МВР

Пресцентър

 

Информационен бюлетин - 31 юли 2020

31 юли 2020

София. Столични полицаи задържаха 24- годишен мъж за извършена от него взломна кражба. Действия по разследването стартирали на 25 май, когато в Осмо РУ бил получен сигнал за извършена взломна кражба от магазин за хранителни стоки в ж.к. „Дружба“ – по данни на собственика били откраднати цигари и налична сума пари. В рамките на образуваното досъдебно производство са предприети процесуално следствени действия, довели до установяване и задържането на криминално проявения столичанин. Изяснено е, че той е проникнал в обекта, след като е разбил прозорец. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 195 от НК. Наложена му е мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Пазарджик. Извършител на измама е установен от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. По време на извънредното положение, в края на месец март, 78-годишна жена потърсила помощ в полицията. Обяснила, че при нея дошъл непознат мъж, представил се за служител на пенсионната служба в областния град. Подмамил я с авгажимент, че ще подготви необходимите документи, за да се увеличи пенсията й, за което тя лековерно му дала 2000 лева. В хода на проведеното разследване криминалистите влезли в следите на 61-годишен мъж от видинското село Дреновец - криминално проявен и разследван за извършени от него измами на територията и на други области. Той е задържан, а работата по документиране на престъпната му дейност продължава под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик. 

Кърджали. Само за няколко часа криминалисти от РУ-Крумовград разкриха автора на противозаконно отнемане на автомобил и кражба на пари. Сумата от 200 лв. и ключовете за автомобила били откраднати от частен дом в града. Полицейските действия стартирали веднага след подадения вчера сигнал. В хода на разследването те открили колата, изоставена в района на с. Чал, а малко по-късно задържали злосторника – 33 – годишен мъж. Изяснено е, че след кражбата, той потеглил с чуждия автомобил, а по-късно катастрофирал с него. По случая е образувано досъдебно производство за кражба и противозаконно отнемане на моторно превозно средство, в рамките на което работата продължава от служители на група „Криминална полиция“ и разследващ полицай.

Хасково. 280 детски спортни комплекта, носещи логото на защитена търговска марка, са иззети от служители на РУ Димитровград. Тази сутрин към 4.50 ч. на булевард в града полицейски екип спрял за проверка лек автомобил, управляван от 45-годишен мъж. С него пътувала и 42-годишна жена, и двамата от Хасково. При продължилата инспекция униформените установили, че двамата превозвали в автомобила детски спортни комплекти, носещи логото на защитена търговска марка. По случая е образувано досъдебно производство.

Велико Търново. Операцията за противодействие на конвенционалната престъпност на територията на Свищов е проведена вчера от служители на РУ-Свищов, под ръководството на прокуратурата. В хода на полицейските действия са образувани три бързи производства - две за управление на нерегистрирани мотопеди и едно за притежание на наркотични вещества. Разкрити са 6 престъпления, от тях: един грабеж; едно документно престъпление; две кражби и едно по чл. 355, ал.2 от НК и едно унищожаване и повреждане на чуждо имущество. Образувани са 4 преписки за притежание на акцизни стоки без бандерол и престъпление по служба. Проверени са 40 лица и 28 автомобила. Съставени са 14 акта по Закона за движение по пътищата и 2 акта по Закона за българските лични документи, наложени са 22 глоби по фиш. Връчени са 91 електронни фиша. Привлечени, като обвиняеми са 5 лица. Други две са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Установено е и едно лице, обявено за общодържавно издирване. 

 

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 31 юли 2020 | 13:11