МВР

Пресцентър

 

09 октомври 2017

Двама наркоразпространители са задържани при операция на великотърновски криминалисти

Иззети са общо 25 топчета с канабис; В хода на разследването са установени 15 клиенти, редовно купували дрога от И.М. и Д.М.

Специализираната полицейска операция срещу разпространението на наркотични вещества е проведена в събота. В хода на предприетите действия великотърновски криминалисти задържали двама местни наркоразпространители.

Пред заведение в Лясковец, в момент на сделка с наркотични вещества, бил задържан И.М.-Зъба /30 г./, местен жител. В него служители на реда намерили 15 топчета, съдържащи глави канабис. По време на спецакцията проверка била извършена и в жилище в града, обитавано от 30-годишния Д.М., откъдето били иззети 10 топчета със същото съдържание.

Двамата мъже били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. В резултат на проведените по разследването издирвателни действия били установени 15 техни клиенти от Горна Оряховица, Лясковец, Долна Оряховица и Павликени, които редовно закупвали от тях наркотици.

Вчера, И.М. и Д.М. са привлечени като обвиняеми. С прокурорско постановление мярката за задържане на И.М. е удължена до 72 часа, Д.М. е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

 

 09 октомври 2017 | 13:12