МВР

ОД Пловдив

 

Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов и старши комисар Атанас Илков почетоха паметта на Левски

Възпоменателна церемония по повод 145 години от гибелта на Васил Левски се състоя в неделя в родния му град Карлово. На поклонението присъстваха вицепримиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, представители на местната власт, военни, общественици и граждани. Паметта на Апостола бе почетена с едноминутно мълчание и тържествена заря.

Днес в Пловдив годишнината бе отбелязана с панихида в църквата “Св. Св. Петър и Павел”, официално слово и полагане на венци и цветя пред паметника на Левски в парк “Бунарджика” под звуците на Военния духов оркестър. Сред жителите на града и десетки деца, дошли да отдадат дълбоката си почит към националния герой,  бяха и областният управител Здравко Димитров, кметът инж. Иван Тотев, директорът на полицията старши комисар Атанас Илков, командирът на 68-ма бригада “Специални сили” бригаден генерал Явор Матеев и председателят на Общински съвет Савина Петкова.

19 фев 2018

Наркооранжерия бе разкрита в пловдивското село Скутаре ​

Специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението бе проведена на 12 февруари от служители на ОДМВР – Пловдив. Акцията е осъществена под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив, с участието на служители от Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”.  При претърсване в сграда в стопански двор в село Скутаре било открито помещение за отглеждане на марихуана, специално оборудвано с вентилационна, напоителна и отоплителна система. Иззети са 286 растения в напреднал стадий на растеж и суха листна маса с общо нетно тегло над 400 грама. В хода на разследването още 316 грама от наркотика били конфискувани от адрес в Пловдив. По случая за срок до 24 часа били задържани трима пловдивчани, на 47, 46  и 24 години и 32-годишен жител на софийско село. Образувано е досъдебно производство в пловдивския отдел “Криминална полиция”. С постановление на окръжен прокурор мярката за неотклонение на четиримата мъже е удължена до 72 часа. Работата по цялостното изясняване и документиране на престъпната дейност продължава. 

16 фев 2018

Полезна информация