МВР

ОД Плевен

 

Информационен бюлетин 17 октомври 2019 година

17 окт 2019

 

ПРИТЕЖАВАНЕ НА НАРКОТИЦИ
На 15 октомври 2019 година около 23:00 часа в Плевен в ж.к „Сторгозия“ при проверка 25-годишен плевенчанин предава доброволно контейнер, съдържащ 1 грам марихуана. Притежателят на наркотика е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстоят експертизи на иззетото вещество. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354 а, ал.3, т.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Плевен. Продължава работа разследващ полицай.          
          
БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 16 октомври 2019 година при проверка в имота на 43-годишна в село Гиген е констатирано неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. Адресът е посетен от полицейски служители. Извършен е оглед, при който са установени кабели, с обща дължина около 3,5м., с които са създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. Уведомен е дежурен прокурор при РП Никопол. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.234 в, ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.
          
На 16 октомври 2019 година около 14,20 часа в село Милковица при проверка е установено, че 53-годишен управлява "Ланчия Капа" с поставени регистрационни табели, издадени за друг лек автомобил "Ланчия Капа". На нарушителя е съставен акт по ЗДВП. Извършен е оглед. Регистрационните табелите са иззети. Уведомен е дежурен прокурор при РП Никопол. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.345, ал.1 от НК. Разследващ полицай продължава работата по случая.
      
ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
През изминалото денонощие служители от РДПБЗН – Плевен погасиха пожари в запалени сухи треви в землищата на село Крушовица, град Плевен ж.к. „Дружба, град Червен бряг, в индустриалната зона на град Левски, в село Бреница на улица „Средна гора“.

На 16 октомври 2019 година в 16:41 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в склад за електроматериали в областния град на улица "Индустриална". На мястото на произшествието незабавно са изпратени екипи на РСПБЗН – Плевен с четири пожарни автомобила. Унищожени са покривна конструкция 800 кв.м. и имущество в склада - ел. кабели, дървени барабани, лампи, масла, тръби. Увредени са и три леки автомобили. На „Мицубиши“ са нанесени щети по предна регистрационна табела, предна броня, предно и задно стъкло, преден фар, част от лакобояджийско покритие, предни чистачки; на „Фолксваген Пасат“ - заден десен стоп, а на друг автомобил „Ситроен Ц5“ - задна дясна гума, задна броня, заден стоп, дясно огледало, част от лакобояджийско покритие, дясна пластмасова лайсна. Причините за инцидента са в процес на установяване. При произшествието няма пострадали. Случаят се изяснява. Уведомена е прокуратурата.

На 16 октомври екип на РСПБЗН – Плевен погаси пожар в отпадъци в плевенския квартал „Дружба“, а на 17 октомври в 03:42 часа огнеборци локализираха и потушиха пламъци в отпадъци в ж.к. „Воден“.

На 16 октомври 2019 година в 17:27 часа в съобщено за пожар в село Гиген на улица „Котленска“. Предполагаемата причина за произшествието е детска игра. Унищожен е един тон фураж. Няма пострадали. Пожарът е погасен от служители на РС ПБЗН – Гулянци с един автомобил.

На 17 октомври 2019 година в 00:17 часа в РС ПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в лек автомобил „Опел Вектра“ в село Върбица. Причините за произшествието са в процес на установяване. В пламъците са повредени преден капак и маркуч на чистачки. Пожарът е погасен от служители на  РС ПБЗН – Плевен.

 

           СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 17 октомври 2019 | 09:13