МВР

Пресцентър

 

20 май 2020

Повторно претърсване в офис, ползван от установена организирана престъпна група във Враца

Намерени и иззети са неистински печати на Специализираната прокуратура, Министерството на правосъдието и ОДМВР-Враца

 

Неистински печати на Специализираната прокуратура, Министерството на правосъдието, общината и полицията във Враца, както и на нотариуси и търговски дружества, са намерени и  иззети  при извършено днес повторно претърсване в офис, използван от четирима обвиняеми за участие в организирана престъпна група за измами, действала на територията на Враца. Открити са и други доказателства, разкриващи нови насоки на дейността на групата - в частност на освободените с по-леки мерки жени. Процесуално-следствени действия са извършени след получено разрешение на СНС.

 

Припомняме, че на 5 март тази година бе проведена специализирана операция от служители на ГДБОП и на ОДМВР-Враца, под ръководството на Специализираната прокуратура. В рамките на акцията бяха задържани  адвокатка от града, нейната дъщеря (която се е представяла също за адвокат), както и двама мъже - осъждани за измами, които прокуратурата привлече като обвиняеми. Тогава в офиса на единия бяха намерени и иззети огнестрелни оръжия, боеприпаси и наркотици. В друго помещение, ползвано от групата, бяха открити фреза за изработка на матрици за неистински монети с номинал 1 лев и самоделно взривно устройство от 400 г тротил с дистанционно управление и магнит. Разследването показа, че то е било предназначено за поставяне под автомобил.

По искане на прокуратурата съдът остави в ареста двама от обвиняемите, а на другите участници (майка  и  дъщеря) определи по-леки мерки за неотклонение – „домашен  арест“ и „парична гаранция“.

Днес двете жени са задържани за срок до 72  часа с постановление на наблюдаващия прокурор, който ще поиска от съда да бъдат задържани за постоянно.

Изображения

 20 май 2020 | 17:08