МВР

Пресцентър

 

21 май 2019

МВР подкрепи второто издание на проекта Индекс за безопасно шофиране

Днес бе дадено началото на второто издание на проекта Индекс за безопасно шофиране - SDIndex (Safe Drive Index), в чийто фокус е изследване на поведението на водачите в България. Организатор на проекта е SDI, а партньори в него са министерствата на вътрешните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на образованието и науката,както и Дружеството на психолозите в България.

МВР подкрепя всяка кампания, насочена към превенция и намаляване на жертвите от пътнотранспортни произшествия, посочи началникът на отдел „Пътна полиция“в ГДНП комисар Росен Рапчев. Той добави, че инициативата е изключително полезна в общите усилията за постигане на генералната цел – а именно намаляване на жертвите и травматизма на пътя. Той отново призова всички участници в движението към повече отговорност и толерантност.

Индексът за безопасно шофиране е национално проучване, което показва самооценката на водачите на автомобили на собствените им реакции и умения на пътя. Амбицията на организаторите тази година е в него освен водачите на леки автомобили да бъдат включени и шофьорите на автобусите и товарните превозни средства. Платформата на проекта е достъпна онлайн и всеки би могъл да се присъедини към нея.

 

Изображения

 21 май 2019 | 14:00