МВР

ОД Плевен

 

13 ное 2018

Гулянски полицаи задържаха грабители часове след престъплението

Четиримата извършители са приведени в ОЗСА-Плевен след светкавични действия на полицията под контрола на Районна Прокуратура – Никопол


 

На 12 ноември 2018 година в 07:10 часа в полицията в град Гулянци е постъпил сигнал, че в земеделски парцел със зелеви насаждения в местността "При барата" в землището на село Ленково е извършен грабеж. При проведените първоначални оперативни действия е установено, че на 11 ноември около 21:00 часа непознати мъже са нанесли побой и са привели в безпомощно състояние 55-годишен работник в земеделския имот, за да му отнемат 220 лева в банкноти с различен номинал, газов пистолет, дигитално радио - неустановени марка и модел, и около 200 кг. зеле. Нападателите се оттеглили с автомобил в неизвестна посока. Уведомен е прокурор. От проведените процесуално-следствени действия са установени извършителите – 46-годишен от село Шияково, 43-годишен, 35-годишен и 28-годишен, тримата от град Гулянци. В хода на разследването са извършени претърсвания на адреси в град Гулянци, село Бръшляница и село Шияково,  откъдето са иззети отнетите вещи от грабежа. Те се намират на съхранение в Районно управление гр.Гулянци. Извършителите са разпитани пред съдия от Районен съд гр.Никопол и са направили самопризнания. С постановление на прокурор от Районна Прокуратура гр.Никопол им е взета мярка за неотклонение задържане в ОЗСА-Плевен за 72 часа. Продължава работата разследващ полицай Образувано е досъдебно производство.

Обвинение за извършена взломна кражба от търговски обект в града е повдигнато на двама мъже от село Тодорово

Сигнал за посегателството в магазин в плевенския ж.к."Дружба" е подаден в края на октомври т.г. При огледа на място полицаи и експерти от Първо РУ–Плевен са установили, че престъплението е извършено след разбиване на метална ролетна щора и алуминиева врата на обекта. По информация на собственика са задигнати кутии с цигари от различни марки. В рамките на предприетите оперативно – издирвателни действия криминалистите са установили и задържали извършителите – 29-годишен и 21-годишен, и двамата от село Тодорово. Повдигнато им е обвинение и са задържани за срок до 72 часа в следствен арест - Плевен. По случая е образувано досъдебно производство. Полицейските действия са проведени под наблюдението на районен прокурор.

12 ное 2018

Криминалисти на ОДМВР-Плевен задържаха трима мъже, съпричастни към извършени кражби от магазини в областта

 

 

След проведени продължителни оперативни действия по подадени сигнали  за извършени кражби на тютюневи изделия от магазини, тази сутрин е осъществена специализирана полицейска операция. В хода й са извършени претърсвания на два адреса в селата Пелишат и Опанец. От къща, обитавана от 38-годишен мъж и 18 годишния му син, са намерили и иззели кутии с цигари от различни марки, всичките обозначени с бандерол. В ниша в кухненски шкаф те открили и преправен газов пистолет с боен патрон в цевта, както и патрон, поставен в пълнителя. При извършените процесуално-следствени действия на адреса в село Опанец, обитаван от 21-годишен местен жител, полицаите са намерили 70 г амфетамин и 100 г марихуана. Тримата мъже са задържани с полицейска мярка до 24 часа. Очаква се Районна прокуратура - Плевен да им повдигане обвинения и да удължи мярката им за задържане до 72 часа. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. с чл. 194, ал. 1 от НК, по чл. 339, ал. 1 от НК и по чл. 354а, ал. 3 от НК, а работата по документирането им продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

09 ное 2018

ЗА ОД НА МВР ПЛЕВЕН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО