МВР

ОД Плевен

 

Информационен бюлетин 18 октомври 2019 година

18 окт 2019

 

ПОЛИЦЕЙСКИ ДОЗНАНИЯ
На 17 октомври служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Плевен и РУ Червен бряг са провели операция за противодействие на престъпления, свързани с разпространението и притежанието на наркотични вещества. Полицейските действия са под ръководството и контрола на прокуратурата в Червен бряг. След претърсване в имот в село Рупци, обитаван от 36-годишен, са намерени 4 чувала, всеки съдържащ по 10 полиетиленови плика със сухи съцветия от рода на конопа. Общото тегло на съцветията е 17 килограма. На иззетите вещества е назначена физико-химична експертиза. 36-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“ от НК. Работата продължава разследващ полицай.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 17 октомври 2019 година около 14,20 часа в хода на специализирана операция в село Крета са извършени проверки на два адреса, обитавани от 40-годишен. В дворното място на единия имот са установени четири растения от рода на конопа. При претърсване в другия дом са открити множество растения от рода на конопа в различна степен на изсъхване, както и отделени листа и съцветия. От двата имота са иззети препарати /торове/, техника и заготовки за отглеждане на растения в закрити помещения. Общото количество на намерената и иззета суха тревиста маса е  26 /двадесет и шест/ килограма. Предстоят експертизи. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Никопол. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.1 от НК. Работата по случая продължава разследващ полицай.
          
ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 17 октомври служители от РДПРБЗН – Плевен участваха в ликвидирането на 12 произшествия.
През изминалото денонощие служители от районните служби погасиха пожари в запалени сухи треви и стърнища в землищата на село Тученица, село Дъбован, град Искър, град Долна Митрополия, в град Плевен на улица "Осъм", в град Плевен в двора на бивше ШЗО, град Червен бряг в 5-ти квартал и зад болницата, в село Въбел на улица "Никола Вапцаров", в град Кнежа до ретранслатора.

На 17 октомври 2019 година в 17:59 часа служители от РС ПБЗН – Плевен оказаха техническа помощ - измиване на пътно след разлив на масло в областния град на улица „Мария Кюри”. В 18:30 часа екип на РС ПБЗН – Плевен изми пътното платно след ПТП в Плевен на улица "Иван Мендиликов".

  СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 18 октомври 2019 | 08:57