МВР

Пресцентър

 

08 февруари 2019

Заместник-министър Ципов: Разчитаме на доброто сътрудничество с Израел

ГД „Гранична полиция“ получи дарение за охрана

 

Днес, Н.Пр. Ирит Лилиан, посланик на Израел, връчи на представители на ръководството на МВР и ГДГП дарение за мобилната гранично - полицейска група на РДГП – Аерогари.

Всички помним атаката в Бургас, при която загубиха живота си израелски туристи и български гражданин. Това засили връзките между службите за сигурност на двете страни. Ние високо ценим факта, че вашата страна оказва съдействие на Израел в тази насока. Ще направим всичко възможно да запазим това близко сътрудничество, каза г-жа Ирит Лилиан.

Смятам, че това дарение ще бъде много полезно за Гранична полиция, отговори заместник-министър Ципов. Той подчерта, че политическото и професионалното ръководство на МВР високо оценяват дългогодишното  сътрудничество между институциите на двете страни в областта на сигурността.

Предвид доброто сътрудничество между РДГП Аерогари и израелските авиолинии, от страна на посолството на Израел в България са предприети действия за дарение на  огнестрелно оръжие и техническо оборудване на стойност 21 340 лв. Дарението съществено ще подпомогне служителите на РДГП Аерогари при изпълнение на задачите по осигуряване полетите от и до Израел и ще допринесе за повишаване тяхната сигурност. Оборудването ще бъде използвано от граничните полицаи от мобилната група в зоната на летищата в София, Варна и Бургас.

Директорът на ГДГП главен комисар Кичиков подчерта, че създаването на това звено в РДГП Аерогари е продиктувано от реалната необходимост за противодействие на тероризма. Той благодари за високата оценка, дадена на Гранична полиция.

Изображения

 08 февруари 2019 | 15:11