МВР

Пресцентър

 

12 май 2019

По досъдебно производство за два опита за убийство и последвало самоубийство работят криминалисти от Сливен

 

Образувано е досъдебно производство за два опита за убийство и последвало самоубийство на извършителя, като предприетите в рамките му действия се осъществяват под наблюдението на Сливенската окръжна прокуратура  – съобщиха на брифинг директорът на ОДМВР – Сливен комисар Димитър Величков и окръжният прокурор Пламен Стефанов. 

Криминалисти започнаха активни действия по разследване, след като тази сутрин, около 9.40 часа, на тел. 112 постъпил сигнал за ранена жена в района на заведение при пътен възел Петолъчката, малко по-късно – за прострелян мъж в сливенското село Трапоклово, а след това и за самоубил се жител на същото село.

Първоначално са образувани три досъдебни производства, но в хода на работата по случаите – огледи, разпити на свидетели, прегледи на записи от камери и събиране на веществени доказателства – е изяснено, че извършителят е само един. Преди да сложи край на живота си, 64-годишният мъж е прострелял жената, с която доскоро живеел на семейни начала, след което със същото оръжие, законно притежавана ловна пушка, прострелял мъж от селото.

Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства около случилото се продължава. Според събраните до момента данни, няма връзка между двете жертви на престъплението.

Изображения

 12 май 2019 | 19:06