МВР

Пресцентър

 

18 август 2020

Всички столични звена на Дирекция „Български документи за самоличност“ работят през делничните дни от 7 часа

Публикуваме графика им за работа в съботните дни на м. октомври

След направен анализ и отчетен ръст на желаещите да подновят своите лични документи, от вчера е въведено работно време на столичните звена на БДС- СДВР.. През делничните дни служителите ще обслужват гражданите от 7.00 ч. до 17.30 часа с прекъсване от  13 до 13.30 часа, когато ще се извършва дезинфекция на помещенията, според изискванията на епидемичната обстановка. Запазва се и предварително изготвеният график за работа на звената за български документи за самоличност с работното време от 8.30 – 14.30 часа в съботните дни както следва:

3 октомври –  Първо и Четвърто РУ;  

10 октомври – Второ и Седмо РУ;

17 октомври – Трето и Пето РУ;

24 октомври – Шесто и Осмо РУ;

31 октомври - Девето и Първо РУ
.

Всяка събота документи, но само за експресни услуги, могат да се подават и в отдел „Български документи за самоличност“ на бул.“Мария Луиза“.

Съгласно създадената организация гражданите могат да подават заявленията си за подмяна на лични документи в което и да е избрано от тях  районно управление на територията на столицата, без значение от постоянния им адрес в София. Заявления за експресни услуги се приемат в отдел „Български документи за самоличност“ на бул. „Мария Луиза“.

В Дирекция „Български документи за самоличност“ се извършва ежеседмичен анализ. В зависимост от ръста на желаещите за подмяна на личните документи, със заповеди на директорите на съответните областни дирекции, се въвежда удължаване или плаващо работно време на звената на БДС по места.

 

Изображения

 28 септември 2020 | 14:40