МВР

ОД Плевен

 

18 февруари 2021

Инспектор Явор Генов и младши инспектор Орлин Колов са отличени служители от РДПБЗН - Плевен в Националния конкурс „Пожарникар на годината“ за 2020 година

Днес за 26-и пореден път бяха наградени победителите в конкурса „Пожарникар на годината”

 
Най-добрите огнеборци, спасители и доброволци за 2020 година получиха своите награди на кратка церемония в двора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ - София. Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия.
За победители в отделните раздели са определени двама служители от РДПБЗН – Плевен.
В раздел „Контролна дейност“ първо място завоюва инспектор Явор Генов – инспектор V ст. в група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност” в РСПБЗН – Плевен при РДПБЗН – Плевен. Инспектор Генов е млад служител, който е завършил висше образование в Академия на МВР през 2013 година и от тогава е назначен в системата на МВР. Той осъществява контролна дейност по пожарна безопасност и защита на населението в част от град Плевен и община Долни Дъбник.
Победител в раздел „Спасителна дейност“ е младши инспектор Орлин Колов – водач на специален автомобил І ст., той и пожарникар (водач на подемно-транспортни машини) в група „Пожарогасителна и спасителна дейност” в РСПБЗН – Плевен. По време на 11 годишната си служба в системата на МВР, той се е доказал като служител, на който може да се разчита по всяко време и за всякаква специфична професионална дейност. Притежава голям опит в сферата на спасяването поради професионалното му занимаване с водолазна дейност, катерене и пещерно дело.  През изминалата година е участвал в ликвидирането на редица високорискови произшествия и е оказал помощ на други служби и организации.
За постигнатите високи професионални резултати и на двамата служители са връчени статуетки от зам. министъра на МВР и са наградени с „Обявяване на благодарност“ от директора на ГДПБЗН – МВР.


Изображения

 18 февруари 2021 | 16:58