МВР

Пресцентър

 

12 юни 2019

Над 180 пожарникари и спасители ще участват в международно учение в Монтана

Темата на полевото занятие е издирване и спасяване при разрушения в градска среда и последващи инциденти с опасни вещества

Центърът за подготовка на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана ше бъде домакин на международно полево учение MODEX, организирано по линия на Механизма за гражданска защита на Европейския съюз. Участие ще вземат международни екипи от 4 държави.

Действията на модулите, регистрирани по Механизма за гражданска защита на Европейския съюз ще могат да се наблюдават на 13 юни от 10 часа в Центъра за подготовка на ГДПБЗН.

Очакваме ви.

В полевата симулация ще вземат участие екипи на ГДПБЗН и модули за търсене и спасяване в градска среда при средно тежки условия (MUSAR) от Гърция, Румъния и Молдова, както и модул за вземане на проби и откриване на опасни вещества (CBRN Sampling and Detection) от Румъния. Целта на тези учения е да се тестват възможностите на европейските държави за реагиране и сътрудничество при  ликвидиране на  последиците след мащабни бедствия в максимално близка до реалната среда.

 

Изображения

 12 юни 2019 | 10:12