МВР

ОД Пловдив

 

10 дек 2019

В помощ на гражданите, на които предстои да подменят личните си документи за самоличност в ОДМВР – Пловдив

52 нощни клуба са проверили полицаите в Пловдивска област

Към момента на проверката са били затворени дискотеките в Раковски и Белозем

Полицията извърши проверки на нощните клубове, дискотеки и пиано барове в областта.  В рамките на специализирана полицейска операция в периода от 6-ти до 29 ноември са съставени 6 акта за липса на разрешение за удължено работно време.  На пет от проверените обекти са съставени предписания от Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението. Установено е тютюнопушене в разрез с разпоредбите на закона за здравето, за което са съставени 10 броя актове по ЗМВР, Закона за  здравето и българските лични документи. Издадени са предписания от Регионална дирекция пожарна и аварийна безопасност. 
Най- голям брой проверки са извършени от служителите на РУ Стамболийски- 12 броя, Второ РУ- 8 бр и РУ Хисаря- 6 бр.  През настоящата 2019г на територията на община Карлово не са издавани разрешения за удължено работно на нито един обект в общината.
Проверките по спазване на законовите разпоредби за работа на нощните клубове и други обекти с удължено работно време ще продължат.

 

 

12 дек 2019

Значително количество марихуана иззеха криминалисти от ОДМВР Пловдив

С постановление на Окръжна прокуратура двама мъже са задържани в ареста за срок от 72 часа

Специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението бе проведена на 9-ти декември от служители на отдел Криминална полиция при ОДМВР Пловдив. Процесуално- следствените действия са осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура Пловдив. Задържани са двама мъже- на 24 и 30 години, от които е иззета близо 4 кг марихуана. Наркотикът е открит при претърсване на лекия автомобил БМВ , с който са се придвижвали и от жилище в областния град. Иззети са и множество СИМ карти на английски мобилни оператори. По случая е образувано бързо производство. С постановление на прокуратурата  двамата мъже са задържани в ареста за срок от 72 часа.    

 

11 дек 2019

ЗА ОД НА МВР

Пожарна безопастност и защита на населението