МВР

Пресцентър

 

12 април 2019

Министър Маринов и главният секретар на МВР осъществиха работно посещение в централата на ИНТЕРПОЛ

На 12 април 2019 г. министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният секретар на МВР, главен комисар Ивайло Иванов, осъществиха работно посещение в централата на Международната организация на криминалните полиции (ИНТЕРПОЛ) в Лион, Франция.
На проведената среща с генералния секретар на международната организация  Юрген Щок, двете страни дадоха висока оценка на сътрудничеството между ИНТЕРПОЛ и българските правоприлагащи органи. Изтъкната бе ключовата роля на организацията в областта на сигурността в световен мащаб и бе изразена готовността за продължаване на активното участие на България в отделните проекти и инициативи на ИНТЕРПОЛ.
На българската делегация бяха представени базите данни на ИНТЕРПОЛ и тяхното използване от българските правоприлагащи органи, както и дейността на дирекция „Управление на криминалистични и полицейски данни“, дирекция „Организирана престъпност и нововъзникващи форми“ и дирекция „Контратероризъм“.
В края на посещението министър Маринов отправи покана към генералния секретар да посети България в удобно за него време, с цел съвместно отбелязване на 30-та годишнина от възстановяването на членството на България в ИНТЕРПОЛ.

 

 

 

Изображения

 12 април 2019 | 16:46