МВР

ОД Плевен

 

26 юли 2017

Спасителите от РДПБЗН – Плевен призовават да не се къпем в неохраняеми реки, язовири и водоеми

 

От началото на летния сезон на територията на област Плевен екипи служители от РДПБЗН – Плевен с лодки, съвместно с водолазна група от РДПБЗН – Велико Търново са участвали в 3 акции по издирване на удавени хора.
Трагичните инциденти започват на 29 юни 2017 година, когато две деца на 13 години и 15 години загиват във водите на река Искър до село Ставерци, общ. Долна Митрополия. На 5 юли 2017 година до село Сомовит, община Гулянци във водите на река Дунав изчезва момче на 18 години. От 25 юли до момента продължава операция по издирване на момче на 7 години, удавило се в река Вит до село Комарево, община Долна Митрополия.
Недопустимо е да се влиза във водата на места, където къпането е забранено. Не подминавайте табелите! Не се изкушавайте в жегите да се разхлаждате в непознати и неохраняеми водоеми, защото там рискът от удавяне е голям. Задължително е да се спазват разпоредбите, ограниченията и правилата за безопасност:
• Избягвайте безлюдните плажове, речни вирове, бързотечащи води или хидротехнически съоръжения.
• Не забравяйте, че студената вода може да предизвика шок за човешкия организъм.
• Не влизайте във водата след хранене или употреба на алкохол.
• Бъдете внимателни и не надценявайте възможностите си, особено в непознати водни басейни. Непознатото дъно, ями и прагове представляват изключителна опасност. Пропадането в тях става внезапно, предизвиква уплаха, преминаваща в паника и давенето започва.
• При оказване помощ на давещ се човек, от изключителна важност са първите няколко минути. Ако можете - помогнете, но не забравяйте и собствената си безопасност. Подайте сигнал на тел.112.
Препоръчваме посещаването на охраняеми водоеми, както и да не се оставят децата без надзор.
Молим всички граждани, намиращи се по поречието на река Дунав за повишено внимание и помощ за издирването на тялото на момчето, което се удави край село Сомовит преди повече от 20 дни!

93 са наградените служители от МВР в Плевен по повод професионалния празник 5 юли 2017 година

 

Днес от 14 часа на тържествено събрание в сградата на ОДМВР – Плевен на улица "Сан Стефано" №3 присъстваха представители на прокуратурите в Плевенски съдебен регион, представители на съдилищата в Плевенски съдебен регион, областен управител на област Плевен, председател на Общински съвет Плевен, кмет на Община Плевен, други представители на местното самоуправление и ръководители на специализирани структури за противодействие на престъпността.
По случай празника на МВР - 5 юли, за проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните си задължения са наградени 90 служители от ОД на МВР – Плевен.
Министърът на вътрешните работи е наградил 5 служители с писмена похвала - началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, началник на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, началник на сектор „Пътна полиция“, разследващ полицай от отдел „Разследване“, служител от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР - Плевен. 
Главният секретар на МВР е наградил 5 служители с писмена похвала – началник на отдел „Криминална полиция“ комисар Петър Енчев, началник на сектор „Криминална полиция“ при Първо РУ Плевен, началник на сектор Криминална полиция при Второ РУ Плевен, разследващ полицай и служител от сектор „Криминалната престъпност“ при ОДМВР - Плевен.
Старши комисар Красимир Начев е наградил 80 служители от ОДМВР – Плевен също с „писмена похвала”.
Наградени са и служители от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Плевен. Министърът на вътрешните работи е наградил един огнеборец младши инспектор от РСПБЗН - Плевен,  главният секретар на МВР - един служител - младши инспектор от РСПБЗН – Плевен и директорът на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ награждава с писмена похвала един служител – инспектор то РСПБЗН – Гулянци.

 

04 юли 2017

Полицаи от РУ Червен бряг проведоха обучение за спазване и защита правата на човека и международните стандарти за дейността на полицията

На 8 юни 2017 година от 14.00 часа в Ритуалната зала на Община Червен бряг беше проведено обучение на служителите от РУ-Червен бряг на тема: “Международни принципи в областта на спазване и защита правата на човека и международните стандарти за дейността на полицията. Шенгенско законодателство - Европейска конвенция за правата на човека и основните свободи.“
Обучението е част от мероприятията, залегнали в плана на РУ-Червен бряг за провеждане на обучение на служителите по спазване правата на човека и полицейската етика. Изпълнявайки указанията, дадени в плана за дейността на Регионалната комисия по правата на човека и полицейската етика в ОДМВР-Плевен, за осъществяване на взаимодействие с представители на съда и прокуратурата, основен лектор по темата беше г-жа Виолета Николова – председател на районен съд –Червен бряг, подпомагана от Ивайло Цанов – инспектор от детската педагогическа стая при РУ-Червен бряг. На обучението присъстваше и административния ръководител на Районна прокуратура –Червен бряг  г-н Ивайло Тодоров.

По интересен и увлекателен начин в презентацията си г-жа Николова разгледа имплентирането на шенгенското законодателство в националното и основните права и свободи на гражданите, засегнати в Конвенцията. Бяха дадени примери за дела, водени в Европейския съд по правата на човека, като беше обърнато внимание на някои детайли, с които трябва да са запознати полицейските служители при изпълнение на задълженията си, за да не допускат нарушения.

 

09 юни 2017

ЗА ОД НА МВР ПЛЕВЕН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача