МВР

ОД Плевен

 

23 апр 2018

След ден издирване служители на РУ Долни Дъбник, ПУ Искър и ОД МВР - Плевен задържаха убиец от град Искър

На извършителя е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.115, ал.1 от НК и му е постановена мярка "задържане, под стража" за срок до 72 часа

На 20 април 2018 година в 14.10 часа в РУ – Долни Дъбник е получен сигнал за намерен труп на мъж в град Искър. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ Долни Дъбник, ПУ Искър и ОД МВР - Плевен. Установена е самоличността на починалия – 64-годишен от Плевен. Мъжът се е самонастанил в запустял имот. Трупът е намерен в предверие - коридор на къщата, като първоначално не са установени данни за насилие. На 21 април 2018 година от извършената в КСМД Плевен аутопсия е установено, че смъртта е настъпила в резултат на масивна кръвозагуба, причинена от прободна рана в областта на слабините и засегнат основен кръвоносен съд.  Веднага стартирали оперативно-издирвателните действия, в рамките на които криминалистите установили и задържали извършителя – 64-годишен от Искър. По първоначални данни, след възникнал скандал и спречкване, мъжът е нанесъл смъртоносните удари. На извършителя е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.115, ал.1 от НК и му е постановена мярка "задържане, под стража" за срок до 72 часа. Приведен е в следствения арест гр.Плевен. По случая работиха служители от СПКП при ОДМВР Плевен, група КП и ПУ-гр.Искър при РУ Д.Дъбник. Образуваното досъдебно производство е под ръководството на окръжен прокурор.   

  

При акция на плевенската полиция са иззети 627 кг незаконно придобит тютюн, в цех, прикрит в индустриалната зона на град Кнежа

В момент на рязане на тютюн са установени петима мъже


Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР – Плевен и техни колеги от РУ- Кнежа откриха 627 кг незаконно придобит тютюн, в цех, прикрит в индустриалната зона на град Кнежа. Проверката в стопанската постройка била извършена вчера в хода на специализирана полицейска операция. Там криминалистите открили найлонови и зеблени чували, съдържащи нарязана жълто кафява листна маса, бали с тютюн, инсталация за запарване на тютюн - газови бутилки, маркучи и газови горелки, както и специализирана машина за рязане на тютюн. Общото установено количество е около 627 кг. В производственото хале, в момент на рязане на тютюн, са установени четирима жители на Буковлък, на възраст от 15 до 44 години, и 24-годишен плевенчанин. Нередовната стока е иззета за експертизи. Уведомен е дежурен разследващ полицай и дежурен прокурор в РП - Кнежа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.           

20 апр 2018

График за срещи и прием на граждани от мобилен екип от служители от ОДМВР-Плевен през месец април 2018 година

В ОД МВР-Плевен е създадена организация за сфомиране на мобилен екип, включващ служители от отдел „Охранителна полиция“ и секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“. По утвърден от директора старши комисар Красимир Начев график мобилният екип ще посети малки населени места в област Плевен и ще проведе срещи с представители на местната власт и жители по въпросите на сигурността и реда:

За Първо РУ - Плевен, обслужващо района на селата Върбица, Буковлък, Гривица, Радишево, Тученица, Опанец, Бохот – срещата с мобилния екип ще бъде на 20 април – 10 часа в салона на село Тученица.

За Второ РУ Плевен срещите ще се проведат, както следва:
24 април – 9 часа в кметството в село Къшин;
24 април 10 часа в кметството в село Брестовец;
24 април 11 часа в кметството в село Тодорово;
24 април в 12 часа в кметството в село Горталово.
25 април в 9 часа в читалище в село Ясен;
25 април в 10 часа в клуб на пенсионера в село Дисевица
25 април в 11 часа в кметство в село Търнене;
25 април в 12 часа в кметство в село Къртожабене;
27 април – 9 часа – зала в кметството в село Беглеж;
27 април в 10 часа в клуб на пенсионера в село Николаево
27 април – 11 часа – зала в кметството в село Ласкар
27 април – 12 часа – зала в кметството в село Ралево.
Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места. Те се организират независимо от служителите, които обслужват съответния район. На тези ежемесечни срещи на гражданите и представителите на местната власт се дава възможност да подават сигнали за нарушения по Закона за движение по пътищата, за нарушения на обществения ред и за извършени престъпления, както и за сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции.

18 апр 2018

Провеждане на учение по „Пожарна безопасност“ и учебна евакуация в „Панорама МОЛ Плевен“

 

На 19 април 2018 година в 09.45 часа служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен ще присъстват на учебна евакуация в обект „Панорама МОЛ Плевен“, с адрес град Плевен, улица „Иван Миндиликов“ №1. В обществени сгради, съгласно изискванията за пожарна безопасност, учебна евакуация се провежда не по-малко от два пъти годишно, а в конкретния случай се прави във връзка с пожарите в двата руски мола – в градовете Кемерово и Москва. Участващите служители от РДПБЗН-Плевен ще обърнат внимание за действията на персонала при инцидент, правилната работа със системите за безопасност и своевременната и без паника евакуация на пребиваващите от сградата.
Обръщаме внимание на гражданите, посетителите и работещите в „Панорама МОЛ Плевен“, гр. Плевен, улица „Иван Миндиликов“ №1, че не бива да се безпокоят от сирените, които ще се чуват в района на обекта.

18 апр 2018

Операция „24 часа скорост“

На 18 април 2018 година от 6 часа до 6 часа на 19 април 2018 година на територията на областта ще се проведе специализирана операция

По време на акцията ще се осъществява контрол над скоростта на моторните превозни средства в населените места, по главните пътища, автомагистралите и третокласната пътна мрежа. Целта е намаляване на ПТП, предизвикани от бързото шофиране.

Акцията е част от европейската мрежа на службите на Пътна полиция /TISPOL/. Доказано е, че скоростта е най-честият и сериозен причинител на тежки пътно-транспортни произшествия. По тази причина повечето произшествия са с тежко ранени или загинали граждани.
От началото на 2018 година до 10 април 2018 година са настъпили тежки 45 ПТП с 2 загинали и 58 ранени. За същия период на 2017 година са настъпили 31 тежки ПТП с 4 загинали и 37 ранени. За цялата 2017 година са настъпили 224 тежки ПТП с 23 загинали и 294 ранени.

За операция  „24 часа скорост“ в област Плевен са определени шест точки за контрол на скоростта.  При проверките пътните полицаи ще използват наличните технически средства за контрол на скоростта, както в светлата, така и в тъмната част на денонощието.

18 апр 2018

ЗА ОД НА МВР ПЛЕВЕН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО