МВР

Пресцентър

 

15 септември 2020

Продължава гасенето на пожарите в районите на Любимец, област Хасково и Раднево, област Стара Загора

Продължават усилията на пожарникарите за справяне с огъня, възникнал вчера към обед в сухи треви и храсти в района село Йерусалимово община Любимец. Поетапно вчера в района на пожара бяха изпратени 7 противопожарни автомобила с 25 служители от РДПБЗН Хасково и служители на горското стопанство. Към 21 часа снощи бе засегнал земеделски земи, лозя, бадемови и орехови насаждения, люцерна, широколистна гора. Действията за локализиране и гасене продължават днес.

Към територията на РДПБЗН – Хасково са пренасочени 7 специализирани пожарни автомобила и булдозер от РДПБЗН – Пловдив, Ямбол, Кърджали, Сливен и Велико Търново.

Към 14:30 часа вчера бе съобщено за възникнал пожар на сухи треви и лесонепригодни площи в землищата на селата Полски градец, община Раднево, област Стара Загора и Владимирово и Мъдрец, община Тополовград, област Хасково. На мястото на произшествието са изпратени 4 противопожарни автомобила от РДПБЗН Стара Загора и 6 от дирекцията  в Хасково, специализиран лек автомобил от Гълъбово, булдозер от дирекцията в Пловдив и още 2 от мини „Марица Изток“ с общо 45 пожарникари, служители от поделение и хеликоптер от БА, както и служители на горското стопанство. Засегнати са земеделски земи, широколистна гора и лесонепригодни площи. Действията за локализиране и гасене продължават днес.

Изображения

 15 септември 2020 | 10:30