга през прозорец и да се обади на тел. 112.  При инцидента няма пострадали. Местопроизшествието незабавно е посетено от полицейски служители. Извършен е оглед. Изяснено е, че 31-годишният е живял на семейни начала с потърпевшата. Той е установен в дома си в същото село и задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. За престъпление по чл.144, ал.1 от НК е образувано досъдебно производство. Продължава работа разследващ полицай.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 15 октомври 2019 година около 07:25 часа в град Койнаре при полицейска проверка е установено, че 30-годишен местен жител управлява мотопед "Априлия" без регистрационна табела – нерегистриран по законов ред. Уведомен е прокурор при РП - Червен бряг. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.          

На 15 октомври 2019 година в Плевен е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления по линия "Наркотици" на територията, обслужвана от Второ РУ. В 15.30 часа при обиск на 17-годишен плевенчанин са открити два пакета, съдържащи 30 грама суха зелена тревиста маса, полиетиленов плик с кристалообразно вещество, два хартиени свитъка с неправилна форма, съдържащи сухо кристалообразно вещество и електронна везна с приблизителни размери 11,5х5 см. По данни на непълнолетния кристалното вещество е амфетамин. Назначени са експертизи. 17-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. По образуваното бързо производство по чл. 354 а, ал.3, т.1 от НК работата продължава.
          
На 15 октомври 2019 година в 14,10 часа в село Горталово полицейски служители спират мотоциклет "Балкан" без регистрационен номер. Установена е самоличността на водача – 20-годишен от село Петърница. В хода на проверката е изяснено, че мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2, вр. с ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. Работата продължава разследващ полицай.
         
ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
През изминалото денонощие огнеборците от РДПБЗН – Плевен погасиха пожари в запалени сухи треви в землищата на село Буковлък, село Горни Дъбник, град Белене, село Лозица, село Рупци, град Червен бряг, село Радомирци, село Бацова махала, град Левски до селскостопанското летище и в двор на улица „Пловдив“ в село Згалево.

В 17:52 часа екип на РС ПБЗН – Плевен потуши пожар в отпадъци в град Плевен на улица "Осъм".
 
                             СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 16 октомври 2019 | 08:47