МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 15 ноември 2019

15 ное 2019

Хасково. Досъдебно производство за държане на нерегистрирани археологически обекти е образувано в РУ- Харманли. Вчера, на разклона между селата Йерусалимово и Георги Добрево, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген“, шофиран от  36-годишен мъж. В колата, в която пътувал и 45-годишен, били открити 2 металотърсача, 2 лопати и 4 старинни монети, притежаващи характеристиките на движими културни ценности по смисъла на ЗКН. Работата по случая продължава.

Бургас. В хода на проведени допълнителни полицейски действия по разследване на задържаните за пет взломни кражби на пари и вещи от автомобили и търговски обект, в кварталите „Изгрев“ и „Зорница“, извършени през  миналата седмица, е установено, че двамата криминално проявени бургазлии /на 22 и 24 години/ са автори и на противозаконното отнемане на лек автомобил с бургаска регистрация, ползван от 51 годишна местна жителка. Автомобилът бил отнет в района на бл. 22 в кв. „Изгрев“, а впоследствие - открит отключен и със срязани кабели под волана. Мъжете направили пълни самопризнания по случая. С постановление на наблюдаващия досъдебното производство окръжен прокурор, съдържащо присъединените престъпления, 24 годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок до 72 часа.  Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на двамата продължава.

Пловдив. Бързо производство е образувано срещу 31-годишен пловдивчанин за притежание на наркотици. При обиск вчера служители на Пето РУ открили у мъжа три бучки бяло прахообразно вещество, което реагирало на амфетамин. С полицейска заповед извършителят е задържан за срок до 24 часа.

Търговище. Два случая на държане на наркотични вещества са установени по време на проведена на територията на Търговище специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества. При извършена вчера следобед полицейска проверка на 26-годишен мъж от с. Божурка са намерени 0.52 г суха зелена тревиста маса и 0.35 грама кристално вещество, които  при полеви наркотест дали характерната реакция на канабис и метамфетамин. Друг 26-годишен жител на с. Подгорица също попднал в полицейския арест, след като служителите на реда открили в него канабис с тегло 0.45 грама и 0.30 г кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин. И двамата младежи са задържани на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Варна. Бързо полицейско производство е образувано срещу 78-годишен мъж от с. Старо Оряхово. Незабавно след подаден сигнал в полицията за простреляно и сериозно пострадало домашно куче, както и извършен оглед на място, стартирали оперативно- издирвателните действия за установяването на извършителя на престъплението. Така, за кратко време  бил установен и задържан мъжът, установено е, че той е прострелял животното със законно притежавано ловно оръжие. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

 15 ноември 2019 | 13:10