МВР

ОД Плевен

 

Служители на МВР в областта охраняват всички избирателни секции и обществения ред в изборния ден

 

 

В спокойна обстановка започна изборният ден в област Плевен. Служители от структурите на МВР - Плевен са включени в охраната на избирателните секции и обществения ред в изборния ден. В сектор „БДС“ за периода от 16 ноември до 20 ноември са издадени 35 удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават валидни лични карти. Паспортните звена работят и в днешния ден от 8,30 часа до 19,30 часа. Гражданите ще могат да подадат заявления за издаване на лична карта до 19 часа и да получат удостоверение за гласуване до края на работния ден – 19,30 часа. Тези, чиито документи за самоличност са готови, също могат да ги получат в днешния ден.
От отдел „Охранителна полиция“ напомнят, че в избирателните секции не се допускат граждани във видимо нетрезво и неадекватно състояние, също и такива, носещи оръжие. Задължително е спазването на противоепидемичните мерки.

 


21 ное 2021

След прецизна оперативна работа са задържани двама за телефонни измами


Служители на ГДНП – МВР, криминалисти от ОДМВР – Плевен и техни колеги от РУ Попово при ОДМВР – Търговище на 17 ноември нанесоха удар срещу телефонни измамници. Разбита е група, действала в Северна България. Двама са арестувани – 27-годишен жител на град Попово и 31-годишна от плевенското село Ореховица. Те са работили по схемата за купуване на пелети по интернет. До момента са установени няколко жертви на територията на областите Плевен, Монтана и Търговище, набелязани на случаен принцип. Измамите са на стойност около 3 хиляди лева. Задържани са в Попово след активна работа на криминалистите. При обиск са иззети мобилни телефони, сим-карти, пари и веществени доказателства, свързани с тяхната престъпна дейност. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Плевен.

18 ное 2021

ОДМВР – Плевен ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за президент и вицепрезидент на Република България

Звената „Български документи за самоличност“ при СДВР и ОДМВР ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за президент и вицепрезидент на Република България.
В седмицата преди 21 ноември 2021 година, когато ще се проведат изборите за президент и вицепрезидент на Република България, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала следната организация за работа:
1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 19 ноември 2021 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.
За да бъде издадено удостоверение е необходимо:
1.  Гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР за дните от 16 ноември 2021 година до 20 ноември 2021 година от 08.30 часа до 17.00 часа и на 21 ноември 2021 година от 08.30 часа до 19.00 часа. В случай, че работното време на съответното звено БДС е различно, удостоверенията ще се издават в рамките на работното време на звеното, като задължително ще се спазва периодът на 20.11.2021 година (събота) и на 21.11.2021 година (неделя). Информация за работното време на всяко звено БДС е поставена на входа на помещенията, в които се осъществява административно обслужване на граждани по линия на документи за самоличност и на интернет страницата на СДВР и ОДМВР.
2.  Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за президент и вицепрезидент на Република България, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

За периода от 16.11.2021 година до 21.11.2021 година вкл. ще се издават нови удостоверения.
 
Издадените удостоверения за изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за Народно събрание проведени на 14 ноември 2021 година са невалидни.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА, ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН
21  НОЕМВРИ 2021 ГОДИНА.


17 ное 2021

ЗА ОД НА МВР ПЛЕВЕН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО