МВР

ОД Пловдив

 

17 май 2021

В помощ на гражданите, на които предстои да подменят документите си за самоличност в ОДМВР – Пловдив

#Абитуриенти: Отговорни на пътя#

Учениците от випуск 2021 на Езикова гимназия „Иван Вазов“ –Пловдив, подкрепиха кампанията на сектор „Пътна полиция“  с хаштаг #Абитуриенти: Отговорни на пътя#

В последния си учебен ден и в навечерието на абитуриентския си бал дванадесетокласниците, оценявайки живота като висша ценност, се солидаризираха с посланията на кампанията, насочени към водачи и техните пътници: "Нека не висим по прозорците на колите! Нека не застрашаваме живота!  Да видиш снимката си в интернет, вършейки безразсъдство на пътя,  не е геройство! Емоцията и еуфорията на пътя са лоши съветници!". Инициативата на полицията подкрепиха Регионалното управление на образованието в Пловдив и директорите на средни учебни заведения.   

На добър час, млади хора! Поемете своята отговорност по новия път, който ви очаква!

14 май 2021

Карловец с грамота от полицията за доблестна постъпка

Поводът е намерен от мъжа портфейл със солидна сума пари, лични документи и дебитни карти, които вече са върнати на собственика им. Случката станала в навечерието на Гергьовден. Мъжът излязъл да пазарува със семейството си за празничната трапеза и на тротоара  в близост до магазина, вниманието му привлякло мъжко портмоне. За късмет  до кръстовището забелязал полицейски патрул и без грам колебание сигнализирал за намерената чужда вещ. Оказало се, че портфейла съдържа лични документи на собственика, няколко дебитни карти и сумата от близо 650 лв. В рамките на същия ден полицейските служители  открили  притежателя на изгубения портфейл- 26 годишен пловдивчанин. Младият мъж е безкрайно благодарен за спестените главоболия покрай ваденето на нови документи, платежни средства и споделя, че още повече вярва в доброто. Намерилият портфейла мъж е родом от гр. Карлово, но преди години образованието и възможностите за работа го накарали да напусне родния си град, където все още живеят родителите му. В Пловдив срещнал своята съпруга с която отглеждат 2 годишната си дъщеричка. 

Достойният карловец Иван Захариев работи в катедрата по "Механика" в Аграрния университет в Пловдив, където преподава своите знания за работата със селскостопанска техника. Скромно споделя, че най- голямото богатство на един човек е онова, на което учи децата си. „Доблестните постъпки са пример за всички,  а достойните хора са най-голямото богатство на нашия град. Вярвам, че водещата сила на добротата  променя света!“, пише в благодарността от директора на пловдивската полиция.

14 май 2021

Полицаи и рокери от Пловдив се обединиха около инициативата „Заедно пазим живота!“

Обединени в каузата за пътна безопасност 41 мъже с мотори- полицаи от ОД МВР- Пловдив и рокери от клуб  ,,Vagabonds MC" - Пловдив участваха в проект за превенция на пътния травматизъм. На кадрите, заснети с дрон се вижда как братята на вятъра изписват с моторите си фигура, изобразяваща сърдечен ритъм, а около тях с включена светлинна сигнализация кръжат полицейски мотори.  Инициаторите неслучайно са избрали и  броя на участниците, тъй като  числото 41 се сочи като ,,Ангелско число". Фигурата символизира контрола и отговорността, свободата на духа и различието. Цифрите в 41 пък  означават служба, преданост и отговорност, изграждане на практични основи и положителни  резултати. Топлото време  изкарва на пътя любители на високите скорости, които обаче  си подават ръка в съвместната инициатива и обещават да не поемат рискове . С нестандартната кампания полицията и рокерите в Пловдив дават символично обещание по между си ЗАЕДНО да ПАЗЯТ ЖИВОТА!  

14 май 2021

Ученици подариха на полицията рисунки, вдъхновени от инициативата  „Избери живота!“

12 май 2021

ЗА ОД НА МВР

Пожарна безопастност и защита на населението