МВР

ОД Пловдив

 

10 юли 2020

ПРИЗИВ: Не оставяйте подмяната на лични документи за последния момент !

През 2020 г. и 2021 г. се очаква личните документи на много граждани да изтекат и да се наложи подновяването им. До края 2020 г. в област Пловдив предстои подмяната на още  70 000 лични карти, 40 000 паспорта и на 64 000 свидетелства за управление на моторни превозни средства. По време на въведеното извънредно положение с 6 месеца бе удължен срока на валидност на изтичащите в периода от 13 март до 31 октомври лични документи. В тази връзка се очаква натоварването в сектор БДС да е през месеците септември- октомври.
Съветваме ви : Не оставяйте подмяната за последния момент!
Така ще се постигне по-равномерно натоварване на служителите, няма да има напрежение при административното обслужване, ще се избегне струпване на много хора пред гишетата и ще се съкрати времето за извършване на административната услуга.
Документите могат да се подменят и преди изтичане срока им на валидност. Към момента няма опашки от чакащи граждани. Жителите на област Пловдив, чиито лични документи подлежат на подмяна през 2020г, могат да подадат заявление за издаване на лична карта, паспорт, СУМПС и дубликат на СУМПС във всички звена БДС при РУ на МВР на територията на областта.
Заявлението може да се направи и чрез електронните административни услуги „Издаване на лични карти на български граждани“ и „Издаване на паспорти на български граждани“.

Благодарим Ви за разбирането!

48 годишен дилър е задържан от служители на Шесто РУ в момент на извършване на сделка с дрога

 В следобедните часове на  7 юли на брега на р. Марица дилърът си уговорил среща с четирима купувачи. Продавачът е с богато криминално досие, осъждан е и за престъпления от общ характер. В момента на продажбата на наркотично вещество бил задържан, а при личния обиск от него са иззети 39 дози «пинака». В условия на неотложност е извършено и претърсване на адрес, обитаван от мъжа- къща на улица «Шумен» 24, където е открита електронна везна и найлонови опаковки.  Иззетото вещество е от рода на синтетичните канабиноиди с общо тегло 6,337 грама. Извършителят на престъплението е задържан в ареста на районното управление за срок до 24 часа, а в последствие с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура  Пловдив и за 72 часа в ОЗИН Пловдив. Разпитани са и свидетели, които са закупували наркотични вещества от дилъра.  

09 юли 2020

В помощ на гражданите, на които предстои да подменят документите си за самоличност в ОДМВР – Пловдив

09 юли 2020

Петима задържани при полицейска операция срещу битовата престъпност на територията на РУ Хисаря

В рамките на броени часове са образувани пет производства под надзора на прокуратурата

Двама млади мъже са в полицейския арест  за притежание на наркотични вещества, а по случаите са образувани бързи производства. 21 годишен пловдивчанин, който е бил осъждан  за наркоразпространение е задържан в хода на акция в село Ръжево Конаре. При личен обиск от него е иззета смолиста пресовка „пика“  с тегло 0,218 гр. Друг 17 годишен младеж от село Дуванлий е задържан с марихуана. При последвал обиск, униформени  открили в жилището му електронна везна, лула за пушене и коноп.  В ареста на районното управление е задържан и 49 годишен жител на Хисаря. При обиск в управлявания от него джип „Сузуки“ униформените иззели незаконно притежавано  оръжие и боеприпаси.  Досъдебно производство е образувано и срещу  49 годишен мъж от село Веселец, от който са иззети 70 литра водка без акцизен бандерол. Разследващите ще установяват и причините за инцидент на пътя Черничево- Старо Железаре, където  63 годишна жена  преобърна автомобил, в който е пътувала с две деца. 
Три от задържаните лица остават в ареста за срок до 24 часа, съгластно ЗМВР, а на двама от тях е повдигнато и обвинение след доклад на случаите в Районна и Окръжна прокуратура Пловдив.

08 юли 2020

ЗА ОД НА МВР

Пожарна безопастност и защита на населението