МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 08 ноември 2019

08 ное 2019

Стара Загора. Полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества е проведена на 6 ноември от служители на Второ РУ-Стара Загора. При проверка в кв. "Казански" на лека кола, управлявана от 27-годишен, с когото пътувал 29-годишен мъж, са намерени и иззети общо 19,67 грама синтетично наркотично вещество - амфетамин. Образувано е досъдебно производство по чл.354а от НК и с постановление на РП–Стара Загора, на двамата е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок до 72 часа.        

Вчера служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР и полицаи от РУ-Гълъбово предприели действия за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с културно-исторически ценности. В хода на операцията е задържан 53-годишен от Гълъбово. Извършени са процесуално-следствени действия в жилището и в управлявания от него лек автомобил, намерени и иззети са 273 римски и византийски монети, 69 различни старинни предмети (пръстени, украси, остриета от копия и др.) и металдетектор. В ОДМВР - Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.278, ал.6 от НК, уведомена е Окръжна прокуратура – Стара Загора. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Сливен. Водачи, употребили наркотични вещества, са установени при полицейска проверка на 7 ноември в град Сливен. Около 21.40 часа на бул.“Бургаско шосе“, при проверка на 27-годишeн водач от областния град, пробата за употреба на наркотици показала положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Образувано е досъдебно производство.

Негов съгражданин - 31-годишен, управлявал лек автомобил „Ауди А4“ също е задържан за аналогично престъпление. Той бил засечен от полицейски патрул на бул. “Г. С. Раковски“ и при тест станало ясно, че се качил зад волана след употреба на амфетамин и метамфетамин. По случая е започнато бързо производство.

Бургас. Служители от Второ РУ–Бургас разкриха кражба от фризьорски салон в ж.к. „Славейков“, извършена през нощта срещу 6 ноември, когато след взломяване на входната врата, от обекта са отнети 110 лв. оборотни пари,  калкулатор, лотарийни билети и др. Криминалистите бързо се ориентирали и влезли в следите на извършителите – две непълнолетни /15 г./, но вече криминално проявени момчета от Бургас, които признали за стореното и върнали част от откраднатите вещи. Работата по документиране на престъплението продължава във Второ РУ- Бургас.

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

 

 08 ноември 2019 | 12:39