МВР

Пресцентър

 

14 август 2019

Огромно количество наркотици откриха служители на ГДБОП

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов поздрави за сериозния успех колегите си, работили при пълен синхрон с прокурори от Специализираната прокуратура

В продължение на операцията по неутрализиране на най-голямата до момента организирана престъпна група за разпространение на наркотици в страната, проведена на 7 и 8 август, разследващи от ГД „Борба с организираната престъпност“ и прокурори от Специализираната прокуратура извършиха действия по разследването в кв. „Манастирски ливади“ в София.

В гаражна клетка, наета от един от участниците в групата, който се издирва и за когото е издадена Европейска заповед за арест, е намерено огромно количество наркотични вещества от различен вид. Открити са също автоматични огнестрелни оръжия, както и документи, свързани с престъпната дейност на групата. Според първоначалните данни, гаражът е бил използван като склад за наркотици и място за разфасоване, а голяма част от дрогата е доставена „на едро“ в различни опаковки, чували, сакове.

Иззети са: марихуана, разпределена в 110 пакета с различно тегло, два чувала и пет сака; 70 000 броя таблетки екстази, разпределени в седем пакета, два 3-литрови буркана с амфетамини на таблетки, течен амфетамин, както и 114 пакета амфетамини с различно тегло; хероин; 100 спейсбека (самозалепващи пликчета) с кокаин; два автомата „Калашников“ и един „Скорпион“; седем електронни везни; вакуумираща машина; предпазно облекло (гащеризони, маски, ръкавици); четири тефтера с „черното“ счетоводство на групата. Количеството и стойността на намерените наркотици все още се установяват.

Действията по разследването на групата продължават. До момента са повдигнати обвинения за участие в нея на 33-ма души, част от които се издирват и за тях са издадени Европейски заповеди за арест.

 

Изображения

 14 август 2019 | 15:00