МВР

ОД Пловдив

 

Масирана полицейска операция бе проведена на територията на РУ – Карлово

В рамките на днешния ден, от 7 часа до 16 часа, в град Баня и селата Розино, Христо Даново и Слатина бе проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките и отдалечени населени места.  Съвместните действия са осъществени от служители на районното управление в Карлово, сектор “Специализирани полицейски сили” и Зонално жандармерийско управление – Пловдив. Участвали са и представители на държавните горски стопанства в Карлово и Клисура, Община Карлово и дирекции “Незаконно строителство” и “Социално подпомагане”. 

В хода на акцията са проверени 114 адреса, 98 моторни превозни средства, 7 търговски обекта и 333 лица. Установени са 15 жилища без документи за собственост. За нарушения по Закона за горите са съставени 2 акта, а други 10 – по законите за МВР и гражданската регистрация.  По 9 акта и глоби с фишове са издадени съгласно Закона за движение по пътищата.   С протоколи по ЗМВР и ЗГР са предупредени 14 души.

Според действащия междуинституционален механизъм по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици са издадени 29 формуляра и съставени 27 предупредителни протоколи на родители на ученици от Баня и Розино. 

Образувани са три бързи производства – за съхранение на незаконно придобит дървен материал, за притежание на огнестрелно оръжие без необходимите разрешителни документи и на акцизни стоки без бандерол. Иззети са близо 11 кубика незаконно придобит дървен материал.

22 ное 2017

Полезна информация