МВР

Пресцентър

 

13 март 2018

Областната дирекция на МВР във Враца представи днес резултатите от дейността през 2017г.

 

Анализът на данните показва подобрение по някои основни показатели, обобщи директорът на ОДМВР-Враца старши комисар Цветелин Стоянов. Подобрението е  осезателно при разкритите престъпления по отношение на криминалната и икономическата престъпност, както и при броя на задържаните лица. През 2017г., са установени 1574 лица, извършили криминални престъпления, като  разкриваемостта е с ръст 4,3% в сравнение  с 2016г.

Резултатите от работата по линия „Наркотици” сочат разкриваемост от 67,1%. Като част от превантивната дейност, насочена към този вид престъпни деяния бе отчетен  многократно увеличеният брой установени лица, управлявали МПС след употреба на наркотични вещества или техни аналози.  

Разкритите  икономически престъпления са 129, а ръстът на разкриваемост е 14,5%  спрямо 2016г. По това направление на дейност са разкрити и 34 престъплени, извършени през минали периоди.

На отчета присъства директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов, който изтъкна като много положителен елемент в работата включването на служителите на охранителна полиция в надзора на лица от криминалния контингент.

Изображения

 15 август 2018 | 07:35