МВР

Пресцентър

 

14 февруари 2020

Мобилен екип на сектор „БДС”-Сливен организира прием за подмяна на лични документи в дома в селище Качулка

Екип на сектор „Български документи за самоличност” към ОДМВР - Сливен с мобилна станция осъществи вчера прием на заявления за подмяна на лични документи в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в селище Качулка. Заедно със служители на полицейски участък „Запад” при РУ-Сливен бяха приети 26 заявления на потребители на дома, медицински и обслужващ персонал. 

Все повече фирми и държавни учреждения се възползват от организирания прием за издаване на лични документи. Приетите искания са разпределени, изготвен е график на посещенията, като заетостта на сектора е за целия март месец и началото на април.

В сектор „БДС”-Сливен продължават да се приемат молби за организиран прием. Той се осъществява по желание на място във фирмата или в сградата на сектора на ул.”Мишо Тодоров” №2 в зала, различна от общия прием. 

Няма ограничение в броя на желаещите да се възползват от тази услуга, което означава, че и фирми с по-малък персонал могат да направят своята заявка. За целта е необходимо да се подаде писмено искане, да се посочи лице за контакт, да се изготви списък на желаещите и вида на документа. Искането може да си изпрати по пощата на адрес ОДМВР-Сливен, гр.Сливен, ул.”Ген.Скобелев”№5 или на електронната поща на дирекцията  [email protected] .

Важно е да се знае, че заявления за подмяна на лична карта може да се подават и преди изтичане на срока на нейната валидност.

         

Изображения

 14 февруари 2020 | 11:05