МВР

Пресцентър

 

14 март 2019

Министър Маринов: По-добър обществен ред се постига във взаимодействие с местната власт, с превенция и бърза реакция

Вътрешният министър проведе работна среща с представителите на местната и изпълнителната власт в областта

Комуникацията между полиция и местна власт в област Велико Търново е много добра. Оценката беше дадена по време на работна среща на министър Младен Маринов с областния управител, кметовете и представители на прокуратурата. Сигурността е наша обща отговорност, екипният подход е верният път за решаването на проблемите,  отбеляза по време на работната среща министър Маринов.

Областният управител проф. д-р Любомира Попова, представители на Окръжната и Районната прокуратура, кметове на общини от региона, директорът на ГД “Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, началникът на кабинета на министъра Михаил Златанов, директорът на ОДМВР – Велико Търново старши комисар Димитър Машов участваха в срещата.

Целта ни е в открита дискусия да обсъдим проблеми и да търсим оптимални начини за решаването им, посочи министър Маринов. Той благодари и на представителите на прокуратурата за отличното и резултатно взаимодействие и целенасочената работа в посока на по-добър обществен ред, което се постига чрез изключителна работа по превенция и бърза реакция. Данни за динамиката на престъпността, обезпечаването на сигурността в малките населени места, пътнотранспортната обстановка и различните превантивни инициативи представи директорът на ОДМВР- Велико Търново. Вътрешният министър посочи и положителните практики в областта - значително намаление на телефонните измами като резултат от разяснителни кампании и от дейността на специализираното звено, което работи в дирекцията, пътната безопасност. Отново бе отчетена ефективността на системите за видеонаблюдение за подобряване на средствата за сигурност.

В знак на благодарност за доброто сътрудничество вътрешният министър Младен Маринов връчи плакет на МВР на областния управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова.

Изображения

 14 март 2019 | 17:31