МВР

ОД Пловдив

 

25 сеп 2020

​ Безакцизен тютюн и 3 700 къса цигари са иззети от служителите на Първо РУ при акция по линия битова престъпност

Специализираната полицейска операция за обезпечаване на обществения ред, сигурност, безопасност на движението и противодействие на битовата престъпност се проведена на 24 септември на територията, обслужвана от Първо районно управление – Пловдив. В хода на акцията са извършени проверки на имоти в град Куклен и селата Брестник, Белащица, Марково и  Първенец. В резултат са образувани  2 бързи производства и 7 проверки по заявителски материали, като  задържани от органите на МВР са общо 4 лица.  Иззети са  3 700 къса цигари и близо 2 кг тютюн.  3 400 къса саморъчно свити цигари са открити  в жилищна  постройка в гр. Куклен, стопанисвана от  58 годишна жителка на населеното място.  Останалото количество безакцизна стока – цигарени късове и тютюнева листна маса са иззети от  жилищата на 65 годишен мъж от Първенец, 33 годишен жител на Куклен. Саморъчно свити цигари в по- малки количества са открити и иззети и от други имоти в населените места,  стопанисвани от три жени.  20 литра безцветна течност с мирис на спирт е била складирана в избено помещение на вила в село Белащица, собственост на 41 годишна жена.  По случая е започната проверка с  оглед събиране на данни за извършено престъпление по чл. 234 ал.1 от НК. В хода на акцията служители на районното управление са установени и други нарушения, за които е взето е взето административно отношение. Съставени са 17 акта по Закона за движение по пътищата, 4 акта по Закона за гражданската регистрация, 6 акта по Наредба на Община Родопи, както и 33 броя глоби по фиш.

​В индустриалната зона на Труд: Полицията откри незаконен цех за производство на олио и склад с хранителни стоки с изтекъл срок на годност

В хода на съвместна проверка служителите на икономическа полиция и районното управление в Труд са открили  незаконен цех за производство на олио. Установено е, че собственик на еднолично дружество държи производствен цех в индустриалната зона. 63 -годишният предприемач произвеждал студено пресовани масла от различни семена, без необходимите разрешения и без да спазва хигиенни изисквания. Изискано е  съдействие от областната дирекция по безопасност на храните и 03 РСПАБ-Пловдив. В резултат на проверката е съставен  констативен протокол, издадено е  разпореждане за забрана от ОД БАБХ и предписание от служителите на 03 РСПАБ - Пловдив. При съвместната работа е проверен и друг склад в индустриалната зона, където е установено съхраняване на големи количества негодни за употреба пакетирани хранителни продукти. Ползвател на склада е 37 годишен пловдивчанин, на който проверяващите органи са съставили констативен протокол и разпореждане за забрана от ОД БАБХ. Хранителните стоки са поставени под забрана ще бъдат унищожени в последстие, по процедура започната от  агенцията по безопасност на храните.

25 сеп 2020

В помощ на гражданите, на които предстои да подменят документите си за самоличност в ОДМВР – Пловдив

25 сеп 2020

Криминалисти разбиха добре оборудвана и прикрита оранжерия с марихуана в Съединените

При специализирана полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества  служители на РУ Труд претърсили имот, където открили  оранжерия с марихуана. В оранжерията, стопанисвана от местен жител служителите на реда открили 15 стръка канабис, готови за бране и последваща обработка. Растенията били с внушителна височина между 2 и 3 метра, а за качественото им отглеждане била поставена модерна система за капково напояване. При претърсване криминалистите открили  и известно количество изсушена марихуана. Установено  и задържано  за срок до 24 часа е лицето, което е  полагало грижи за растенията-32 годишен мъж, който до момента няма регистрирани други криминални прояви. Служители на РУ Труд са започнали досъдебно производство под наблюдение на прокуратурата.

24 сеп 2020

Престъпна схема за износ на нелегални цигари за Европа, разкриха служители на икономическа полиция

Иззети са 170 хиляди къса цигари, старателно скрити в метални кутии за инструменти

Полицейските служители предприели проверка във връзка с получен сигнал от софийско търговско дружество, че от негово име пловдивска куриерска фирма изпраща пратки със стоки, като използва данните на столичното дружество без негово знание и съгласие.  В хода на проверка в складова база на бул. "Дунав" под тепетата в момент на изпращане на пратка е установен 33 годишен плевенчанин с инициали  И. М. И.  Мъжът управлявал микробус "Фолксваген Транспортер" в който били открити  4бр. палети с опаковани кутии за инструменти, готови за изпращане. В металните кутии, които били заключени, старателно били скрити картонени  кутии с цигари Dunhill с български акцизен бандерол. Иззети са общо 17 бокса с 8 500 цигарени кутии, съдържащи 170 хиляди къса. За случая е уведомена пловдивската митница и РП Пловдив. Автомобила, натоварен със стока е транспортиран до митницата с оглед вземане на отношение по административен ред, а от отдел Икономическа полиция започва проверка по преписка с оглед установяване на данните  за извършеното престъпление.

23 сеп 2020

ЗА ОД НА МВР

Пожарна безопастност и защита на населението